1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
12-12-2013 00:25

MVP η 28άρα Τουριάφ

Η Γαλλίδα με καταγωγή από τη Μαυριτανία, Λέσλι Τουριάφ των Βριλησσίων, αναδείχτηκε MVP της 9ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών, έπειτα από την ψηφοφορία των 12 προπονητών του πρωταθλήματος. Η 27χρονη διαγώνια οδήγησε την ομάδα των βορείων προαστίων στη μεγάλη νίκη μέσα στο Ρέθυμνο, τελειώνοντας την αναμέτρηση κόντρα στον ΟΠΕΡ με 28 πόντους με 23/33 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 3 άσους.

Έτσι, τα Βριλήσσια επέστρεψαν στις νίκες  (μετά την ήττα που είχαν γνωρίσει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ) και η καταπληκτική απόδοση της Τουριάφ ήταν το σημείο αναφοράς του αγώνα. Μάλιστα, στο 17-17 του 4ου σετ, η Γαλλίδα ανέλαβε δράση και τα Βριλήσσια πήραν το ματς.

Η ίδια μιλώντας στο volleyball.gr, παραδέχτηκε ότι της πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στην Ελλάδα, όμως, κάθε ημέρα που περνάει βρίσκει όλο και περισσότερο τον καλό της εαυτό:

«Η αλλαγή για εμένα ήταν μεγάλη και δυσκολεύτηκα πολύ για να προσαρμοστώ. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνω από τη Γαλλία για να παίξω στο εξωτερικό και Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ διαφορετικό από το γαλλικό. Τολμώ να πω ότι μοιάζει με διαφορετικό παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, όμως, οι συμπαίκτριες μου με βοηθούν κάθε μέρα για να βελτιώνομαι και να προσφέρω κι εγώ όσο πιο πολλά μπορώ στην ομάδα μου», ήταν το πρώτο σχόλιο της Τουριάφ.

Όσο για την ανάδειξή της σε MVP, η πρώην πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Γαλλίας, αφιέρωσε την ατομική αυτή διάκριση στο... σύνολο και στον προπονητή της, Μανώλη Ρουμελιώτη: «Ακόμα και στη Γαλλία, όταν έπαιρνα ατομικές διακρίσεις, ποτέ δεν τις θεωρούσα ως μια προσωπική κατάκτηση, αλλά ως μία συνολική προσπάθεια. Δεν υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσει μία αθλήτρια, εάν πρώτα μια ολόκληρη ομάδα δεν έχει ‘’δουλέψει’’ για εκείνη. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στις συμπαίκτριες και στον προπονητή μας που είναι νέος, εργατικός και πολύ φιλόδοξος και η δουλειά που κάνει φαίνεται στο γήπεδο».

Για το εάν γνώριζε κάτι για το ελληνικό πρωτάθλημα πριν έρθει στα Βριλήσσια: «Είχα ακουστά μόνο τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Δεν ήξερα τα Βριλήσσια, όμως, πριν έρθω έμαθα ότι είναι μία νεοφώτιστη ομάδα που όμως, θέλει να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα και αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που αποφάσισα να έρθω. Νομίζω ότι δικαιώνομαι για την επιλογή μου».

Η Τουριάφ είναι 33 φορές διεθνής με την εθνική Γαλλίας και στο παρελθόν έχει θητεύσει στις Κάννες (2005-06 και 2008-09), στη Βενέλ (2009-10), στη Ροσεβίλ Λε Κανέτ (2010-11 και 2011-12), ενώ πέρυσι αγωνιζόταν στην Ιστρ, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στο Championnat.
 
volleyball.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ