1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-11-2013 19:33

Το ντέρμπι «αιωνίων» κλέβει την παράστση

Με την 6η αγωνιστική της Α1 Γυναικών να ξεκινάει αύριο, με το ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο κλειστό της Κυψέλης, να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο Ηρακλής Κηφισιάς υποδέχεται τον ΟΠΕΡ

Το παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 6ης αγωνιστικής είναι αυτό μεταξύ του Ηρακλή Κηφισιάς και του ΟΠΕ Ρεθύμνου στο Ζηρίνειο. Ο Σπύρος Χουντουμάδης έχει πρόβλημα με την Ιωάννα Γκουντιμένκο η οποία ταλαιπωρείται από ίωση, αλλά θα αγωνιστεί.
«Στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ δείξαμε ότι έχουμε κάποιες δυνατότητες παραπάνω και σε κάθε παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να τις επιβεβαιώνουμε σε κάθε παιχνίδι. Το Ρέθυμνο μπορεί να έχει τρεις σερί ήττες, αλλά είχε και αρκετά δύσκολο πρόγραμμα», τόνισε ο προπονητής της Κηφισιάς.
Στο Ρέθυμνο ο Μιχάλης Χαχαγιόπουλος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και ήρθε στην Αθήνα με όλες του τις αθλήτριες και δηλώσε: «Το αυριανό παιχνίδι έχει εξελιχθεί σε κομβικό. Νομίζω ότι λείπει μια καθαρή νίκη από την ομάδα μου για να πάρει τα πάνω της. Και για τις δύο ομάδες είναι πολύ σημαντικό. Ενδεχομένως να παίξει ρόλο η ψυχολογία, ωστόσο θεωρώ πως είμαστε συνειδητοποιημένοι όσον αφορά τις συνθήκες του παιχνιδιού. Εύχομαι να γίνει ένα καλό ματς και να αποδώσουμε το βόλεϊ που μπορούμε».

Ντέρμπι «αιωνίων»

Το παιχνίδι που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα ματς της 6ης αγωνιστικής είναι σίγουρα το ντέρμπι αιωνίων που θα διεξαχθεί στο κλειστό της Κυψέλης. Ο Παναθηναϊκός που προέρχεται από δύο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες σε Νάξο, Ρέθυμνο, υποδέχεται τον Ολυμπιακό που είναι η μοναδική ομάδα η οποία δεν έχει καμία βαθμολογική απώλεια μετά τις 4 πρώτες αγωνιστικές. Θυμίζουμε ότι πέρσι ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-2, αγώνας που... ξύπνησε τον Ολυμπιακό που στην συνέχεια κατέκτησε το νταμπλ.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με το οποίο συμπληρώνεται μια πεντάδα πολύ απαιτητικών αγώνων για την ομάδα μου. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπου το φαβορί δεν θα είμαστε εμείς, αλλά θα προσπαθήσουμε για τη νίκη με όλες τις δυνάμεις», είπε ο Γιώργος Ρούσης και συμπλήρωσε: «Σε αυτά τα παιχνίδια βέβαια δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική διαφορά ή το μπάτζετ της κάθε ομάδας. Αναμένουμε τη στήριξη του κόσμου μας, θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε πάνω από όλα με την προσπάθειά μας μέσα στο γήπεδο κι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας». 

Καμία από τις δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και κατεβαίνουν πάνοπλες στο ντέρμπι «αιωνίων».
«Έχουμε ξεκινήσει πολύ δυνατά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχουμε ένα σερί έξι νικών και θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες. Κάθε αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό έχει ιδιαιτερότητες και θέλει μεγάλη προσοχή. Η ομάδα μας δεν έχει απουσίες και έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα. Φυσικά στόχος είναι η νίκη. Το παιχνίδι είναι για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και δεν κρίνει τίτλο αλλά πέρα από τους βαθμούς θέλουμε και τη νίκη για λόγους γοήτρου. Ο αντίπαλος μας είναι πιο δυνατός από την περασμένη περίοδο και ελπίζω να δούμε όλοι ένα ωραίο παιχνίδι», δήλωσε στο www.olympiacos.org ο Γιάννης Νικολάκης.

Πρώτο εκτός Αττικής για Βριλήσσια

Στο κλειστό της Πολίχνης ο ΕΟ Σταυρούπολης που βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας, υποδέχεται τα Βριλήσσια τα οποία είναι στην δεύτερη θέση. «Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε παίξει μέχρι τώρα, απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Θα μπούμε με θράσος στο γήπεδο για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και θα προσπαθήσουμε παίζοντας ελεύθερα να είμαστε ανταγωνιστικοί», δήλωσε ο τεχνικός των γηπεδούχων Δημήτρης Σολκίδης.

Τα Βριλήσσια τα οποία είναι η πρώτη φορά φέτος που αγωνίζονται εκτός Αττικής, ξεκίνησαν το ταξίδι τους με τον Μανώλη Ρουμελιώτη να δηλώνει: «Ο ΕΟΣ μπορεί να μην έχει στο ρόστερ του ξένες αθλήτριες, αλλά όπως έχουμε δει από τα προηγούμενα παιχνίδια είναι μια μαχητική ομάδα. Εμείς αν κάνουμε αυτά που μπορούμε μέσα στο γήπεδο θα κατακτήσουμε τη νίκη, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε και μια καλή απόδοση. Θέλουμε να έχουμε σταθερά καλή απόδοση σ’ όλο το ματς ώστε να μην έχουμε κάποια απώλεια όπως στα δύο προηγούμενα ματς». 

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο Κατσάνειο

Στο Κατσάνειο διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Ηρακλή να αντιμετωπίζει τους Μακεδόνες (που είχαν δώσει το προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι τους με το Μαρκόπουλο στην έδρα του Γηραιού).

Οι κυανόλευκες προέρχονται από την ήττα στον Ολυμπιακό αν και σύμφωνα με την αρχηγό της ομάδας Εύη Κυριακίδου «η εμφάνιση μας σ’ αυτό το ματς δεν ήταν αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων μας. Βέβαια παίζαμε στην έδρα μιας πολύ καλής ομάδας ενώ εμείς τώρα χτίζουμε τη δική μας ομάδα και είναι λογικό να έχουμε σκαμπανεβάσματα. Θεωρώ ότι είμαστε δύο ισάξιες ομάδες. Οι Μακεδόνες έχουν ενισχυθεί, έχουν δείξει ότι είναι ένα μαχητικό σύνολο και θέλουν προσοχή, ωστόσο θεωρώ ότι θα εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και θα κερδίσουμε κάνοντας καλή εμφάνιση».

Από την πλευρά του ο προπονητής των Μακεδόνων Μανώλης Σκουλικάρης δήλωσε: «Μετά τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια στην Αθήνα, παίζουμε δεύτερο συνεχόμενο ματς στο Κατσάνειο. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι, απέναντι σε μια ομάδα που έχει διατηρήσει το βασικό της κορμό και είναι πιο έμπειρη από εμάς, αλλά θεωρώ ότι αν πιάσουμε την απόδοση των προηγούμενων αγώνων μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Την πρώτη τους νίκη αναζητούν Ίωνες, Μαρκόπουλο

Στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, αναμετρούνται δύο ομάδες που δεν έχουν γευτεί ακόμα την χαρά της νίκης. Ίωνες και Μαρκόπουλο προέρχονται από εκτός έδρας αναμετρήσεις στη Θεσσαλονίκη όπου χάσανε και οι δύο στο τάι μπρέικ και ψάχνουν για την πρώτη τους φετινή νίκη.

Στη γηπεδούχο ομάδα ο Βασίλης Θεωδορόπουλος δεν έχει στα πλάνα του πλέον στη Βραζιλιάνα Τζουλιάνα Ντα Σίλβα η οποία θα συνεχίσει την καριέρα της στην Πορτογαλλία και την Σάντα Κρουζ, ενώ το Μαρκόπουλο θα στερηθεί σε ένα ακόμη παιχνίδι τις υπηρεσίες της Κίντρα Κάρλσον (η Αμερικανίδα διαγώνια δεν είναι ακόμη έτοιμη μετά την αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε και δύσκολα θα συμπεριληφθεί στην αποστολή).

«Όλοι στην ομάδα πιστεύουμε ότι θα πάρουμε την πρώτη μας νίκη. Είμαστε έτοιμοι και κάθε μέρα που περνά, αγωνιστικά και ψυχολογικά, πιστεύουμε περισσότερο στην ομάδα και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να πετύχουμε το στόχο μας», δήλωσε ο Βασίλης Θεωδορόπουλος ενώ ο προπονητής των φιλοξενούμενων Γιάννης Ορφανός σημείωσε: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο οποίο ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και θα πανηγυρίσουμε την πρώτη μας νίκη αφού στις πρώτες αγωνιστικές είχαμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα».

Με Γιόσοβιτς και Φερνάντεζ στην Νάξο η ΑΕΚ

Σπουδαίο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι στην Νάξο, με τον Πανναξιακό να υποδέχεται την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες στο τάι μπρέικ(από Παναθηναϊκό εντός, εκτός από τα Βριλήσσια), αλλά όπως επεσήμανε η Μελίνα Εμμανουηλίδου: «έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι με τα Βριλήσσια ο βαθμός που πήραμε είναι αρκετά σημαντικός».

Σύμφωνα με την κεντρική του Πανναξιακού «το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, αλλά στόχος παραμένει η νίκη. Μπορεί να έχει φανεί ότι στο τάι μπρέικ δεν έχουμε την απαραίτητη συγκέντρωση, ωστόσο ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε εκεί. Η ΑΕΚ όπως έχει φανεί στα μέχρι τώρα παιχνίδια της δεν είναι 100% έτοιμη κι ίσως είναι ευκαιρία για να κάνουμε κάτι καλό, αλλά σίγουρα δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι».

Η ΑΕΚ βρίσκεται στη Νάξο από το πρωί της Παρασκευής με τις Γιόσοβιτς, Φερνάντεθ να βρίσκονται στην αποστολή, αλλά η Σέρβα θα χρησιμοποιηθεί αν παραστεί ανάγκη ενώ η Ισπανίδα δεν θα κάνει ούτε σ’ αυτό το ματς ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα.
«Η Νάξος είναι μια ομάδα που κυρίως μέσα στην έδρα της είναι πολύ δυνατή και μαχητική. Ξέρουμε τις δυσκολίες του συγκεκριμένου αγώνα, θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητο που έχουμε στο πρωτάθλημα και θεωρώ πως αν είμαστε συγκεντρωμένες θα τα καταφέρουμε», τόνισε η Άννα Καβαθά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Σάββατο 16/11/2013
Ζηρινείου, 15.30, ΓΣΚ Ηρακλής - ΟΠ Ρεθύμνου, Καπάνταης - Σταρίδας
Πανελληνίου, 16.15, ΑΟ Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός ΣΦΠ, Τσιμπινός - Μάλφας
Πολίχνης, 18.00, ΕΟ Σταυρούπολης - ΦΟ Βριλησσίων, Μπουγιούκας - Σταυριανίδης
Κατσάνειο, 18.00, ΓΣ Ηρακλής - ΑΣ Μακεδόνες, Κυριακόπουλος - Παπαδόπουλος Αρ.
Ν. Ιωνίας, 19.00, ΑΣΠ Ίωνες - ΑΟ Μαρκοπούλου, Μεταξά - Πρέντζας
Νάξου, 19.00, ΑΟΝ Πανναξιακός – ΑΕΚ, Οικονόμου Β. - Μιχαήλογλου

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ