1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-01-2023 20:26

Volley League Γυναικών (12η αγωνιστική): Σούπερ ντέρμπι κορυφής Π.Α.Ο.Κ.-Παναθηναϊκού και Α.Ε.Κ.-Ολυμπιακού

Δύο ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Volley League γυναικών, στη πρεμιέρα του Β' γύρου του πρωταθλήματος.
Ο πρωτοπόρος Π.Α.Ο.Κ. που ηττήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην έδρα της Α.Ε.Κ., θέλει να επιστρέψει στις νίκες και καλείται να περάσει από την δύσκολη έδρα του τέταρτου στη βαθμολογία Παναθηναϊκού. Ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται στο +4 από τις «πράσινες» και στο παιχνίδι του Α' γύρου είχε επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη με 3-1 σετ.

«Ο Π.Α.Ο.Κ. έχει μόλις μία ήττα και μέχρι να τη κάνει είχε μόλις δύο χαμένα σετ. Έχουμε και εμείς καλή ομάδα και είναι δύσκολο να κάνεις προγνωστικά. Έχουμε ποιότητα ως ομάδα που προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώσουμε και τα παιχνίδια της Ευρώπης μας βοηθούν. Όσο περισσότερα δύσκολα παιχνίδια δίνεις, αυτό σου δίνει πλεονέκτημα σε βάθος χρόνου.

Κάθε ομάδα μπορεί να πραγματοποιήσει μία κακή εμφάνιση αλλά αυτό δεν αλλάζει τη ποιότητα που έχει. Δεν του βγήκαν του Π.Α.Ο.Κ. κάποια πράγματα τη προηγούμενη εβδομάδα, αλλά παραμένει μία δυνατή ομάδα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε» δήλωσε ο Γιάννης Καλμαζίδης, με τον Παναθηναϊκό μεσοβδόμαδα να γνωρίζει την ήττα με 3-0 σετ από την Κιέρι στην Ιταλία για το Challenge Cup.

Από τη πλευρά του ο Ιταλός τεχνικός του Π.Α.Ο.Κ. Μάρκο Φενόλιο δήλωσε: «Άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι. Μετά τη κακή εμφάνιση στην Α.Ε.Κ. πρέπει να βρούμε το τρόπο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι κρίσιμη αγωνιστική για τους πρωτοπόρους γιατί έχει δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια».

Η Α.Ε.Κ. δίνει δεύτερο ντέρμπι κορυφής μέσα σε μία εβδομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια και υποδέχεται τον Ολυμπιακό, με τον οποίο τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός. Η Ένωση έχει μία ήττα τη φετινή σεζόν και αυτή κόντρα στις «ερυθρόλευκες» στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος και από τότε μετράει 10 συνεχόμενες νίκες. Ο Ολυμπιακός που πραγματοποίησε μεσοβδόμαδα σπουδαία εμφάνιση στην έδρα του κόντρα στη τσέχικη Μπρνο για το CEV Cup, θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις με νίκη σε μία δύσκολη έδρα.

«Κάθε παιχνίδι παίζουμε και καλύτερα. Αυτή την εβδομάδα παίζουμε κόντρα στον Ολυμπιακό, εκ των φαβορί για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι σίγουρα. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας και θα μας στηρίξει για να βγούμε νικητές. Όλοι μαζί είμαστε δυνατότεροι» σχολίασε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Τούρκος τεχνικός της Α.Ε.Κ. Γιουνούς Οτσάλ.

Ο Ιταλός προπονητής των «ερυθρολεύκων» Λορέντζο Μιτσέλι είπε: «Ξέρουμε, ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο, δύσκολη περίοδο. Παίζουμε στο CEV Cup, έχουμε υποχρεώσεις και εκεί και μετά από ένα ευρωπαϊκό ματς, αγωνιζόμαστε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Για αυτό, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, πρέπει να κάνουμε καλά και πράξη όσα δουλεύουμε στη διάρκεια των προπονήσεων.

Το ματς δεν θα είναι εύκολο, είναι εκτός έδρας, όμως πιστεύω ότι τα κορίτσια μου θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα είναι έτοιμες να παίξουν το βόλεϊ που ξέρουν, στο επίπεδο που έχουμε».

Μετά την ήττα από το Αιγάλεω, ο Ηλυσιακός αγωνίζεται για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από την έδρα του και θα αναμετρηθεί στο Ζηρίνειο κόντρα στον Ζ.Α.Ο.Ν., ο οποίος θα έχει στο ρόστερ του αθλήτριες από τις ακαδημίες του.

Η Θέτις που μετρά τέσσερις σερί νίκες και βρέθηκε στην 6η θέση, υποδέχεται τον Άρη που αγνοεί τη νίκη στη Volley League από τις 12 Νοεμβρίου, ενώ μεσοβδόμαδα ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 3-1 σετ από την βελγική Αστερίξ για το Challenge Cup.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση του Α.Ο. Θήρας με τον Α.Ο. Λαμίας στη Σαντορίνη, με την ομάδα των Κυκλάδων να θέλει την... άτυπη ρεβάνς για την ήττα στο τάι μπρέικ στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος.   

Τέλος σκληρή αναμέτρηση αναμένεται  στο Αιγάλεω στις 20.00 με την τοπική ομάδα να υποδέχεται το έβδομο Μαρκόπουλο και να στοχεύει σε μια δεύτερη σερί νίκη παραμονής ενω η ομάδα των Μεσογείων  θέλει το διπλό για να πλησιάσει την έκτη θέση.

Volley League Γυναικών - 12η αγωνιστική

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2022

Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, 16.45: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ. Διαιτητές: Κυριοπούλου, Χρηστίδης, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Σπίγγου, Τσίτσικας, Γραμματεία: Μπίτσικα.

Γυμναστήριο Ζηρινείου, 18.30: Ζ.Α.Ο.Ν. - Ηλυσιακός Α.Ο. Διαιτητές: Μιχαήλογλου, Γεωργιάδης, Παρατηρητής: Παπαδόπουλος, Επόπτες: Κολλάρου, Κουρτεσιώτης, Γραμματεία: Ταλάρου.

Γυμναστήριο «Γ. Γεννηματάς», 19.00: Α.Σ.Π. Θέτις - Α.Σ. Άρης Διαιτητές: Πρέντζας, Αντωνόπουλος, Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος, Επόπτες: Παυλάκης, Βλάχος, Γραμματεία: Ιωάννου.

Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης, 19.00: Α.Ο. Θήρας - Α.Ο. Λαμίας 2013 Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Ράντσιου, Παρατηρητής: Πολίτης, ΕΠόπτες: Δρόσος, Χατζηδούκας, Γραμματεία: Καλιγέρη.

Γυμναστήριο «Απ. Κόντος», 19.30: Α.Ε.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κουτσούλας, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Πέρρος, Επόπτες: Καπότης, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Γυμναστήριο «Στ. Βενέτης», 20.00: Α.Ο. Αιγάλεω - Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil Διαιτητές: Λιάκου, Μαύρος, Παρατηρητής: Καπάνταης, Επόπτες: Βέντρας, Γεωργοπούλου, Γραμματεία: Κοκκινέλου.

Βαθμολογία ΕΔΩ

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ