1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-03-2022 19:40

VL γυναικών (24η αγωνιστική): Ντέρμπι πρωτιάς στο κλειστό του Ρέντη και τελικός παραμονής στα Ιλίσια

Το ντέρμπι αιωνίων Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός όπου θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η μάχη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, αλλά και η αναμέτρηση Ηλυσιακός-Πορφύρας που είναι κομβική για την παραμονή ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Volley League γυναικών.

Με τον Παναθηναϊκό να είναι στο +6 και να απομένουν τρεις στροφές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, η κρισιμότητα του αγώνα (19:30 το πρώτο σερβίς) γίνεται εύκολα αντιληπτή με τις δύο ομάδες να έχουν αναμετρηθεί ήδη δύο φορές φέτος και τον Παναθηναϊκό να έχει επικρατήσει και τις δύο (3-1 στο Α’ γύρο και 3-2 στον αγώνα για τους 16 του Κυπέλλου)

«Το Σάββατο, είναι ένα ακόμα ματς με τον Παναθηναϊκό και πρέπει να παίξουμε καλύτερα από το προηγούμενο. Πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να κερδίσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, παίζει καλά στην άμυνα και το μπλοκ. Πρέπει να διεκδικούμε κάθε πόντο. Δεν θα είναι εύκολο ματς, το ξέρουμε, αλλά νομίζω, μπορούμε να παίξουμε καλύτερα από το προηγούμενο με τον Παναθηναϊκό. Έχω εμπιστοσύνη στις αθλήτριες μου», σχολίασε ο Κάρλο Παρίζι.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού Απόστολος Οικονόμου σημείωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι γιατί κι οι δύο κυνηγάμε την πρώτη θέση και είναι σίγουρα κομβικό. Ειδικά για τον Ολυμπιακό έχει τον χαρακτήρα του τελικού γιατί αν δεν πάρει το τρίποντο δύσκολα θα τα καταφέρει, ωστόσο κι εμείς θέλουμε τη νίκη για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους για να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση είναι βελτιωμένος από τον αγώνα κυπέλλου και πρέπει να παίξουμε στα όρια μας. Το ότι έχουμε νικήσει στους δύο προηγούμενους αγώνες μας δεν λέει κάτι γιατί κάθε παιχνίδι έχει διαφορετική φύση και δεν μπορεί να κάνεις προβλέψεις ειδικά σε ένα ντέρμπι αιωνίων

Από κει και πέρα αν ο Ολυμπιακός επιλέξει να αγωνιστεί με την Άγκοστ ανεβαίνει πολύ επιθετικά και εμείς θα πρέπει να τον πιέσουμε στην υποδοχή».

Την ίδια ώρα που ερυθρόλευκες και πράσινες θα μάχονται για την πρωτιά στην κανονική περίοδο στο «Α. Φώτσης» Ηλυσιακός και Πορφύρας κοντράρονται σε ένα κομβικό ματς στη μάχη της παραμονής με τις φιλοξενούμενες να έχουν έναν βαθμό περισσότερο.

Το πρώτο σερβίς της 24ης αγωνιστικής θα δοθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον ΑΟ Θήρας και την Ένωση να θέλει την επιστροφή στις νίκες για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες που έχει για την 4η θέση.

Ο ΠΑΟΚ κοντράρεται με το Μαρκόπουλο και χρειάζεται το τρίποντο για να παραμείνει τρίτος, ενώ ο ΑΟΜ ψάχνει βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να προλάβει την 8άδα.

Στο κλειστό του Εόσμου ο τοπικός Αίας υποδέχεται τον Άρη στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης όπου και οι δύο έχουν ανάγκη τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.

Στη Νάξο ο ενθουσιώδης και δυνατός Πανναξιακός που δείχνει άλλο πρόσωπο τις τελευταίες αγωνιστικές υποδέχεται τη Λαμία που έχει ξεφύγει στη μάχη της 8άδας και δείχνει μεγαλη ικανότητα όμως να σπάει έδρες οταν παιζει εκτός.

Γέρη κόντρα εχουμε στη  Νέα Ερυθραία. όπου οι Αμαζόνες χωρίς νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια κοντράρονται με τη Θέτιδα με στόχο το τρίποντο  που θα τις βοήθησει να αποφύγουν τα πλέι άουτ. Απο την άλλη οι φιλοξενούμενες θελουν το διπλό για να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν ακόμη και για την 4η θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

«Απ. Κόντος» Νέα Φιλαδέλφεια, 17:00: ΑΕΚ - ΑΟ Θήρας

Διαιτητές: Πρέντζας – Λιάκου, Επόπτες: Παπαθανασίου - Ρηγόπουλος, Γραμματεία: Κρανιά, Παρατηρητής: Ρίγκος

Μίκρας, 18:00: ΠΑΟΚ - ΑΟ Μαρκοπούλου
Διαιτητές: Δανιηλίδου – Παπαδόπουλος, Επόπτες: Κακάτσιου - Διονά, , Γραμματεία: Τερζή, Παρατηρητής: Σιδηράς

ΔΑΚ Ευόσμου: 18:30, ΑΠΣ Αίας - ΑΣ Άρης
Διαιτητές: Μούζουλας – Ισκάς, Επόπτες: Τερζής - Σταυρίδου, , Γραμματεία: Πασπαλά Αικ., Παρατηρητής: Μιχελινάκης

ΔΑΚ Νάξου, 19:00: ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΟ Λαμίας 2013
Διαιτητές: Μαρκάτης – Μάλφας, Επόπτες: Βέντρας - Παυλάκης, Γραμματεία: Τσακμάκη, Παρατηρητής: Παγκοζίδης

«Στ. Καλαϊτζής», 19:00: ΑΟΝ Αμαζόνες - ΑΣΠ Θέτις
Διαιτητές: Κυριοπούλου – Καραγιαννόπουλος, Επόπτες: Καπότης - Σταυράτη, Γραμματεία: Τάλαρου, Παρατηρητής: Πολίτης

«Α. Φώτσης», 19:30: ΑΟ Ηλυσιακός - ΑΟΦ Πορφύρας
Διαιτητές: Βουδούρης – Μουλά Ειρ., Επόπτες: Κολλάρου Ελ. – Τσίτσικας Νικ., Γραμματεία: Οικονόμου Δ., Παρατηρητής: Τσιμπινός

«Μ. Μερκούρη», 19:30: Oλυμπιακός ΣΦΠ - Παναθηναϊκός ΑΟ
Διαιτητές: Μυλωνάκης – Βελώνης, Επόπτες: Παπαγιαννόπουλος – Ιωάννου Δημ., Γραμματεία: Μπίτσικα, Παρατηρητής:  Γεωργουλέας

 

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ