Εκτυπώστε τη σελίδα
23-03-2019 00:48

To ντέρμπι που θα κρίνει την πρώτη θέση με τις «ευλογίες» του πρώτου video check!

Πριν από περίπου 20 ημέρες χαρακτηρίζονταν ένα αδιάφορο ντέρμπι γοήτρου αλλά μετά τις δύο ήττες του Ολυμπιακού από τον Φοίνικα και την Κηφισιά θα κρίνει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και θα περάσει στην ιστορία ως το πρώτο ματς που θα κάνει την επίσημη παρουσία του το video check ή V.A.R. όπως είναι πιο γνωστό από το ποδόσφαιρο.  (21η αγωνιστική, 23/3, 17.00, Διαιτητές: Θεμελής, Βουδούρης, ΕΡΤ Sports).

 

Ο εξοπλισμός του νέου συστήματος έφτασε στην Ελλάδα μαζί με ειδικευμένο προσωπικό από την Ιταλία που θα λειτουργήσει το «video check» όπως και στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ θα υπάρχει σύνδεση με την τηλεοπτική μετάδοση αλλά και την οθόνη εντός του γηπέδου.  

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την ήττα στο Ζηρίνειο από την Κηφισιά που τον έβαλε σε βαθμολογικές περιπέτειες. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν με τον ΠΑΟΚ τον τελευταίο αγώνα της κανονικής περίοδου διότι την τελευταία αγωνιστική έχουν ρεπό. Επομένως για να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση θέλουν έναν βαθμό από τον ΠΑΟΚ (σε αυτή την περίπτωση θα είναι καλύτερη σε ισοβαθμία με τον δικέφαλο καθώς στον Α΄γύρο είχαν νικήσει με 3-0 σετ) αλλά ξεκάθαρος στόχος είναι η νίκη και για το γόητρο.  

O προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνίοθ Μπενίτεθ δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Kόντρα στον ΠΑΟΚ θα είναι ένα καλό παιχνίδι για πολλούς λόγους. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη για να φτάσουμε στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας και φυσικά επειδή θέλουμε να κερδίζουμε συνέχεια, ενώ αυτό το παιχνίδι μας δίνει πολύ υψηλό κίνητρο για να παίξουμε καλά μπροστά στους φιλάθλους μας».  

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά τις τελευταίες αγωνιστικές και στοχεύει στο «καθαρό τρίποντο» με 3-0 ή 3-1 σετ ώστε να προσπεράσει τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική οπότε ο δικέφαλος θα υποδεχτεί την ΑΕΚ και οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν ρεπό.  

Ο δικέφαλος θα αντιμετωπίσει πρώτη φορά τον Ολυμπιακό μετά τις αλλαγές που έκανε στο ρόστερ του. Ο τεχνικός του δικεφάλου Σάκης Ψάρρας είπε: «Δικαιώνεται η εκτίμηση μας πως το πρωτάθλημα είναι απρόοπτο και αυτό αποδείχτηκε την τελευταία αγωνιστική. Η ήττα του Ολυμπιακού στην Κηφισιά μας δίνει την ευκαιρία να ανατρέψουμε την κατάσταση και να αποκτήσουμε πλεονέκτημα για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Είμαστε έτοιμοι για τα μεγάλα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που θα κρίνουν το πρωτάθλημα και το κύπελλο και αυτό το μήνυμα θέλουμε να το στείλουμε από το φινάλε της κανονικής περιόδου. Η πρώτη παρουσία του video check είναι μία μεγάλη πρόοδος για το πρωτάθλημα και το άθλημα μας γενικά». 

Από το 1998 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 62 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 47-15. Ο Ολυμπιακός έχει σερί 6-0 νίκες στο πρωτάθλημα. 

Σχετικά άρθρα