Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
27-01-2017 21:15

«Μονομαχία» για το πρώτο τρόπαιο της σεζόν

Η μεγάλη ώρα του πρώτου τροπαίου της σεζόν έφτασε. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα κοντραριστούν στο κλειστό του Ρέντη στον τελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» (28/1, 19.30, Διαιτητές: Γεωργουλέας, Θεμελής, Novasports-4HD), ένα χρόνο μετά την περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Σύρο όπου το τρόπαιο «βάφτηκε ερυθρόλευκο».
Τέσσερις τελικοί, τέσσερις «κούπες»

Το παράδοξο σε αυτό τον τελικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας, αφού, η υπόθεση «Final 4 στην Κύπρο» εξελίχθηκε σε φιάσκο. 

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αήττητοι στο «Μελίνα Μερκούρη» την εφετινή σεζόν όπως και στο πρωτάθλημα μετά την 14η αγωνιστική, ενώ στο ίδιο γήπεδο για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος νίκησαν τον ΠΑΟΚ με 3-1 σετ. Στην Α΄φάση της διοργάνωσης ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την Κηφισιά και 3-0 τον Ηρακλή Χαλκίδας, ενώ στον ημιτελικό την περασμένη Τρίτη πάλι στο «Μελίνα Μερκούρη» απέκλεισε τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός στην τέταρτη παρουσία την σε τελικό στοχεύει στην κατάκτηση του τέταρτου τίτλου στη διοργάνωση μετά το 2016 στη Σύρο (απέναντι στον ΠΑΟΚ), το 2015 στη Γλυφάδα(απέναντι στον Εθνικό) και το 2013 στο Βραχάτι (κόντρα στην Κηφισιά).

Για το πρώτο Λιγκ Καπ Από την άλλη ο ΠΑΟΚ ζει στον… αστερισμό του Σέρβου διαγώνιου Σάσα Στάροβιτς, τον οποίο ανακοίνωσε νωρίτερα, αλλά δεν θα αγωνιστεί στον τελικό. Ο δικέφαλος θα διεκδικήσει το τρόπαιο με τον Χάρη Σακόγλου, που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά στο πρώτο μισό της σεζόν.   

Ο ΠΑΟΚ στη δεύτερη παρουσία του σε τελικό της διοργάνωσης στοχεύει στον πρώτο του τίτλο και στον τέταρτο συνολικά στο ανδρικό βόλεϊ μετά το ντάμπλ (πρωτάθλημα - κύπελλο) τη σεζόν 2014-15 και το πρωτάθλημα του 2016. Ο δικέφαλος στο πρωτάθλημα έχει δύο ήττες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ στην Α΄φάση του Λιγκ Καπ νίκησε 3-0 την Ορεστιάδα και 3-0 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Στον ημιτελικό την περασμένη Τετάρτη νίκησε με 3-0 σετ τον Ηρακλή.