1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-10-2013 12:18

Επεισοδιακή πρόκριση της τουρκικής Φενέρ του Μίλκοβιτς επί της Ανόρθωσης στο «Θεμιστόκλειο» που «έβραζε»

Επεισοδιακός ήταν ο αγώνας μεταξύ της Ανόρθωσης Αμμοχώστου και της τουρκικής Φενερμπαχτσέ των Μίλκοβιτς, Μάρσαλ, Φοντέλες το βράδυ του Σαββάτου στη ρεβάνς του Α΄γύρου της προκριματικής φάσης του Τσάλεντζ Καπ ανδρών. Η τουρκική ομάδα νίκησε 3-1 και σε συνδυσμό και με το 3-0 της Κωνσταντινούπολης προκρίθηκε, όμως, το ότι ολοκληρώθηκε ο αγώνας στο "Θεμιστόκλειο" Αθλητικό Κέντρο της Λεμεσού είναι επιτυχία...

Στο τρίτο σετ, και ενώ οι Τούρκοι προηγούντο 6-8, ο Αυστριακός παρατηρητής Βέρνερ Χόφμαϊστερ είχε διατάξει τη διακοπή του αγώνα, ύστερα από την ρίψη για τρίτη φορά κροτίδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τη στιγμή της διακοπής η υπόθεση πρόκριση είχε ήδη κριθεί, αφού η Ανόρθωσις είχε ηττηθεί και στον πρώτο αγώνα, στην Κωνσταντινούπολη, με 3-0. Μετά την επανέναρξη και οι δύο ομάδες αγωνίσθηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά ο αγώνας.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής εκκενώθηκε η κερκίδα με τους οπαδούς της Ανόρθωσης και έγινε τηλεφωνική επικοινωνία του Αυστριακού με τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας στο Λουξεμβούργο, από την οποία και διατάχθηκε η επανέναρξη του αγώνα.

Της διακοπής είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιήσεις του Αυστριακού, σε ισάριθμες ρίψεις κροτίδων.Νωρίτερα, οι οπαδοί της Ανόρθωσης είχαν υποδεχθεί τους Τούρκους με χίλιες ελληνικές σημαίες, αλλά και με ένα τεράστιο πανώ στο οποίο απεικονίζεται το κατεχόμενο Βαρώσι.

Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι στο Θεμιστόκλειο ήταν εκκωφαντική, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν την ομάδα στην ανατροπή του εις βάρος της 0-3 του πρώτου αγώνα. Σε μια στιγμή ιδιαίτερα συγκινητική, όλοι μαζί τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο, αφού η ανάκρουσή του δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για αγώνες σωματείων.

Το κυπριακό βόλλεϋ, πάντως, αναμένει τώρα την έκθεση του παρατηρητή και τις σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, δεδομένου ότι τελεί υπότροπο, ύστερα από τα γεγονότα στον αγώνα Απόλλωνα Λεμεσού-Γαλατάσαραϊ, πριν από δύο χρόνια.

Τα σετ: 1-3 (17-25, 15-25, 26-24, 21-25)

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Καζμάρεκ, Σαββίδης, Παναγιωτίδης, Χρυσοστόμου Γ., Ιωάννου, Γεωργίου, Κοντός, Μπουρκόφσκι, Πλατρίτης, Μουράφτσικοφ, Χρυσοστόμου Π.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Μίλκοβιτς, Μάρσαλ, Φοντέλες, Τογκάν, Μπασαράν, Τεντάρ, Καϊχάν, Καζιρόλ, Γκοτς, Κίλιτς.

Πηγή: ΚΟΠΕ

Media

1 σχόλιο

  • Comment Link 28 Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013 16:57 posted by 28

    Αυτή είναι ατμόσφαιρα, αυτά είναι πανό. Τόσες Ελληνικές σημαίες! Εύγε στους Κυπρίους αδερφούς μας!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ