1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
25-08-2013 20:09

Πρόκριση για Ελλάδα, Κύπρο και Ουκρανία

Η Ουκρανία «καθάρισε» από νωρίς, σε αγόρια και κορίτσια, την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Προολυμπιακού τουρνουά, ενώ οι Ελληνο-κυπριακές μάχες έληξαν με… ισοπαλία, καθώς στις Νεανίδες η «γαλανόλευκη» πήρε το εισιτήριο, ενώ στους Νέους πανηγύρισαν οι Κύπριοι.

Η ημέρα στο Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρας της Ρόδου ξεκίνησε με δύο ματς-τελικούς, με τις Ουκρανές, Αλίνα Ντεμιντόβα και Ντάρια Ουντοβένκο να… πιάνουν στον «ύπνο» τις Μυρσίνη Βακαλοπούλου και Τατιάνα Μολδοβανίδη και να πανηγυρίζουν με 2-0 (21-14, 21-19). «Δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά είμαστε χαρούμενες που πήραμε τη νίκη και μετά από δύο ματς είμαστε στην επόμενη φάση», δήλωσαν οι νικήτριες, ενώ οι Ελληνίδες παραδέχθηκαν: «Μπήκαμε λίγο χαλαρά γιατί χθες είδαμε τις Ουκρανές κόντρα στις Αλβανές που ήταν εύκολο ματς και δεν ξέραμε την δυναμική τους».

Στον επόμενο αγώνα, που σημαδεύτηκε από τον μικροτραυματισμό του Όλεγκ Πλοτνίτσκι στον μηρό (σ.σ. στο 17-15 υπέρ της Ελλάδας στο δεύτερο σετ) ο Ουκρανός και ο συμπαίκτης του Ντμίτρο Κανάιεφ πανηγύρισαν απέναντι στους Γιώργο Καμπούρη και Γιώργο Αναστασιάδη με 2-0 (21-18, 21-19) σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. «Φεύγουμε από τη Ρόδο με τις καλύτερες αναμνήσεις. Ήταν εξαιρετική διοργάνωση» ανέφεραν οι Ουκρανοί.

Ακολούθησαν τα παιχνίδια των χθεσινών ηττημένων, με την Κύπρο να κάνει… νταμπλ νικών απέναντι στην Αλβανία σε αγόρια (21-14, 21-14) και κορίτσια (21-07, 21-11) και να πηγαίνει στα ματς της δεύτερης ευκαιρίας κόντρα στις ελληνικές ομάδες.

Στους «μικρούς» τελικούς λοιπόν, οι Μυρσίνη Βακαλοπούλου και Τατιάνα Μολδοβανίδη νίκησαν για δεύτερη φορά τις Κύπριες, Έρικα Ζεμπίλα / Ζωή Κωνσταντοπούλου, με 2-0 (21-14, 22-20) και «έκλεισαν» θέση για τους αγώνες του Απριλίου. «Θέλαμε πολύ την πρόκριση και στεναχωρηθήκαμε που δεν την πήραμε από το πρώτο ματς, αλλά είμαστε χαρούμενες που πετύχαμε τον στόχο μας», δήλωσαν τα κορίτσια της ελληνικής ομάδας.

Στα αγόρια, οι Κύπριοι, Χαράλαμπος Ζορπής / Γιώργος Χρυσοστόμου αποδείχθηκαν πιο έτοιμοι, κυρίως ψυχολογικά και επιβλήθηκαν -στο μοναδικό τάι μπρέικ της διοργάνωσης- με 2-1 (21-19, 18-21, 15-11) των Γιώργου Καμπούρη και Γιώργου Αναστασιάδη, με τον δεύτερο να ζητά ιατρικό τάιμ άουτ καθώς λόγω άγχους δεν ένιωθε καλά. Τελικά συνέχισε, αλλά οι Κύπριοι έφτασαν στη νίκη και δήλωσαν: «Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι που δώσαμε στη διοργάνωση και χαιρόμαστε που τα καταφέραμε. Παίζουμε δύο χρόνια μαζί και συνεχίζουμε στην επόμενη φάση τον Απρίλιο με στόχο να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο στην Ολυμπιάδα Νέων».

ΝΕΟΙ - Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρας
Σάββατο 24/8
18:30 Ουκρανία - Κύπρος 2-0 (21-11, 21-12)
19:20 Ελλάδα - Αλβανία 2-0 (21-14, 21-12)
Κυριακή 25/8
14:20 Ουκρανία - Ελλάδα 2-0 (21-18, 21-19)
16:00 Κύπρος - Αλβανία 2-0 (21-14, 21-14)
17:40 Ελλάδα - Κύπρος 1-2 (21-19, 18-21, 11-15)

NEANΙΔΕΣ - Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρας
Σάββατο 24/8
20:10 Ελλάδα - Κύπρος 2-0 (21-14, 21-14)
21:00 Ουκρανία - Αλβανία 2-0 (21-07, 21-06)
Κυριακή 25/8
13:30 Ελλάδα - Ουκρανία 0-2 (14-21, 19-21)
15:10 Κύπρος - Αλβανία 2-0 (21-07, 21-11)
16:50 Ελλάδα - Κύπρος 2-0 (21-14, 22-20)

Οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση

Νέοι

Αυστρία και Γαλλία (από τον όμιλο της Αυστρίας), Πολωνία και Λιθουανία (από τον όμιλο της Εσθονίας), Ιταλία και Ισπανία (από τον όμιλο της Σερβίας), Γερμανία και Νορβηγία (από τον όμιλο της Γερμανίας), Λετονία και Φινλανδία (από τον όμιλο της Κροατίας), Ρωσία και Βουλγαρία (από τον όμιλο της Ρωσίας), Ουκρανία και Κύπρος (από τον όμιλο της Ελλάδας), Τσεχία και Σλοβακία (από τον όμιλο της Ολλανδίας)

Νεανίδες
Αυστρία και Γαλλία (από τον όμιλο της Αυστρίας), Λιθουανία, Πολωνία (από τον όμιλο της Εσθονίας), Ελβετία και Ιταλία (από τον όμιλο της Σερβίας), Γερμανία και Νορβηγία (από τον όμιλο της Γερμανίας), Λετονία και Λευκορωσία (από τον όμιλο της Κροατίας), Ρωσία και Τουρκία (από τον όμιλο της Ρωσίας), Ουκρανία και Ελλάδα (από τον όμιλο της Ελλάδας), Τσεχία και Ολλανδία (από τον όμιλο της Ολλανδίας)

Οι 16 ομάδες σε κάθε φύλο θα αγωνιστούν στην τελική φάση της προκριματικής διαδικασίας που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2014, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το σύστημα διεξαγωγής, αλλά και τα μέρη που θα φιλοξενήσουν τα τουρνουά. Το δεδομένο είναι πως από τις 16 ομάδες, έξι στα αγόρια και έξι στα κορίτσια θα εκπροσωπήσουν την Ευρώπη στην Ολυμπιάδα Νέων που θα γίνει τον επόμενο Αύγουστο στην Κίνα.

Πηγή: ΕΟΠΕ

14 σχόλια

  • Comment Link Κώστας Μανδηλάρης Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 19:45 posted by Κώστας Μανδηλάρης

    Επειδή τα παιδιά μου και εγώ είδαμε και ζήσαμε από πολύ κοντά την απίστευτη έλλειψη στήριξης και οργάνωσης εκ μέρους του σχεδιασμού, μπορώ να σας διαβεβαιώσω και εγώ ότι οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι αθλητές.
    Ευτυχώς που στο μεγάλο μου γιο Βασίλη (1996, 1.94)δόθηκε η ευκαιρία να τελειώσει την 3η Λυκείου παίζοντας βόλευ (με δάσκαλο το Βαγγέλη Κουτουλέα) σε ένα κολέγιο στην Αγγλία. Ενώ ο Άγγελος (1998, 1.94) κλήθηκε και στη σάλα,μπλέχτηκε στα γρανάζια της ασυνεννοησίας beach και σάλας, δεν μπόρεσε να βρει ζευγάρι και πρόκριση για το Κ19 και τελικά αρκέστηκε στο να κερδίσει εύκολα, με συμπαίκτη τον Παναγιώτη Αρμόνη, το Κ16. Και φυσικά ποτέ δε μπόρεσε να συγκριθεί στα ίσα με τα άλλα παιδιά.
    Πάντως, και για εμάς η περισσότερο ακατανόητη απόφαση ήταν η απουσία του Στέλιου από την τετράδα της Εθνικής.

  • Comment Link nadal Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 19:44 posted by nadal

    η βαθμολογια δεν παιζει ρολο γτ ειναι και θεμα οικονομικο....οσοω περισσοτερα τουρνουα κατεβαινεισ λογικο να εχεισ κ παραπανω βαθμουσ απο καποιον π κατεβαινει σε λιγοτερα!!δεν σημαινει ομως οτι ειναι κ καλυτεροσ οποιοσ ειναι παραπανω στην βαθμολογια....

  • Comment Link Κατερίνα BV Pro Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 14:29 posted by Κατερίνα BV Pro

    Πάντως κοιτώντας τη βαθμολογία και τα master ανδρών κτλ αναρωτιέμαι με ποια κριτήρια επιλέγονται τα παιδιά των ομάδων. Δε θα έπρεπε να παίζει κύριο ρόλο η βαθμολογία ως απόδειξη αποτελεσματικότητας; Αλλιώς τι νόημα έχει; Νομίζω πως αν τα πράγματα δεν είναι σαφή και κρυστάλλινα πάντα θα υπάρχουν φωνές που θα φωνάζουν για άδικες επιλογές, και επειδή ζούμε στην Ελλάδα, φοβάμαι πως θα έχουν και δίκιο!!! Αλλιώς βαθμολογίες και επιλογές θα ταυτίζονταν.

    Επίσης διάβασα στο κυρίως άρθρο για ήττα λόγω άγχους. Το άγχος σπάει κόκαλα και δεν ελέγχεται, μπορεί να σε καταστρέψει ως αθλητή και ως άνθρωπο, οπότε είναι ανούσιο να κατηγορούμε τον ίδιο τον αθλητή γιατί αγχώθηκε. Αντίθετα, είναι χρέος των υπόλοιπων συντελεστών που απαρτίζουν την ομάδα να τον βοηθήσουν, ακόμα και κρατώντας τον εκτός αγώνα, γιατί όποια κι αν είναι η αξία του, τη στιγμή του άγχους αγωνίζεται το άγχος, όχι ο αθλητής! Αν λοιπόν χάσαμε σε κάποιο βαθμό τον αγώνα και την πρόκριση λόγω άγχους, η σωστή ερώτηση είναι γιατί ο προπονητής δεν διέκρινε αυτή την πιθανότητα (συνήθως οφείλεται σε απειρία), ώστε να επιλέξει έναν άλλο παίχτη πιο κάθετο, πιο συγκεντρωμένο, ψύχραιμο και "ωμό", και το ίδιο ικανό. Υπάρχουν άτομα, ευκαιρίες χρειάζονται. Μην κατηγορούμε λοιπόν τους παίχτες, ο "στρατηγός" φταίει πάντα...

  • Comment Link ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΑΜΙΩΤΗΣ Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 13:34 posted by ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΑΜΙΩΤΗΣ

    Συμφωνω οτι μαζι σαν ομαδα κανουν 30 οχι γιατι τους εκανα καποιες προπονησης μαζι αλλα πιο πολυ γιατι παιζουν αρκετα χρονια μαζι..αυτος ειναι και ο λογος που συμφωνα με εμενα δικαια τουσ επελεξαν..το οτι υπαρχουν αδικιες στο χωρο ειναι αδιαμφισβητητο ομως αυτο που πιστευω ειναι οτι οταν σε αδικουν πρεπει να πεισμωνεισ και να γινεσαι καλυτερος και οχι να αφηνεσαι και να τα παρατας(ο προπονητησ του Στελιου το απεδειξε αυτο εγινε καλυτεροσ ενω οι γνωστοι αγνωστοι εξαφανιστηκαν απο τον χωρο)..η βαθμολογια οπως σασ ξανα εγραψα δεν εχει τοσο σημασια καθως ειναι θεμα οικονομικο (να ακουλουθεισ ολα τα τουρνουα)και θεμα κληρωσεις στα προκριματικα..μην ξεχναμε οτι εκτοσ ταμπλο μαστερ εμειναν πετρεασ μπλαουελ (πρωταθλητησ Ελλαδας Αυστριας και με συμμετοχες fivb με νικες)..
    Μην ξεχνας οτι φετοσ ειχε ο εθνικος σχεδιασμος 6 αθλητεσ στην θεσσαλονικη και αλλουσ τουσ στην αθηνα..και απο αυτους 2 μονο αθλητεσ κατεκτησαν μαστερ..με αυτη την λογικη θα επρεπε να βγω να κραξω τουσ αλλουσ αθλητεσ?? προτιμω την διαμαρτυρια μου να την κανω εντοσ γηπεδου και να αποδειξω εκει αν επρεπε να ειμαι στον σχεδιασμο..οσο για τον Στελιο σου ειπα οτι επρεπε να ειναι σιγουρα στουσ 4 τελευταιουσ που διαλεξαν και απο την στιγμη που θα τουσ δουλευαν ολουσ σωστα θα εβλεπαν αν μπορουσαν να κανουν ενα αλλο διδυμο οπου θα ειχε ομωσ χρονο να βρεθει και να δεσει σαν ομαδα..δυστυχως ομωσ δεν εγιναν τα πραγματα οπωσ επρεπε να γινουν και μειναμε ολοι δυσαρεστημενοι..ομωσ τα μονα που δεν φταινε σ αυτην την περιπτωση ειναι τα παιδια και δεν πρεπει να τα πιεζουμε και να τα απογοητευουμε αλλο,γιατι εχουν μπροστα τουσ πολλα χρονια για να γινουν καλυτεροι και να ευχαριστηθουν αυτο που αγαπαμε..

  • Comment Link ΑΓΓΕΛΟΣ BEACH VOLLEY Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 15:01 posted by ΑΓΓΕΛΟΣ BEACH VOLLEY

    Βλεποντας την βαθμολογια των ανδρων ο Κουρτιδης ειναι ψηλοτερα ακομα και απο την εθνικη Κ23.Απο την αλλη πλευρα η ομαδα της Ολυμπιαδας ειναι η πιο σταθερη με αποκορυφωμα το ΝΟRΤΗ στην αλεξανδρουπολη.Δεν θα μπορουσε να υπαρξει καποιος συνδιασμος για να περασουμε στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ?Εννοειται με προπονητη εθνικης που να ξερει πως κερδιζονται οι αγωνες απο την προσωπικη του πειρα και με πτυχιο ΤΕΦΦΑ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ