1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
23-08-2013 19:58

Βακαλοπούλου, Μολδοβανίδη, Καμπούρης, Αναστασιάδης έτοιμοι για την πρόκριση

 Τα κορίτσια ξεκίνησαν να παίζουν beach volley για… πλάκα, ενώ τα αγόρια «μεγάλωσαν» στην άμμο. Η διασκέδαση και η αγάπη, αντίστοιχα, τους έφερε στην πρώτη τους διεθνή συμμετοχή και μάλιστα εντός έδρας!

Οι Γιώργος Καμπούρης και Γιώργος Αναστασιάδης από την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και οι Τατιάνα Μολδοβανίδη και Μυρσίνη Βακαλοπούλου από την Κηφισιά και τα Χανιά, βρίσκονται στη Ρόδο και εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά Νέων με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση που «δίνει» τα έξι ευρωπαϊκά εισιτήρια για την Ολυμπιάδα Νέων που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2014 στην Κίνα.

Οι 17άχρονες Τατιάνα και Μυρσίνη «ενώθηκαν» πριν από δύο μήνες και έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους γρήγορα κατακτώντας την δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα U19 κοντράροντας μάλιστα στα ίσια την εθνική ομάδα των Βλαχάκη / Σπανού.

«Ξεκίνησα να παίζω πριν από τέσσερα καλοκαίρια βλέποντάς το περισσότερο ως διασκέδαση. Έφτασα στην 4άδα σε πανελλήνια πρωταθλήματα ενώ πέρυσι με την Ειρήνη Κοκκινάκη πήραμε το πρωτάθλημα στα U17. Με κάλεσαν στα κλιμάκια και τώρα… εδώ», λέει η Τατιάνα Μολδοβανίδη που παίζει βόλεϊ στον Ηρακλή Κηφισιάς αλλά… «προτιμώ το beach volley γιατί συμμετέχεις σε όλες τις φάσεις»!

«Εγώ παίζω για τρίτη χρονιά beach volley. Ξεκίνησα τελείως για πλάκα συμμετέχοντας σε ένα τουρνουά στα Χανιά. Το 2011 πήρα την δεύτερη θέση στο πανελλήνιο U20 με την Όλγα Κορακοβούνη, ενώ πέρυσι ήμασταν πάλι δεύτερες με την Αθηνά Γεωργοπούλου στο U17» προσθέτει η Μυρσίνη Βακαλοπούλου που μέχρι πέρυσι θα διάλεγε το βόλεϊ σάλας με «κλειστά μάτια», ωστόσο πλέον το σκέφτεται, αλλά δεν απαντά στο… δίλλημα βόλεϊ ή μπιτς: «Δύσκολη ερώτηση, δεν ξέρω ακόμα…»

Η Μυρσίνη, που αγωνίζεται στον ΑΟ Σούδας και όταν… μεγαλώσει θέλει να ασχοληθεί με φυσικομαθηματικά, βιολογία, ίσως και ιατρική, σχολίασε για τη συμμετοχή της στο Προολυμπιακό τουρνουά: «Είναι τιμητικό και όμορφο να εκπροσωπείς τη χώρα σου». H Tατιάνα, που θέλει να σπουδάσει μοριακή βιολογία, συμπληρώνει: «Είμαστε χαρούμενες που θα παίξουμε για την Ελλάδα, αλλά έχουμε και λίγο άγχος».

Όσο για τον στόχο τους; «Να προκριθούμε κάνοντας όσο περισσότερες νίκες μπορούμε», λένε και οι δύο δηλώνοντας αισιόδοξες. Τα δύσκολα όμως, θα είναι μετά, καθώς εφόσον προκριθούν θα πρέπει, παράλληλα με τις πανελλήνιες εξετάσεις (σ.σ. και οι δύο θα πάνε φέτος στη Γ’ Λυκείου) να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2014.

«Είναι δύσκολο γιατί μένουμε μακριά και πρέπει να προπονούμαστε ξεχωριστά και να βρεθούμε στις γιορτές και όποτε άλλοτε μας δοθεί ευκαιρία για να προετοιμαστούμε μαζί», εξηγεί η Τατιάνα, με την Μυρσίνη να προσθέτει: «Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμες, γιατί οι αγώνες συμπίπτουν με την τελική προετοιμασία για τις εξετάσεις».

Στα βαθιά «πέφτουν» και οι νεαρότεροι Γιώργος Καμπούρης (15 ετών) και Γιώργος Αναστασιάδης (16 ετών). Το πλεονέκτημα των δύο, σε σχέση με τα κορίτσια, είναι πως παίζουν μαζί από… μωρά. «Εδώ και τρία χρόνια παίζουμε μαζί καθώς είμαστε από το ίδιο χωριό», λέει ο Γιώργος Καμπούρης που ασχολείται με το άθλημα από 7 χρόνων!

«Βλέπαμε να παίζουν οι μεγαλύτεροι εκεί στην Ολυμπιάδα όπου γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε και… κολλήσαμε», προσθέτει ο Γιώργος Αναστασιάδης. Και οι δύο δεν είχαν μέχρι σήμερα επαφή με τη σάλα, αλλά εφέτος θα αγωνιστούν στην νεοσύστατη ομάδα της περιοχής τους, την Αναγέννηση Ολυμπιάδας, περισσότερο όμως για… «να είμαστε σε εγρήγορση, καθώς δεν τίθεται θέμα για το τι προτιμάμε» όπως αναφέρουν.

Στη Ρόδο ήρθαν για την πρόκριση… «πιστεύουμε πως μπορούμε και θα παλέψουμε να τα καταφέρουμε. Συμμετέχουμε πρώτη φορά σε τέτοια διοργάνωση. Και δεν μιλάμε για ένα απλό τουρνουά. Το Προολυμπιακό είναι κάτι ξεχωριστό, πρωτόγνωρο για εμάς και φυσικά αποτελεί τιμή που εκπροσωπούμε τη χώρα μας» συμπληρώνουν.

Καμπούρης και Αναστασιάδης πέρυσι αναδείχθηκε πρωταθλητές Ελλάδας στην κατηγορία U17, ενώ φέτος πήραν την πρώτη θέση στο Open U19 της Αιδηψού και την τέταρτη στα τελικά της ίδιας κατηγορίας στο Allou Fun Park. Και οι δύο θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρο καριέρας στο beach volley αρκεί βέβαια να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες. Προς το παρόν ευχαριστούν τους γονείς τους που τους στηρίζουν οικονομικά και ηθικά…

Πηγή: ΕΟΠΕ

1 σχόλιο

  • Comment Link elf Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 22:02 posted by elf

    Καλή επιτυχία κορίτσια και αγόρια αλλά όταν δίνουμε την πρώτη συνεντευξη αναφέρουμε και ποιος μας έμαθε beachvolley εκτός και αν το μάθατε από τον Αντώνη τους τελευταίους μήνες!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ