Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
31-07-2013 15:54

«Η Αρβανίτη κάνει σχέδια για τους τέταρτους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Αφιέρωμα στην Ελληνική ομάδα Μπιτς βόλεϊ, πραγματοποίησε η CEV, εστιάζοντας στη Βίκυ Αρβανίτη. Σε αυτό η... παλιά της Εθνικής, κάνει λόγο για τον μακροπρόθεσμο στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

«Η Βίκυ Αρβανίτη μαζί με την Λάουρα Λούντβιγκ είναι οι μοναδικές εν ενεργεία αθλήτριες που έχουν κερδίζει δύο φορές το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αφού κατέκτησε το στεμμα της βασίλισσας της Ευρώπης το 2005 και το 2007 μαζί με την Βάσω Καραντάσιου, πέρσι πήρε τη δεύτερη θέση με την Μαρία Τσιαρτσιάνη, καθώς δεν κατάφεραν να σταματήσουν την φαν Ιερσελ και την Κάιζερ στον δικό τους δρόμο προς τον εντός έδρας θρίαμβο. Μετά από ένα Ολυμπιακό έτος, η Βίκυ μπήκε στο τέταρτο στάδιο της καριέρας της, καθώς συνεργάζεται με την Πέννυ Καραγκούνη στο δρόμο για το Ρίο», αναφέρει και αφού κάνει  κάνει λόγο στη νίκη της ελληνκής ομάδας στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκου πρωταθλήματος, επιστρέφει στην Αρβανίτη.

«Η πρώτη εμφάνιση της Αρβανίτη σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χρονολογείται το 2003, στα 17 της χρόνια, και είχε συμπαίκτρια την Ευθαλία Κουτρουμανίδου. Από τότε ξεκίνησε μια επιτυχημένη πορεία, κερδίζοντας 9 τουρνουά ευρωπαϊκου σιρκουϊ και συμμετέχοντας σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες με τρεις διαφορετικές παρτενέρ - Με την Κουτρουμανίδου το 2004, την Καραντάσιου το 2008 και την Τσιαρτσιάνη το 2012. «Στόχος μου είναι να πάω στο Ρίο το 2016. Τότε θα είμαι 32 χρονών, δεν θα είναι πολύ αργά για τους τέταρτους Ολυμπιακούς Αγώνες μου».  
 
Η 20χρονη Πέννυ Καραγκούνι παίζει Μπιτς Βόλεϊ μόνο τρεις μήνες, αλλά η Αρβανίτη είναι βέβαιη ότι η συνεργασία έχει καλές προοπτικές. «Τον Μάρτιο, τελείωσα τη σεζόν στη σάλα, παίζοντας στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας και τον Ηρακλή Κηφισιάς. Στη συνέχεια ξεκίνησα την καλοκαιρινή σεζόν», λέει η Καραγκούνη  

Η Πέννυ επιλέχθηκε από την Αρβανίτη σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ. «Θα στραφεί εξ ολοκλήρου στο Μπιτς Βόλεϊ και θα επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου σε αυτό το άθλημα. Νομίζω ότι έχουμε ήδη επιτύχει καλά αποτελέσματα για το σύντομο χρονικό διάστημα που είμαστε μαζί. Μετά από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα ταξιδέψουμε στο Βερολίνο για το Γκραν Σλαμ της FIVB όπου θα παίξουμε στα προκριματικά.  Θα χρειαστεί χρόνος να πάρουμε τους βαθμούς για να παίζουμε απευθείας στο κυρίως ταμπλό. Το κάνουμε βήμα προς βήμα. Τώρα χρειαζόμαστε προπόνηση περισσότερο από τους αγώνες, αλλά είμαστε χαρούμενες με το πρόγραμμα που έχουμε για αυτή τη σεζόν. Αγωνιστήκαμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, τώρα βρισκόμαστε εδώ, γεγονός που είναι καλό για την συμπαίκτριά μου. Για να δει πού βρισκόμαστε και να πάρει την αίσθηση του αθλήματος στο κορυφαίο επίπεδο.

Με τη χώρα τους να εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες μιας άνευ προηγουμένου κρίσης, Αρβανίτη και Καραγκούνη, αναγνωρίζουν και επαινούν την υποστήριξη που λαμβάνουν από τους αθρώπους στη χώρα. «Πέρσι προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καλύπτοντας όλα τα έξοδα για την αποστολή μας, αλλά είμαι χαρούμενη που τα πάντα λειτουργούν καλά φέτος. Η Ελληνική Ομοσπονδία κάνει το καλύτερο που μπορεί. Εμείς παίρνουμε λιγότερα από ό,τι πριν από μερικά χρόνια, αλλά ακόμα όλα είναι καλά οργανωμένα.

Μια μέρα η Βίκυ θα σταματήσει να παίζει, και το ερώτημα είναι αν το Μπιτς Βόλεϊ θα έχει μέλλον στην Ελλάδα όταν εκείνη θα αποσυρθεί. «Η Ελλάδα έχει πολύ καλή παράδοση στο Μπιτς Βόλεϊ και οι γυναίκες έχουν επιτυχίες τα τελευταία δέκα χρόνια. Η Πέννυ είναι μια πολύ καλή συμπαίκτρια και νομίζω ότι αν δουλέψουμε σκληρά και μείνουμε ενωμένες, μπορούμε να προκριθούμε στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο καλό θα ήταν να δημιουργηθεί άλλη μια ομάδα που να αγωνίζεται σε διεθνείς διοργανώσεις, γιατί μια μέρα, αργά ή γρήγορα, εγώ θα σταματήσω να αγωνίζομαι».

 Πάντα φιλική και προσγειωμένη, η Βίκυ είναι βέβαιη ότι θα βοηθήσει την Πέννυ και θα πραγματοποιήσει το Ολυμπιακό όνειρο».