Εκτυπώστε τη σελίδα
22-05-2023 21:51

Νικολάι, Καράμπουλα και Ποπόφ αντίπαλοι της Ελλάδας στο CEV Beach Volley Nations Cup 2023

Αθλητές που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπιτς βόλεϊ θα βρεθούν στο Ηράκλειο Κρήτης και στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center για το CEV Beach Volley Nations Cup 2023 (25-27/05).

Στον όμιλο των ανδρών, εκτός της Ελλάδας που θα εκπροσωπηθεί από τους Ιάσονα Κανέλλο/Γιώργο Τερζόγλου και Σταύρο Ντάλλα/Δημήτρη Χατζηνικολάου βρίσκονται και η Ιταλία, η Ουκρανία, η Δανία και το Γιβραλτάρ.

Τους Ιταλούς θα εκπροσωπήσουν οι ομάδες των Σαμουέλε Κοταφάβα/Πάολο Νικολάι και Άλεξ Ρανκιέρι/Άντριαν Καράμπουλα.

Ο Πάολο Νικολάι πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων παικτών του κόσμου, ενώ μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Ευρώπης (2014, 2016, 2017) με συμπαίκτη τον Ντανιέλε Λούπο. Επίσης το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Φέτος, με συμπαίκτη τον Σαμουέλε Κοταφάβα βρίσκονται στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η δεύτερη ομάδα της Ιταλίας διαθέτει τον Άντριαν Καράμπουλα, ο οποίος έχει κατακτήσει ουκ ολίγα παγκόσμια και ευρωπαϊκά τουρνουά. Πρόκειται για τον αθλητή που έχει ως σήμα κατατεθέν το σερβίς skyball ("μπανάνα") και το 2019 είχε αναδειχθεί ως ο πιο fun to watch παίκτης του παγκόσμιου σιρκουί. Μαζί με τον Άλεξ Ρανκιέρι βρίσκονται στο Νο28 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ένας παλιός μας γνώριμος θα είναι εκπρόσωπος της Ουκρανίας και συγκεκριμένα ο Σέργκι Ποπόφ, ο οποίος θα αγωνιστεί με συμπαίκτη τον Έντουαρντ Ρέζνικ. Η δεύτερη ομάδα της Ουκρανίας αποτελείται από τον Βιτάλι Σάβικ και τον Άντον Μοϊσέγιεφ. Ο Σέργκι Ποπόφ συστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2008 όταν μαζί με τον Βάλερι Σαμοντέι είχαν κατακτήσει στο Λουτράκι τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία κάτω των 18 ετών.

Ο Ποπόφ μαζί με τον Ρέζνικ βρίσκονται στο Νο33 της παγκόσμιας κατάταξης. Από την άλλη, ο Βιτάλι Σάβικ με άλλον συμπαίκτη (τον Μπόικο) είναι στο Νο675 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πρώτη ομάδα της Δανίας είναι ο Γάκομπ Μπρινκ με τον Κρίστοφερ Αμπέλ, οι οποίοι είναι στο Νο87 της κατάταξης της FIVB και δεύτερη ομάδα είναι οι Νικολάι Χόφμαν, Μαντς Μόλγκαρντ.

Το Γιβραλτάρ θα εκπροσωπήσουν οι ομάδες Μάρτιν Γκόμες, Στέφαν Ρόμπα και Κρίστιαν Σεγκόνια, Καρλ Πάρντο.

*Στην κεντρική φωτογραφία οι αθλητές της Ιταλίας Σαμουέλε Κοταφάβα/Πάολο Νικολάι και Άλεξ Ρανκιέρι/Άντριαν Καράμπουλα