1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-07-2022 13:33

Γιώργος Καντιώτης, Νίκος Ντόντης: Οι πιστοί στρατιώτες της άμμου

Αν θέλαμε να δώσουμε υποχρεωτικά ένα προσωνύμιο στις ομάδες που συμμετέχουν στους φετινούς τελικούς του πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ, τότε δίπλα από τα ονόματα των Νίκου Ντόντη και Γιώργου Καντιώτη θα υπήρχε ο τίτλος «οι πιστοί στρατιώτες της άμμου».

Είναι μαζί από το καλοκαίρι του 2019 έχοντας κατακτήσει δύο φορές την 7η θέση στην τελική κατάταξη (με κορυφαία στιγμή την 3η θέση στο Αντίριο), αλλά κυρίως είναι μαζί σε όλα τα τουρνουά του πανελληνίου πρωταθλήματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με οδηγό την αγάπη τους για του μπιτς βόλεϊ και σύμμαχο τη χημεία που έχουν αναπτύξει εντός και εκτός γηπέδου, συμμετείχαν και φέτος σε όλα τα τουρνουά στα οποία μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή, κατακτώντας δύο Open σε Καλαμάτα, Θάσο και φτάνοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας που τους εξασφάλισε για πρώτη φορά την απευθείας πρόκριση τους για τα τελικά στον Άγιο Νικόλαο.

«Με τον Γιώργο γνωριζόμασταν από μικρή ηλικία που παίζαμε στα τουρνουά και κάποια στιγμή συζητήσαμε την προοπτική να αγωνιστούμε μαζί, συμφωνήσαμε και ταιριάξαμε απόλυτα», εξηγεί ο Νίκος με τον Γιώργο να δίνει μια άλλη διάσταση στην εκκίνηση της συνεργασίας τους: «Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων το πως βρεθήκαμε μαζί. Εκείνη την περίοδο σκεφτόμουν να σταματήσω, αλλά χρειαζόμουν έναν καλό συμπαίκτη και τον βρήκα στο πρόσωπο του Νίκου. Είπαμε να το δοκιμάσουμε και έχουμε φτάσει τώρα στον τρίτο χρόνο».




Τι είναι όμως αυτό που τους οδηγεί σχεδόν κάθε εβδομάδα να συμμετέχουν στο σιρκουΐ του πανελληνίου πρωταθλήματος ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα; «Το ίδιο το άθλημα! Παίζουμε από μικροί στα juniors και τώρα στα masters. Μεγαλώσαμε παίζοντας μπιτς βόλεϊ και το συνδυάζουμε με διακοπές», απαντά με αφοπλιστικό τρόπο ο Νίκος και συμπληρώνει ο Γιώργος: «Ο καθένας έχει και τους προσωπικούς του λόγους που έχουν να κάνουν με τα ταξίδια, τους προορισμούς, μα πάνω απ’ όλα είναι το ίδιο το παιχνίδι».

Στην ερώτηση αν αρκεί μόνο η αγάπη για το μπιτς για να σε φέρει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, η απάντηση τους αλληλοσυμπληρώθηκε.  «Είναι το πόσο το θέλεις. Αν αντέχεις και σωματικά ναι το κάνεις», είπε ο ένας εκ των δύο για να συμπληρώσει ο άλλος: «Είναι πάντα συνδυασμός… Αν έχεις και καλή παρέα αυτό σε βοηθά, όπως φυσικά και τα αποτελέσματα. Αλλά το κίνητρο το βρίσκεις μέσα σου».

Σχολιάζοντας τη συνεργασία τους αυτή την τριετία ο Γιώργος τη χαρακτήρισε «… ιδανική. Είμαστε βολικοί στο να φτιάξουμε ένα πλάνο, σέβεται ο ένας τον άλλο και τις υποχρεώσεις του κι έχουμε βρει την ιδανική χημεία. Την πρώτη χρονιά είχαμε δυσκολίες αφού ο Νίκος ήταν στην Πάτρα, αλλά το ξεπεράσαμε και τώρα που ήρθε Αθήνα κάναμε ένα βήμα παραπάνω». Ενώ ο Νίκος στάθηκε στο γεγονός ότι: «τα πάμε καλά και εκτός γηπέδου. Κι αυτό παίζει ρόλο γιατί η σχέση εκτός γηπέδου βγαίνει και στο γήπεδο».

Έχοντας καταλάβει σε όλα τα φετινά masters την 5η θέση παραδέχονται ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. «Όλα τα χρόνια που παίζω είναι σε καλό επίπεδο το ταμπλό των ανδρών… Εμείς ίσως θα μπορούσαμε να δώσουμε κάτι παραπάνω, αλλά λόγω των συνθηκών, καθώς δεν κάνουμε προπονήσεις όλη τη χρονιά, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα», είπε με ένα μικρό παράπονο ο Γιώργος και συνέχισε ο Νίκος: «Τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά έντονος ο ανταγωνισμός. Υπάρχουν οι εθνικές ομάδες κι εμείς προσπαθούμε να είμαστε κοντά… Είναι δύσκολο βέβαια γιατί αυτά τα παιδιά κάνουν προπονήσεις όλο το χειμώνα, ενώ εμείς ξεκινάμε από τα τέλη Μαρτίου».




Οι κόντρες τους πάντως με τα δίδυμα των εθνικών ομάδων είναι ένα επιπλέον κίνητρο στην προσπάθεια που κάνουν. «Είναι κίνητρο γιατί μας αρέσει να παίζουμε με τους καλύτερους γιατί έτσι βελτιωνόμαστε κι εμείς. Το γενικό κίνητρο όμως είναι να το ευχαριστιόμαστε. Είναι ωραίο να σε θωρούν ανταγωνιστικό ως ομάδα και να σε υπολογίζουν» 

Αυτό που τους ικανοποίησε τη φετινή χρονιά, πέρα από τη δική τους σταθερή πορεία ήταν και το καλεντάρι στην άμμο με τα ουκ ολίγα τουρνουά. «Όταν ανακοινώθηκε μας έμοιαζε με μαραθώνιο γιατί μετά από μια δύσκολη διετία λόγω του κορωνοϊού είχαμε 11 τουρνουά… Αποδείχθηκε όμως πολύ καλή κίνηση γιατί βοηθά στην εξάπλωση του αθλήματος σε όλη την Ελλάδα.

Να πούμε κι ένα μπράβο στην Ομοσπονδία  για τη προσπάθεια που έκανε φέτος, όχι μόνο γιατί  διοργάνωσε τόσα τουρνουά, αλλά και για τις παροχές που είχαμε εμείς οι αθλητές», τόνισε ο Ντόντης με τον Καντιώτη να είναι στο ίδιο μήκος κύματος. «Αν μη τι άλλο ήταν πολύ πλούσιο… Νομίζω ότι ήταν οι περισσότερες διοργανώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και μακάρι να συνεχίσουν σε αυτό το επίπεδο γιατί ήταν καλές και οργανωτικά… Νομίζω ότι πηγαίνουμε από το καλό στο καλύτερο»

Το «καλύτερο» είναι πάντως και ο στόχος του στο Agios Nikolaos Championships.  

«Η βασικής μας επιδίωξη ήταν να βρεθούμε εκεί και τα καταφέραμε. Ξέρουμε ότι εκεί θα είναι δύσκολα, αλλά θα δώσουμε τα πάντα κι ότι βγει» σημείωσε ο Νίκος με τον Γιώργο να βάζει τον πήχη λίγο πιο ψηλά: «Θέλουμε να περάσουμε καλά και να το διασκεδάσουμε. Θα θέλαμε όμως να κάνουμε κι ένα μπαμ… Να βρεθούμε στην τετράδα για παράδειγμα… Αλλά έχουμε να συναγωνιστούμε πραγματικά πολύ καλές ομάδες που όλες αξίζουν τις θέσεις που βρίσκονται».

Από τα περασμένο Μάρτιο οι Ντόντης, Καντιώτης έχουν ξεκινήσει προπονήσεις με τον Κώστα Ποθητάκη, ενώ στο πλευρά τους σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι ανά την Ελλάδα έχουν το caffeine Roastery super foods, τα μακαρόνια Melissa, το Baraki Patras και το ραδιοφωνικό σταθμό Ξάνθης paradise 903»

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ