1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-06-2022 20:17

Σερβίς στο παγκόσμιο Beach Pro Tour Ios Futures με τα προκριματικά στην Ίο

Με τις μάχες των προκριματικών ανδρών-γυναικών που θα κρίνουν τα 4 πολύτιμα εισιτήρια για τα αντίστοιχα κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, ανοίγει την Τετάρτη 29 Ιουνίου στην Ίο η αυλαία του παγκόσμιου τουρνουά Beach Pro Tour Ios Futures 1*, που ολοκληρώνεται με τους τελικούς το Σάββατο 2 Ιουλίου.

Στο δεύτερο «παγκόσμιο» ραντεβού στη παραλία του Μυλοπότα, έπειτα από το FIVB Beach Volleyball World Tour 1* του 2019, συνολικά 4 ελληνικές ομάδες ανδρών και ισάριθμες γυναικών στο κυρίως ταμπλό θα κυνηγήσουν την διάκριση στη διοργάνωση, μαζί με τα δίδυμα των Χρήστου Τσιγαρίδα/Ιάκωβου Καφούρου, Ροδάνθη Μαριάτου Μεταξά/ Αθηνά Γεωργοπούλου, που αρχίζουν την προσπάθειά τους από τα προκριματικά.

Αν και πρωτάρηδες σε τουρνουά του παγκοσμίου ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία δεν λείπει από την ομάδα των Τσιγαρίδα/ Καφούρου, που λίγες μέρες νωρίτερα κατέλαβε την 5η θέση στο «IOS Major» του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συμμετάσχουμε για πρώτη φορά σε μία διοργάνωση του παγκοσμίου και μάλιστα τη δεύτερη φετινή που φιλοξενεί η χώρα μας. Προετοιμαζόμαστε όσο περισσότερο για να εμφανίσουμε το καλύτερό μας πρόσωπο και ευελπιστούμε οι αντίπαλες ομάδες να είναι ανάλογης δυναμικότητας με τη δική μας ώστε να καταφέρουμε να προκριθούμε και να συνεχίσουμε στο κυρίως ταμπλό» δήλωσε το λίμπερο του Πανιωνίου, Ιάκωβος Καφούρος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του συμπαίκτη του Χρήστου Τσιγαρίδα ο οποίος θεωρεί ότι «κλειδί» στην αυριανή μάχη της πρόκρισης θα είναι «να είμαστε ήρεμοι και παρά τον αέρα που έχει να κάνουμε το παιχνίδι μας, αφού δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Είναι η πρώτη φορά που αγωνιζόμαστε σε παγκόσμιο και πιστεύω ότι και με τη βοήθεια της «τύχης του πρωτάρη» θα πραγματοποιήσουμε μία καλή εμφάνιση, για να φτάσουμε στην πρόκριση» τόνισε ο αθλητής της Αγίας Παρασκευής.

Το ντεμπούτο τους σε τουρνουά παγκοσμίου επιπέδου κάνει αύριο και η ομάδα από την Κρήτη των Μαριάτου Μεταξά/ Γεωργοπούλου, που στο προ ολίγων ημερών τουρνουά Μάστερς του Μυλοπότα, κατέλαβαν την 3η θέση, ενώ ήταν πρώτες στο αντίστοιχο τουρνουά του 2021.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες που θα αγωνιστούμε στο Παγκόσμιο της Ίου και ανυπομονούμε να αρχίσουν οι αγώνες. Το θέλουμε πάρα πολύ και σε αυτό το πανέμορφο νησί, που πέρυσι είχαμε στεφθεί πρωταθλήτριες, ελπίζουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο και να ευχαριστηθούμε αυτή την πρωτόγνωρη για μας εμπειρία» δήλωσε η αθλήτρια του ΟΦΗ, Ροδάνθη Μαριάτου.

Πίστη στις δυνατότητες της ομάδας της έχει και η Αθηνά Γεωργοπούλου, που θέλει να συνδυάσει την παρθενική της τιμητική συμμετοχή με τη «γαλανόλευκη» στην άμμο με μία καλή αγωνιστική παρουσία:  «Είμαι πολύ αισιόδοξη γιατί τελευταία έχουμε ως ομάδα μία ανοδική πορεία διορθώνουμε κάποια λαθάκια και προσπαθούμε να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο.

Για μας είναι πολύ σημαντικό ότι σε αυτή την πολύτιμη εμπειρία, θα αγωνιστούμε με τα χρώματα της Εθνικής μας και όποιο αποτέλεσμα έρθει θα είναι καλοδεχούμενα. Σε σχέση με άλλες ομάδες, μπορεί να μην έχουμε τα αντίστοιχα σωματικά προσόντα, αλλά θεωρώ πως έχουμε τα τεχνικά και νομίζω πως αν συνεχίσει να φυσάει όπως σήμερα, θα αποδειχθεί ένας πολύτιμος «σύμμαχος».

Συνολικά 14 χώρες εκπροσωπούνται στα προκριματικά των ανδρών και 16 στις γυναίκες, από ΗΠΑ, Κίνα μέχρι τα εξωτικά νησιά Βανουάτου, με τους Βρετανούς αδελφούς Javier & Joaquin Bello και τις Τσέχες Dunarova/Resova να είναι επικεφαλής στα αντίστοιχα ταμπλό ανδρών-γυναικών των προκριματικών της διοργάνωσης.

Χορηγοί του φετινού παγκόσμιου τουρνουά της LuxurIOS είναι η Gold Sponsor “Visa”, Unity και ακόμη οι Free Beach Bar, Blue Star Ferries, Iόλη, Under Armour, Pathos Lounge Bar, E-shop.gr, Κέντρο Υποστήριξης και Αποκατάστασης «Θησέας», SUI, Think plus, Black Lemon, Calilo Luxury Suites και Agalia Luxury Suites.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ