Εκτυπώστε τη σελίδα
13-06-2022 18:20

«Karteros Beach Sports Center»: Αυτό είναι το νέο παλάτι του beach volley και των παράκτιων αθλημάτων

Ένα όνειρο για το ελληνικό μπιτς βόλεϊ και γενικότερα για τα αθλήματα της άμμου και των Παράκτιων Αγώνων έγινε πραγματικότητα με την κατασκευή και λειτουργία του «Karteros Beach Sports Center» στην παραλια Αλικαρνασού στην Κρήτη.

Πρόκειται για μία σύγχρονη εγκατάσταση που στην πρώτη φάση περιλαμβάνει τέσσερα σύγχρονα γήπεδα άμμου (ένα κεντρικό με λυόμενες περιμετρικές κερκίδες χωρητικότητας 2.500 θεατών, δύο επιπλέον χωρητικότητας 500 θεατών συν ένα βοηθητικό), καθώς και ένα προθερμαντήριο.

Εχουν επίσης κατασκευαστεί βοηθητικοί χώροι (αποδυτήρια, ντουζιέρες, ιατρείο, χώρο για έλεγχο ντόπινγκ, γραφεία διοίκησης, χώροι συνεντεύξεων, συναντήσεων και εργασίας δημοσιογράφων, προσωρινές εγκαταστάσεις τουαλετών κλπ), ενώ έχει αλλάξει και αναβαθμιστεί σημαντικά η εικόνα της περιοχής με τη διαμόρφωση των περιβάλλοντων χώρων (ασφαλτόστρωση δρόμων, πάρκινγκ, σήμανση κ.ά.).

Τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα (Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 19:30) παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Η εγκατάσταση θα εγκαινιαστεί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball Εφήβων – Νεανίδων και στη συνέχεια θα γίνει προγραμματισμός για διοργανώσεις μπιτς βόλεϊ καθώς και προετοιμασία των Εθνικών ομάδων μπιτς βόλεϊ.





«Μοιραζόμαστε μαζί σας ένα μέρος του ονείρου που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, τότε δηλαδή που διεκδικήσαμε τους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες και τους αναλάβαμε. Θέλαμε και πετύχαμε να έχουμε να έχουμε έτοιμες τις εγκαταστάσεις, ένα χρόνο πριν από την έναρξη των Μεσογειακών Παράκτιων. Αυτό δείχνει μία νέα Ελλάδα που δημιουργεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομάδα που έχει επιλέξει να έχει κοντά του.

Όλα στην ώρα τους με διαφάνεια και ταχύτητα, με συνέργειες με την αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και στενή συνεργασία με όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες κι όλη την αθλητική οικογένεια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Σχετικά με τη συνεργασία με την ΕΟΠΕ ο υφυπουργός αθλητισμού είπε: «Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι διοργανώσεις θα προχωρήσουμε σε μία σειρά άλλων, τις οποίες ήδη έχουμε συμφωνήσει με άλλες ομοσπονδίες όπως η ΕΟΠΕ. Στόχος μας, του χρόνου που είναι οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, να έχουμε καλλιεργήσει μια κουλτούρα για τα αθλήματα παραλίας».

 

Media