1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
31-05-2022 18:42

Ο νικητής του ATHENS GOLDEN CUP 2010 Ρομπέρτο Πίτα Μπέτο θυμάται το τουρνουά στο Σύνταγμα

Μετά από 12 χρόνια το ATHENS GOLDEN CUP επιστρέφει στην πλατεία Συντάγματος (2-5 Ιουνίου), με τον Βραζιλιάνο Ρομπέρτο Πίτα (Μπέτο) που είχε κατακτήσει την διοργάνωση το 2010 να ξετυλίγει στο volleyball.gr το κουβάρι των αναμνήσεων.

Ήταν 6 Ιουνίου του 2010 όταν ο Ρομπέρτο Πίτα ή Μπέτο όπως είναι γνωστός, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου μαζί με τον συμπαίκτη του Πάρα στο πρώτο τουρνουά MASTERS που φιλοξενήθηκε στην εμβληματική πλατεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Μπέτο ο οποίος εργάζεται πλέον ως Event manager για την volleyballworld της F.I.V.B. δέχθηκε με χαρά να μιλήσει στο volleyball.gr για το τουρνουά της Αθήνας, τονίζοντας μεταξύ άλλων «η διοργάνωση στο Σύνταγμα ήταν από τις καλύτερες που συμμετείχα στη καριέρα μου».




-Πως προέκυψε και ήρθες να παίξεις στο ATHENS GOLDEN CUP;

«Το 2010 ήμουν συμπαίκτης με τον Πάρα, ο οποίος είχε καλές σχέσεις με την Ελλάδα και τον κ. Αλέκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος μας προσκάλεσε να συμμετέχουμε στη διοργάνωση. Ο σκοπός ήταν μετά το τουρνουά στο Σύνταγμα να παραμείνουμε στην Ελλάδα και να κάνουμε προπονήσεις με τις Ελληνικές ομάδες. Έτσι, μετά τη διοργάνωση που ήταν καταπληκτική μείναμε άλλη μία εβδομάδα στην Αθήνα. Πέρασα φανταστικά όσο ήμουν εκεί και ήρθα πάλι το 2012 για αγώνες μπιτς βόλεϊ. Λέω συνέχεια ότι θα ξαναέρθω. Ίσως το καλοκαίρι του 2023».

Τι θυμάσαι από το ATHENS GOLDEN CUP;


«Μέναμε σε ένα φοβερό ξενοδοχείο δίπλα στο Σύνταγμα ακριβώς και είχαμε εκπληκτική θέα που έβλεπε μέχρι την Ακρόπολη. Επίσης θυμαμαι την ατμόσφαιρα στο γήπεδο η οποία ήταν φοβερή και έδινε απίστευτη ενέργεια. Ο κόσμος δεν χωρούσε να κάτσει και προσπαθούσαν να βρουν μία χαραμάδα για να δουν τους αγώνες. Θυμάμαι επίσης ότι παράλληλα με την διοργάνωση είχε διάφορες πορείες στο Σύνταγμα, οι οποίες δεν δημιούργησαν πρόβλημα. Παίξαμε με παιδιά κατά την διάρκεια των διαλλειμάτων και γενικά ήταν ένα event που τα είχε όλα».



Με τον ομοσπονδιακό προπονητή μας Τίε Σαντάνα πως γνωρίζεσαι;

«Γνωριστήκαμε μέσα από το μπιτς βόλεϊ. Αν και το άθλημα είναι παγκόσμιο, η κοινότητά του είναι σχετικά μικρή και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Όταν ταξιδεύεις συνεχώς γνωρίζεις κόσμο. Με τον Τίε έχουμε την ίδια ηλικία, έχουμε αναμετρηθεί μερικές φορές και έχουμε κοινούς φίλους, καθώς μεγαλώσαμε στην ίδια πόλη στη Βραζιλία. Είναι πολύ έξυπνος προπονητής και είναι τυχερή η Ελλάδα που τον έχει ως ομοσπονδιακό».

Ποιος ήταν ο σκοπός της FIVB για να αλλάξει το φορμάτ του World Tour;

«Ο στόχος ήταν να κάνουμε πιο απλό το σιρκουί. Το προηγούμενο φορμάτ είχε πέντε διαφορετικές κατηγορίες και σε ορισμένες από αυτές, οι διαφορές ήταν πολύ μικρές. Θέλαμε να το κάνουμε πιο απλό. Μέχρι στιγμής τα πρώτα σημάδια είναι θετικά και την ίδια ανταπόκριση λαμβάνω και από τους αθλητές και τις αθλήτριες. Φυσικά είναι η πρώτη σεζόν που εφαρμόζεται, έχουμε κάποιες δυσκολίες σε κάποιες χώρες ειδικά με τον κορονοϊό αλλά είναι φυσιολογικό. Μακάρι να γίνει ένα μεγάλο event της FIVB στο Σύνταγμα στο μέλλον».

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ