Εκτυπώστε τη σελίδα
23-07-2021 16:16

Ολυμπιακοί αγώνες: Πέμπτο κρούσμα κορονοϊού στην Τσεχία με τις Σλούκοβα, Χερμάνοβα

Θερίζει ο κορονοϊός τις αθλητικές αποστολές στο Τόκιο. Ήδη στην Τσεχική αντιπροσωπεία εντοπίστηκε και πέμπτο κρούσμα Covid, όπως αποκάλυψε η γνωστή παίκτρια του μπιτς βόλεϊ, Μαρκέτα Σλούκοβα στο πρακτορείο Sport Invest.

Η Σλούκοβα που είναι σύζυγος του Σιμόν Νάουτς, προπονητή των τσεχικών ομάδων μπιτς βόλεϊ, ο οποίος και αυτός διαγνώστηκε θετικός σε κορονοϊό, και θα έπαιρνε μέρος στους Αγώνες ως εθνική ομάδα με την Χερμάνοβα, είναι υποχρεωμένη να αποσυρθεί από την διοργάνωση και να επιστρέψει πίσω, σύμφωνα με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Οι άλλες περιπτώσεις αφορούν τους αθλητές, Ondrej Perusic (beach volley), Pavel Sirucek (πινγκ-πονγκ) και τον γιατρό της αντιπροσωπείας Vlastimil Voracek, οι οποίοι βγήκαν θετικοί, μόλις κατέβηκαν από το αεροπλάνο. «Είναι τρομερά απογοητευτικό», δήλωσε η Νάουστ Σλούκοβα ενώ η Τσεχική Ολυμπιακή Επιτροπή που πληροφορήθηκε τα δυσάρεστα νέα, αποφάσισε να διερευνήσει την πιθανή μετάδοση κατά τη διάρκεια της πτήσης που μετέφερε τους αθλητές από την Πράγα στο Τόκιο.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά, από τότε που προέκυψε το πρόβλημα, κάναμε το καλύτερο δυνατό για να σταματήσουμε τη μόλυνση», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της τσεχικής αντιπροσωπείας, Mαρτίν Ντόκτορ