Εκτυπώστε τη σελίδα
10-03-2021 19:41

Στην Χάγη η τελική φάση του Continental Cup (vid)

Η ολλανδική πόλη της Χάγης που είναι γνωστή ότι φιλοξενεί το διεθνές δικαστήριο επίλυσης διαφορών μεταξύ κρατών, θα αποτελέσει φέτος την έδρα του περίφημου «Continental Cup» στο μπιτς βόλεϊ.

Πιο συγκεκριμένα στην εμβληματική παραλία του «Scheveningen» θα φιλοξενήσει την διοργάνωση του παραπάνω τουρνουά, το οποίο ουσιαστικά είναι οι τελικοί του ευρωπαϊκού κυπέλλου μπιτς βόλεϊ που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν απο 23 έως τις 26 Ιουνίου 2021!  Οι νικητές αυτού του τουρνουά που θα γίνει με την συμμετοχή 16 ομάδων ανδρών και γυναικών, θα δώσει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για του Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Αρχικά το διοικητικό συμβούλιο της CEV είχε ορίσει τους τελικούς του Continental Cup στην ολλανδική πόλη του Αϊντχόβεν. Ωστόσο, το ξέσπασμα της πανδημίας του κοροναϊού και η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, οδήγησαν την Ευρωπαϊκή και Ολλανδική ομοσπονδία να ορίσουν και πάλι την δεύτερη φάση και τους τελικούς του CEV Continental Cup απο τον Μάιο έως τον Ιούνιο του 2021, αντίστοιχα με την πόλη της Χάγης να είναι τελικά η διοργανώτρια ενω ανέβηκε και ενα σχετικό βίντεο για την διεξαγωγή του τουρνουά απο την Ολλανδική ομοσπονδία.

Το 2016, η Αυστρία και πάλι η Ολλάνδία ήταν οι χώρες που σε άνδρες και γυναίκες είχαν επικρατήσει στους τελικούς Continental Cup που πραγματοποιήθηκαν στο Στάβαγκερ της Νορβηγίας και είχαν ταξιδέψει στο Ρίο. 

Η δεύτερη φάση του Continental Cup που συμμετέχει και η Ελλάδα με τις εθνικές της ομάδες, θα πραγματοποιηθεί  σε τρία τουρνουά στις αρχές Μαΐου στο Μπάντεν (Αυστρία), στη Μαδρίτη (Ισπανία) και τη Σμύρνη (Τουρκία) και θα καθορίσει τις χώρες που θα συνεχίσουν στην Χάγη για την τελική φάση της διοργάνωσης, με τις Ολλανδικές ομάδες να είναι τα φαβορί της πρόκρισης.

Media