Εκτυπώστε τη σελίδα
23-02-2021 21:29

Κατάρ: Γερμανίδες βολεϊμπολίστριες δεν κατεβαίνουν σε τουρνουά μπιτς λογω απαγόρευσης μπικίνι

Η Ντόχα του Κατάρ θα φιλοξενήσει τον Μάρτιο την εκδήλωση «FIVB World Tour», αλλά οι αυστηροί κανόνες σχετικά με την ένδυση των παικτριών στο γήπεδο, οδήγησαν την Γερμανική ομάδα των Κάρλα Μπόργκερ, νικήτρια του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά και τη συμπαίκτριά της, Γιούλια Ζούντε να μην συμμετέχουν στο τουρνουά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, θα είναι η πρώτη φορά που η Ντόχα θα διοργανώσει ένα γυναικείο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ. Μάλιστα να σημειωθεί ότι σε αυτό το τουρνουά έχει δηλώσει συμμετοχή και η εθνική μας ομάδα μπιτς αποτελούμενη από τις Βίκυ Αρβανίτη, και Πένυ Καραγκούνη και οι οποίες αποτελούν το νούμερο 9 στο ταμπλό των προκριματικών.

Ωστόσο, οι αθλήτριες που θα συμμετέχουν έχουν κληθεί να φορούν πουκάμισο και μακρύ παντελόνι και όχι το συνηθισμένο μπικίνι, ένας κανόνας που η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπιτς Βόλεϊ ισχυρίζεται ότι τίθεται «από σεβασμό για τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας που φιλοξενεί τους αγώνες».

«Είμαστε εκεί για να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά μας εμποδίζουν να φορέσουμε τα ρούχα εργασίας μας», δήλωσε η Μπόργκερ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Deutschlandfunk».

Eπίσης οι αθλήτριες σε άλλες δηλώσεις τους στο περιοδικό «Spiegel» υποστήριξαν ότι δεν θα υπακούσουν στους κανόνες που επέβαλαν οι αρχές του Κατάρ, επισήμαναν ότι η υπερβολική ζέστη στη χώρα καθιστά επίσης δύσκολο το μπιτς βόλει φορώντας... ρούχα.Η Μπόργκερ τόνισε ότι υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να «προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε χώρα», τόνισε όμως ότι η υπερβολική ζέστη στη Ντόχα καθιστά απαραίτητο το μπικίνι.

Συνήθως, η μέση θερμοκρασία το μήνα Μάρτιο στη Ντόχα φθάνει μέχρι και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Η Μπόργκερ αμφισβήτησε επίσης εάν το Κατάρ είναι η κατάλληλη χώρα υποδοχής για το γυναικειο αυτο τουρνουά.