Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
29-05-2013 19:35

Πέταξαν για τη νέα αρχή

Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 07.30… Ανάμεσα στους εκατοντάδες ταξιδιώτες, που ετοιμαζόταν να ‘πετάξουν’ από το ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ ήταν κι η Εθνική ομάδα Μπιτς Βόλεϊ Γυναικών που ταξίδεψε νωρίς το πρωί για το Μπάντεν της Αυστρίας εκεί όπου αύριο ξεκινά το πρώτο τουρνουά μάστερς της CEV.

Η νέα Εθνική ομάδα που έχει την σφραγίδα του Ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Ταμπουρατζή, την εμπειρία της παλιάς Βίκυς Αρβανίτη και την φρεσκάδα της ‘ρούκι’ Πέννυς Καραγκούνη.

«Είναι όλα καινούργια… Εθνικός σχεδιασμός, νέος προπονητής, νέα συμπαίκτρια. Κάθε τι καινούργιο, προσωπικά με ανανεώνει και μου δίνει νέα κίνητρα. Είμαστε ένα νέο τιμ, όλοι έχουμε όρεξη να δουλέψουμε κι εγώ ως πιο παλιά θέλω δίπλα μου ανθρώπους να με παρακινούν, αν και προσωπικά δεν μου λείπει η φλόγα και η θέληση», είπε η πάντα χαμογελαστή Βίκυ αποδεχομένη πλέον το ρόλο της… αρχηγού.

«Πλέον υπάρχει ένας νέος ρόλος για μένα, αφού είμαι η μεγαλύτερη και η πιο έμπειρη παίζοντας ήδη 11 χρόνια επαγγελματικά», τόνισε και παραδέχθηκε ότι: «υπάρχει πάντα λίγο άγχος όταν ξεκινάς τη σεζόν κι αυτό δεν αλλάζει όσα χρόνια κι αν περάσουν. Από την άλλη δεν έχουμε ως στόχο κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, δεν κυνηγάμε κάποια συγκεκριμένη θέση κι αυτό μας αποφορτίζει λίγο. Πάμε στο Μπάντεν κι εκεί κάθε σετ που θα κερδίζουμε ή κάθε παιχνίδι θα είναι θετικό».

Η Βίκυ θυμήθηκε ότι τέτοια έλλειψη άγχους για αγωνιστικό αποτέλεσμα «είχα να την νιώσω από το 2003 όταν και ξεκίνησα με την Θάλεια (Κουτρουμανίδου). Κι είναι όντως μια νέα αρχή», έδειξε όμως να πιστεύει πολύ σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην Καραγκούνη.

«Η αλήθεια είναι ότι έχει πάει καλά η προετοιμασία αν και είναι μικρό το χρονικό διάστημα. Η Πέννυ έχει μπει από νωρίς στα βαθιά, όμως έχει ανταποκριθεί καλά. Κάθε μέρα υπάρχει βελτίωση και μόνο θετικά είναι τα μηνύματα».

Κι αν για την Βίκυ η όλη διαδικασία του ταξιδιού έχει εξελιχθεί σε… δεύτερη φύση, για την Πέννυ αυτά που έχει ζήσει από τα μέσα Απριλίου είναι όλα πρωτόγνωρα.

«Η αλήθεια είναι ότι όλα έγινα πολύ γρήγορα… Στις 12 Απρίλη αγωνίστηκα στον ημιτελικό του Κυπέλλου στη Σαντορίνη και τρεις μέρες μετά ξεκίνησα προπονήσεις με τη Βίκυ. Όσο γρήγορα όμως έγιναν όλα, άλλο τόσο ευχάριστη είναι η εμπειρία», ήταν τα πρώτα λόγια της ενώ ήταν φανερό πως από μια είχε τη χαρά της προσμονής για την συμμετοχή της σε ένα μεγάλο τουρνουά κι από την άλλη το άγχος γι’ αυτή τη νέα σελίδα στην καριέρα της.

«Σίγουρα υπάρχει άγχος αφού είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά. Υπάρχει άγχος για το οργανωτικό κομμάτι, πως στήνεται αυτό του τουρνουά, η ατμόσφαιρα που επικρατεί, αλλά υπάρχει και αγωνιστικό άγχος για το πώς θα ανταποκριθεί η ομάδα. Πλέον είμαι συμπαίκτρια της Βίκυς η οποία έχει δημιουργήσει το δικό της όνομα στην άμμο κι αυτό δεν είναι μικρό πράγμα», τόνισε και συμπλήρωσε: «Αλήθεια δεν έχω ιδέα τι περιμένω να δω στην Αυστρία. Υπάρχει άγχος, προσμονή, αμηχανία… Είναι όλα μαζί σε μια περίεργη μίξη συναισθημάτων. Σίγουρα όμως απολαμβάνω την κάθε στιγμή κι όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται έχουμε πολύ καλό κλίμα κι αυτό με κάνει να αισθάνομαι πολύ πιο άνετα. Αγωνιστικά πάντως είναι νωρίς για συμπεράσματα. Παρά τις θετικές κριτικές που εισπράττω από τον κόουτς και τη Βίκυ δεν πετάω στα σύννεφα, αφού είναι μια νέα αρχή για όλους και θέλει υπομονή».

Πηγή: volleyball.gr