Εκτυπώστε τη σελίδα
10-09-2020 22:47

Ο Αλέξης Μεσσάλας γράφει ιστορία με τις Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ του Γιβραλτάρ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μπρνο της Τσεχίας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ20, όπου ο Αλέξης Μεσσάλας έγραψε ιστορία με την Εθνική Γιβραλτάρ. Ο Έλληνας προπονητής που ανέλαβε τις Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου τον περασμένο Μάρτιο, για πρώτη φορά στην ιστορία της συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση!
Οι αθλήτριες που είχαν την τύχη να αγωνιστούν στη παρθενική συμμετοχή του Γιβραλτάρ σε ευρωπαϊκό τουρνουά, είναι η 15χρονη Σελίν Γκρίφιν και η 16χρονη Αλεξάντρα Νούνιεζ, που παίζουν μπιτς βόλεϊ μόλις λίγους μήνες αλλά έχουν το ταλέντο και την όρεξη για να πετύχουν, με το ευρωπαϊκό Κ20 να είναι μόνο η αρχή.

Μέχρι πρότινος, το Γιβραλτάρ είχε αγωνιστεί μόνο σε διοργανώσεις Μικρών Κρατών, όμως η ομοσπονδία της χώρας με επικεφαλής την πρόεδρο Έμα Λαμπραντόρ επένδυσε στο μπιτς βόλεϊ με προπονητή τον Αλέξη Μεσσάλα και η δουλειά αυτή απέδωσε καρπούς, με τη συμμετοχή του Γιβραλτάρ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ20, την ίδια ημέρα που γιορτάζει η ανεξαρτησία του!

Στις 10 Σεπτεμβρίου το Γιβραλτάρ γιορτάζει την ανεξαρτησία του, με τους κατοίκους της χώρας να ψηφίζουν το 1967 την διατήρηση της βρετανικής κυριαρχίας και κατά της ενσωμάτωσης στην Ισπανία.

«Ειναι μια ιστορική στιγμή για το μπιτς βόλεϊ της χώρας και ειναι το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας που κανει η ομοσπονδία (GVA) και για μένα προσωπικά μεγάλη μου τιμή να είμαι ο πρώτος προπονητής αυτής της προσπάθειας. Μάλιστα σήμερα είναι και συμβολική ημέρα για την χώρα καθώς είναι η National Day που γιορτάζεται η ανεξαρτησία της. Τα κορίτσια είναι πολύ νεαρά και παίζουν μπιτς βόλεϊ μόλις λίγους μήνες. Μαζί δεν έχουν αγωνιστεί ξανά αλλά προσπαθούν πάρα πολύ στη προπόνηση με στόχο στο μέλλον να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί σε υψηλό επίπεδο, όπως είναι το ευρωπαϊκό Κ20» δήλωσε στο volleynews.gr ο Αλέξης Μεσσάλας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ομοσπονδίας του Γιβραλτάρ Έμα Λαμπραντόρ είπε: «Πριν 10 χρόνια είχα βρεθεί στη Ρώμη για να παρευρεθώ στη πρώτη μου γενική συνέλευση της FIVB ως γενική γραμματέας της ομοσπονδίας του Γιβραλτάρ και έχασα τη γιορτή της ημέρας της ανεξαρτησίας. Δέκα χρόνια μετά πάλι θα χάσω την ιστορική ημέρα της χώρας μου, όχι όμως για να πάω σε γενική συνέλευση της FIVB, αλλά για να καμαρώσω στη Τσεχία και στο Μπρνο την πρώτη εθνική ομάδα της χώρας που συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο χαρούμενη που εκπροσωπούμε το Γιβραλτάρ στο μπιτς βόλεϊ. Είμαι πολύ περήφανη για τα κορίτσια, αλλά και για τον προπονητή μας Αλέξη Μεσσάλα».