Εκτυπώστε τη σελίδα
29-06-2020 19:41

Η εξομολόγηση του Τίε Σαντάνα

Sportsfeed, Του Δημήτρη Τυχάλα. Ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός τεχνικός του μπιτς βόλεϊ στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη άνοιξε την καρδιά του στο Sportsfeed μιλώντας για την πορεία του στη ζωή, τους στόχους τις φιλοδοξίες και δίνοντας απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα για το παρόν και το μέλλον του αθλήματος.
Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι… Χιλιοειπωμένο, χιλιογραμμένο. Ωστόσο όταν τελικά μετά από μακρύ δρόμο, γεμάτο περιπέτειες και γνώσεις βγαίνεις στην… Ιθάκη, τότε καταλαβαίνεις ότι άξιζε τον κόπο.

Με μητέρα καθηγήτρια Ιστορίας και πατέρα σκηνοθέτη o Tiê Santana Bento Crespo κάτι θα είχε ακούσει για την Οδύσσεια, τον Καβάφη, αλλά σίγουρα, παρόλο που ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται ονειροπόλος, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι κάποια στιγμή θα βρίσκονταν στην Ελλάδα, έχοντας βρει εδώ τη δική του Ιθάκη, μετά από σχεδόν 20 χρόνια περιπλάνησης στο μαγικό κόσμο του μπιτς (με μικρές δόσεις από το βόλεϊ σάλας).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του μπιτς βόλεϊ είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Κι αυτό δεν το λέμε γιατί βρίσκεται στη χώρα μας, αλλά προέκυψε αρχικά ως πρώτη εντύπωση όταν ήρθε πριν από 20 μήνες στα μέρα μας και επιβεβαιώθηκε μετά την κουβέντα που κάναμε μαζί του.

Μια ανοικτή κουβέντα, μια παρουσίαση, μια εξομολόγηση, όπου συζητήσαμε τα πάντα όλα για το ελληνικό μπιτς βόλεϊ, τη ζωή του, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο sportsfeed.gr ΕΔΩ.