Εκτυπώστε τη σελίδα
18-06-2020 14:40

Παρασκευόπουλος: «Πάνω από όλα η υγεία των αθλητών»

Για πρώτη φορά μετά το 1992, τα  τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος Masters στο μπιτς βόλεϊ ματαιώθηκε λόγω φυσικά των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού.

Το sportsonline.gr συνομίλησε με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης Beach Volley, Αλέκο Παρασκευόπουλο, για την απόφαση της ματαίωσης απο την Ελληνική ομοσπονδία, για τα σχέδια που υπάρχουν για αυτό το καλοκαίρι αλλά και τι εκπλήξεις περιμένουν το φίλαθλο κοινό πλέον από τη νέα χρονιά.

«Το 2020 θα έκρυβε πολλές εκπλήξεις στον κόσμο και σε όλους τους θεατές του Beach Volley, καθώς λίγους μήνες νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος είχε δώσει τα χέρια με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ώστε μετά από 10 χρόνια ακριβώς η σεζόν να έκλεινε με το τουρνουά του Συντάγματος, στο κέντρο της Πρωτεύουσας. Φαντάζεστε τι όμορφη ατμόσφαιρα θα υπήρχε, χάσαμε μια πολύ ευκαιρία ώστε το άθλημα να πάει πολύ ψηλά, θα έρχονταν αρκετός κόσμος και σίγουρα η τηλεόραση θα βοηθούσε στην προβολή του αθλήματος σε αρκετές χώρες»   

 Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην ματαίωση των τουρνουά:

« Σίγουρα η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη, όμως θέλαμε να είμαστε σωστοί και βάλαμε πάνω από όλα την υγεία των αθλητών, αλλά και το υγειονομικό πρωτόκολλο για την απουσία των θεατών. Έτσι από την στιγμή που δεν γίνονταν να έρθει ο κόσμος και να γεμίσουν οι εξέδρες, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και η διοργάνωση.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, το master είναι ένα πραγματικό event και δεν θέλαμε να κινδυνεύσουμε  να χαθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού αλλά και του αθλήματος που τα τελευταία χρόνια προσέλκυσε νέους αθλητές, νέους φιλάθλους αλλά και σημαντικούς πόρους από χορηγούς, τηλεόραση και φορείς.

Ελπίζουμε η κατάσταση να αλλάξει και σιγά σιγά να επιτραπεί πάλι η παρουσία του κόσμου στους αγωνιστικούς χώρους, μαθαίνουμε ότι έχουν ξεκινήσει κάποιες πρώτες συζητήσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ αναμένεται να υπάρχει κάποιο άνοιγμα στο χώρο του πολιτισμού (Φεστιβάλ Επιδαύρου) οπότε άπαντες ελπίζουν σιγά σιγά να ωριμάσουν οι συνθήκες και όλα να αλλάξουν.» 

Συνέχισε:«Εμείς πάντως σαν ομοσπονδία δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και θα παραμείνουμε δίπλα στους αθλητές.Για αυτό και αποφασίσαμε άπαντες να έχουν να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε ανεξάρτητα τουρνουά για φέτος το καλοκαίρι, που η ομοσπονδία θα εγκρίνει.

Θα πρόκειται για ανεξάρτητες διοργανώσεις από διάφορους δήμους η φορείς, που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και φυσικά θα υπάρχει πάντα η προϋπόθεση πλήρης εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύουν κατά την περίοδο τέλεσης τους. Ειδικά έχουν δεκτοί αρκετές προτάσεις και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε και επίσημα κάποια τουρνουά»

 Ο κ.Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε και στην επόμενη χρονιά λέγοντας:

«Βασική προϋπόθεση και όνειρο όλων μας είναι να μη υπάρχει πλέον πανδημία να έχει βρεθεί το εμβόλιο και όλα να έχουν επανέλθει στην κανονικότητα τους. Εμείς σαν ομοσπονδία, έχουν αρχίσει να διαμορφώνουμε το καλεντάρι για την νέα χρονιά που θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο καθώς ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Εκεί συμπεριλαμβάνονται περιοχές που υπήρχαν και φέτος στο καλεντάρι  και αναφέρομαι φυσικά στην Θεσσαλονίκη και στο τουρνουά της Αριστοτέλους που θα διεξαγόταν για 3η συνεχή χρονιά, και μάλιστα αναβαθμισμένο με συμμετοχή ομάδων από το εξωτερικό, στην πόλη της Ξάνθης (κεντρική πλατεία όπου διεξάγεται το καρναβάλι), στην Σαλαμίνα (στο πλαίσιο των εορτασμών των 2000 χρόνων), το Αγρίνιο (κεντρική πλατεία), το Κατάκολο (κεντρική προβλήτα).

Οπότε όλα είναι σχεδόν έτοιμα και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.»Κατέληξε λέγοντας:«Ευχόμαστε όλοι να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες ώστε η μεγάλη γιορτή του beach volley να επανέλθει και φυσικά θα είναι πιο λαμπρή καθώς όλοι την περιμένουμε με ανυπομονησία»

 Πηγη:sportsonline.gr