1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-03-2020 15:40

Στέλιος Προσαλίκας: Αν νοσήσουν 30.000 ηλικιωμένοι θα καταρρεύσει το σύστημα

Μιλάει αποκλειστικά στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ενωσης Γηροκομείων Ελλάδας και πρώην πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Στέλιος Προσαλίκας για την προετοιμασία των ιδρυμάτων για να μη ζήσουμε τα «σφαγεία» της Ιταλίας και της Ισπανίας.
«Περίμενα πως όταν γεράσω θα έχω χρόνο να ηρεμήσω. Δεν περίμενα πως δεν θα υπάρχει χώρος να αναπνεύσω και λίγος χώρος για να ζήσω». Τα συγκλονιστικά λόγια ενός ηλικιωμένου συνταξιούχου μηχανοδηγού τρένων στο Μιλάνο λίγο πριν πεθάνει ηχούν στα αφτιά των γιατρών.

Είναι τα ίδια λόγια που ψελλίζουν χιλιάδες ηλικιωμένοι εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και εν μέσω κυνικών παραδοχών του νοσηλευτικού προσωπικού σε Ιταλία και Ισπανία πως βασικό κίνητρο για να δοθεί μηχανική υποστήριξη είναι η ηλικία του ασθενή.

Μοιραία οι ηλικιωμένοι που προέρχονται από τα γηροκομεία δεν γίνονται δεκτοί ή δεν έχουν τύχη νοσηλείας καθώς οι μηχανικές μονάδες υποστήριξης δεν επαρκούν για όλους και δίνεται προτεραιότητα στους νεότερους ασθενείς. Το πλάνο είναι να μένουν στα γηροκομεία οι ασθενείς με κορονοϊό αλλά επί του παρόντος σε Ιταλία και Ισπανία κάνουν αναφορές για γηροκομεία «σφαγεία» όπου έχουν μολυνθεί πολλοί ηλικιωμένοι αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό τροφοδοτώντας την αλυσίδα θανάτου.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο ethnos.gr.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ