1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
17-05-2013 19:04

«Αέρας ανανέωσης με την Καραγκούνη»

Σιγά - Σιγά το νέο ζευγάρι του Μπιτς βόλεϊ, η Βίκυ Αρβανίτη με την Πέννυ Καραγκούνη μπαίνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούν, καθώς σε λίγες ημέρες θα πάρουν μέρος στο κυρίως ταμπλό του αυστριακού τουρνουά Μάστερς στο Μπάντεν. Το συγκεκριμένο τουρνουά θα έχει προπονητικό χαρακτήρα για το ελληνικό δίδυμο, αφενός για να δέσουν σαν ομάδα, αφετέρου για να πάρει εμπειρίες η νεαρή αθλήτρια του Ηρακλή Κηφισιάς. Η Αρβανίτη μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ για αυτό το νέο ξεκίνημα.

«Έπειτα από το πρώτο στάδιο των προπονήσεων που είχαμε ξεκινήσει στο ΣΕΦ, ήταν αναγκαίο να γίνει αυτό το καμπ προετοιμασίας για να μοντάρουμε κάποια στοιχεία. Ο σκοπός ήταν να προπονούμαστε κι να είμαστε στο γήπεδο όσο πιο πολλές ώρες μέσα στην ημέρα και τα Χανιά μας πρόσφεραν όλες αυτές τις συνθήκες που απαιτούνται για να μείνεις πολλές ώρες στην άμμο. Παράλληλα, δώσαμε και αρκετά φιλικά με την εθνική Φινλανδίας και θεωρώ ότι πήγε πολύ καλά αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας, όμως είναι νωρίς για συμπεράσματα

Παρά το γεγονός ότι η Πέννυ έχει μόλις ένα μήνα στην άμμο, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, γιατί κάθε μέρα αποδεικνύει ότι ανταποκρίνεται γρήγορα αν και έχει πέσει από την αρχή στα βαθιά. Θα προχωράμε βήμα - βήμα και σκοπός είναι να βελτιώνουμε στοιχεία μέσα από τις συνεχείς προπονήσεις και τους αγώνες»», τόνισε αρχικά.

Όσο για τη δική της νέα αρχή που για μια ακόμη φορά ήρθε αναγκαστικά, λόγω του τραυματισμού της Μαρίας Τσιαρτσιάνη, η Αρβανίτη δείχνει να μην φοβάται το «restart»: «Κάθε αρχή είναι και δύσκολη, κάθε ομάδα είναι διαφορετική και εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να πάμε σε συγκρίσεις. Τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια, έχω αλλάξει τέσσερις παρτενέρ και όλες τις φορές ήρθε αναγκαστικά, αφού στην πορεία δυστυχώς προκύπτουν αποχωρήσεις, τραυματισμοί κλπ. Μακάρι να επιστρέψει δυνατή η Μαρία για το καλό του ελληνικού μπιτς βόλεϊ.

Προσωπικά βλέπω την θετική πλευρά των πραγμάτων, αφού οι αλλαγές σε δίδυμα έχουν και τα θετικά τους, για παράδειγμα υπάρχει ένας αέρας ανανέωσης, όρεξη, κίνητρο για να βοηθήσω μία νέα αθλήτρια να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο του μπιτς βόλεϊ. Η Πέννυ μπορεί ακόμα να μην είναι έτοιμη, αλλά έχει την επιμονή κι εγώ την υπομονή για να τα καταφέρουμε. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την εικόνα που θα παρουσιάσει αυτή η νέα ομάδα, αφού ακόμα δεν έχουμε αγωνιστεί σε επίσημα ματς και από τις προπονήσεις δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα».

Η αρχή, όμως, έρχεται σύντομα στο αυστριακό Masters του Μπάντεν στα τέλη του μήνα. Έχετε άγχος;
«Βασικά θέλαμε να κάνουμε το ντεμπούτο μας εκεί. Προτιμήσαμε να ξεκινήσουμε από το Ευρωπαϊκό Σιρκουί και σε ένα τουρνουά, όπου λόγω απουσίας κάποιων ομάδων, μπήκαμε απευθείας στο κυρίως ταμπλό κι έτσι έχουμε εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες. Πλέον, έχω τους μισούς βαθμούς σε σχέση με τους περσινούς αγώνες με τη Μαρία και έτσι η παρουσία μας δεν είναι βέβαια σε όλα τα κυρίως ταμπλό.

Ο στόχος μας στο Μπάντεν είναι καθαρά προπονητικός, να δώσουμε δύσκολους αγώνες που θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε, άρα οτιδήποτε πάρουμε θα είναι θετικό για εμάς. Στη συνέχεια θα πάμε και στα τουρνουά της FIVB, και έχουμε ήδη ''σημαδέψει'' Ρώμη, Γκστααντ, Βερολίνο και Λονδίνο. Στο παγκόσμιο σιρκουί δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν θα πιάνουμε κυρίως ταμπλό, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Το γεγονός ότι πέρσι ολοκληρώθηκε ένα Ολυμπιακός κύκλος, σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε πολλές αλλαγές στον παγκόσμιο χάρτη;
«Είναι σχεδόν αναγκαίο μετά από έναν ή το πολύ δύο Ολυμπιακούς κύκλους να έρχονται αλλαγές στις ομάδες και ειδικά στο γυναικείο μπιτς βόλεϊ, όπου πολλές αθλήτριες μεγαλώνουν και βάζουν ως προτεραιότητα τη δημιουργία οικογένειας κλπ. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια, φέτος χώρισε και το απόλυτα επιτυχημένο γερμανικό ζευγάρι Γκόλερ / Λούντβιγκ, ενώ εν όψει του 2016, υπάρχουν αλλαγές και στα βραζιλιάνικα δίδυμα. Γενικά, πιστεύω ότι η εφετινή χρονιά είναι μεταβατική για πολλές ομάδες και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον».
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ