Εκτυπώστε τη σελίδα
05-08-2019 15:58

Ο καθηγητής του βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ Θανάσης Παπαγεωργίου είδε το μέλλον του αθλήματος στη Ρόδο

Θετικές εντυπώσεις άφησε σε κοινό και συμμετέχοντες η τελική φάση της κατηγορίας Κ19 στο μπιτς βόλεϊ που φιλοξενείται στο νησί των ιπποτών, την Ρόδο και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου «Καλλιπάτειρα».
Η Ρόδος έχει γράψει την δική της ξεχωριστή ιστορία στο κορυφαίο άθλημα της άμμου, με παγκόσμιες διοργανώσεις που έχουν αφήσει εποχή. Πλέον η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων έχει επανέλθει δυναμικά στις διοργανώσεις μπιτς βόλεϊ, με την φιλοξενία του Κ19 Juniors Final και με την φιλοδοξία να επιστρέψει στα διεθνή τουρνουά.

Ο κόσμος της Ρόδου αγκάλιασε από την πρώτη μέρα το μπιτς βόλεϊ από τις διοργανώσεις που πραγματοποιούσε την δεκαετία του 90 και με αφορμή την διεξαγωγή της τελικής φάσης Κ19, οι κερκίδες στην Καλλιπάτειρα ήταν από νωρίς της πρώτης ημέρας γεμάτες. Ένας από αυτούς που βρέθηκε στις κερκίδες ήταν και ο διεθνούς φήμης καθηγητής του βόλεϊ Θανάσης Παπαγεωργίου, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά το μέλλον του μπιτς βόλεϊ. Μάλιστα συνομίλησε με αρκετούς από τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίζονται δίνοντάς τους πολύτιμες συμβουλές για την συνέχεια της καριέρας του.

«Αγαπώ την Ρόδο, αφού κατάγομαι από εδώ. Τα βιβλία που έχω γράψει για το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ έχουν βγει και στα αγγλικά και στα γερμανικά από την Παγκόσμια ομοσπονδία. Αυτά είναι αφιερωμένα στα 2.400 χρόνια της Ρόδου. Είναι ο μόνος χάρτης σε αυτά τα βιβλία που υπάρχουν οι τέσσερις αρχαίες πόλεις, Λίνδος, Κάμιρος, Ιαλυσός και Ρόδος. Όσον αφορά το μπιτς βόλεϊ χωρίς να θέλω να ανεβάσω το Πανεπιστήμιο μας, είναι από τα πρώτα που έκανε ειδικότητα για το μπιτς. Εγώ με έναν συμφοιτητή μου είχαμε γράψει ένα βιβλίο για το άθλημα της άμμου, διδακτικό και μεθοδικό, το οποίο έχει μεταφραστεί στα ιταλικά, ρωσικά, αγγλικά και ισπανικά. Επίσης, ήμουν και προπονητής επαγγελματικών ομάδων στην Γερμανία και πήρα με την Λεβερκούζεν το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Στα άτομα με ειδική αναπηρία συνεχίζω να είμαι προπονητής» είπε ο πάντα χαμογελαστός κ. Παπαγεωργίου και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του αναφερόμενος στην διοργάνωση που φιλοξενείται στην Καλλιπάτειρα.

«Το επίπεδο στην κατηγορία Κ19 έχω παρατηρήσει, ότι τα κορίτσια βρίσκονται πολύ κοντά στο ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ, τα αγόρια έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους για να φτάσουν στο επιθυμητό σημείο, αλλά σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Το καλό είναι ότι στις περιφέρειες, της Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, Ρόδου, Κρήτης, κλπ, προσπαθούν επιτυχώς να ανεβάσουν το άθλημα» κατέληξε.