1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-07-2019 22:28

Παναγιώτης Ζακυνθινός: «Το μπιτς βόλεϊ έχει συνηθίσει να έχει επιτυχίες»

Ο Παναγιώτης Ζακυνθινός ως τεχνικός συντονιστής ανάπτυξης μπιτς βόλεϊ, παρευρέθηκε στην Πρέβεζα για να παρακολουθήσει το Κ17 Juniors Final και να αξιολογήσει το επίπεδο των αθλητών και των αθλητριών που συμμετέχουν στην διοργάνωση.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για το επίπεδο των αθλητών και το κριτήριο που αξιολογεί τα παιδιά και ανέλυσε τα μελλοντικά πλάνα για την ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρές ηλικίες και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εθνικές ομάδες.

Για το επίπεδο του Κ17: «Πολύ υψηλό επίπεδο αγωνιστικό, ειδικά το γυναικείο τουρνουά που ξεχωρίζουν 2-3 ομάδες και ατομικά πάρα πολλές αθλήτριες. Επειδή είχα παρακολουθήσει και το περσινό τουρνουά Κ17 είναι σημαντικά βελτιωμένες οι ομάδες σε αγωνιστικό επίπεδο».

Για την αξιολόγηση των παιδιών: «Το κριτήριο είναι προοπτικής και εξέλιξης. Προσπαθούμε να δούμε κάθε παιδί τι δυνατότητα εξέλιξης μπορεί να έχει, ώστε να αγωνιστεί μελλοντικά στο υψηλό επίπεδο. Αξιολογούνται λοιπόν όχι μόνο τα σωματικά προσόντα που φυσικά μας ενδιαφέρουν, αλλά τα τεχνικά και τα νοητικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας αθλητής για να παίξει σε διεθνή τουρνουά και να ανταγωνιστεί τους καλύτερους. Αυτά τα τουρνουά λοιπόν είναι πολύ σημαντικά και είναι απαραίτητη η ύπαρξη τους, γιατί εισάγει τους αθλητές και τις αθλήτριες σε αυτή τη διαδικασία».

Για τα μελλοντικά πλάνα ανάπτυξης: «Με την ολοκλήρωση της τελικής φάσης του Κ19 και Κ22 στην Ρόδο και στις Ράχες αντίστοιχα αφενός θα γίνει απολογισμός τόσο των εγχώριων όσο και των διεθνών διοργανώσεων. Έπειτα θα ακολουθήσει η επιλογή και ο σχεδιασμός τόσο για την επόμενη χρονιά όσο και σε κύκλο τετραετίας για τα παιδιά αυτά. Ελπίζουμε ορισμένοι από τους αθλητές που συμμετέχουν σε αυτά τα αναπτυξιακά τουρνουά, να στελεχώσουν τις εθνικές μας ομάδες για τους ολυμπιακούς κύκλους 2024 και 2028».

Για το επίπεδο σε αγόρια και κορίτσια: «Αυτή τη στιγμή το επίπεδο των κοριτσιών είναι υψηλότερο από ότι των αγοριών. Είναι ένα στοίχημα το κομμάτι του μπιτς βόλεϊ, δηλαδή να καταφέρουμε να κρατήσουμε το ήδη υψηλό επίπεδο των κοριτσιών και να ανεβάσουμε των αγοριών μέσα από στοχευμένες κινήσεις».

Για την συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπιτς βόλεϊ: «Είναι πολύ θετικό καθώς σε πέντε συμμετοχές μας στα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα U18, U20 και U22 είχαμε μονοψήφια πλασαρίσματα. Συγκεκριμένα, είχαμε δύο πέμπτες θέσεις γυναικών (U20 και U22) μια έβδομη γυναικών (U18) και δύο ένατες στα αγόρια (U18 και U22) σε σύνολο 32 εθνικών ομάδων που συμμετείχαν.

Δεδομένου του πολύ υψηλού αγωνιστικού επιπέδου του ευρωπαϊκού μπιτς βόλεϊ αυτό μπορεί να μας γεμίσει με αισιοδοξία για τα επόμενα βήματα μας. Το μπιτς βόλεϊ έχει συνηθίσει να έχει επιτυχίες και από αυτό το πρίσμα πρέπει να βλέπουμε και τα αποτελέσματα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ