Εκτυπώστε τη σελίδα
02-07-2019 14:20

Παύλος Μπελιγράτης: « Στο πλευρό της Ομοσπονδίας για την ανάπτυξη του μπιτς βόλεϊ»

Στις εγκαταστάσεις του Anima Club στην Ανάβυσσο φιλοξενήθηκαν οι πρώτοι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ στα Junior.
Ο Παύλος Μπελιγράτης ως υπεύθυνος των εγκαταστάσεων και προπονητής ακαδημιών, μίλησε στο volleyball.gr για την διοργάνωση, για τα χρόνια που πέρασε σαν παίκτης, αλλά και για τις προπονήσεις που κάνει στα μικρά παιδιά συμβάλλοντας θετικά στην ανάπτυξη του αθλήματος.

«Οι εγκαταστάσεις του Anima Club, κατασκευάστηκαν πριν δέκα χρόνια. Έχουμε την χαρά να διαθέτουμε τρία γήπεδα μπιτς βόλεϊ, πέντε γήπεδα τένις, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, παιδότοπο και πισίνα. Όσον αφορά το μπιτς, υπάρχουν τρία υπερσύγχρονα γήπεδα, όπου φιλοξενούνται διοργανώσεις ερασιτεχνικού επιπέδου, αλλά και διοργανώσεις της Ομοσπονδίας, όπως Open Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, Junior και πολλές ακόμα».

Για την δική του εμπειρία σαν παίκτης:

«Έχω βγει πρωταθλητής εφήβων το 1996-97 με τον Δημήτρη Κελεπούρη. Είχαμε κατακτήσει την δεύτερη θέση στο Βαλκανικό στην Βάρνα, έπαιξα τελικά Πανευρωπαϊκού στο Σχοινιά, αλλά χάσαμε από τους Ισπανούς και μετά πρωταθλητής Ελλάδος και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Πλέον, βλέπω τα παιδιά που αγωνίζονται και θυμάμαι τις δικές μου εποχές πριν 20 χρόνια και χαίρομαι πάρα πολύ που προσπαθούμε και εμείς από την πλευρά μας να αναπτύξουμε το άθλημα με τα νέα παιδιά, ώστε να πρωταγωνιστήσουν στις εγχώριες και στις εξωτερικές διοργανώσεις».

Για τις προπονήσεις που κάνει στα μικρά παιδιά:

«Έχω τις ακαδημίες μου εδώ στο Anima Club. Οι προπονήσεις είναι καθημερινές και περιλαμβάνουν πρωινά και απογευματινά τμήματα. Έχουμε κάνει και μια συνεργασία φέτος με το South Beach Volley στη Γλυφάδα, κάνοντας ερασιτεχνικά τουρνουά όλο τον χειμώνα, γιατί το μπιτς βόλεϊ δεν παίζεται μόνο καλοκαίρι. Μάλιστα, την άλλη εβδομάδα ξεκινάω ένα Camp στο Λαγονήσι με τον Δημήτρη Παπασιδέρη, στο οποίο θα φιλοξενήσουμε παιδιά και θα τους μαθαίνουμε τα μυστικά του μπιτς βόλεϊ».

Για τον αν θα φιλοξενήσει και τις επόμενες χρονιές μια τέτοια διοργάνωση:

«Πάντοτε είμαι δίπλα στην Ομοσπονδία βόλεϊ και τον Αλέκο Παρασκευόπουλο που είμαστε χρόνια μαζί και οτιδήποτε μου ζητήσει εγώ θα είμαι εκεί».

Σχετικά άρθρα