Εκτυπώστε τη σελίδα
18-06-2019 11:08

Ιδιαίτερα μαθήματα στους επόπτες στο παγκόσμιο σιρκουί της Ίου

Το τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί που έγινε στην Ίο ανήκει στο παρελθόν και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ΕΟΠΕ, τοπικοί διοργανωτές, διαιτητές και χορηγοί κάνουν το ταμείο της διοργάνωσης.

Μετά από 13 χρόνια η Ελλάδα διοργάνωσε ένα τουρνουά της σειράς της FIVB και οι αγώνες ήταν μία μεγάλη εμπειρία για το νέο αίμα της ελληνικής διαιτησίας.

Ο Βασίλης Ράπτης που ήταν επικεφαλής διαιτησίας είχε στην ομάδα του έμπειρους ρέφερι όπως για παράδειγμα ο Μπάμπης Παπαδογούλας αλλά και πολλά νέα παιδιά που πήραν το βάπτισμα του πυρός από υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Περίπου 30 διαιτητές από όλη την Ελλάδα μυήθηκαν στα μυστικά του μπιτς βόλεϊ και σφύριξαν ή επόπτευσαν τους αγώνες βάζοντας στο βιογραφικό τους μία σημαντική εμπειρία. Εκτός των άλλων μετά από κάθε αγώνα ο Ράπτης τους ανέλυε τις δύσκολες φάσεις αλλά και τις ιδιαιτερότητες που έχουν οι αγώνες του μπιτς βόλεϊ σε σχέση με τη σάλα όπου τα στοιχεία της φύσης όπως ο δυνατός αέρας, ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες παίζουν καθοριστικό ρόλο. «Αυτή η διοργάνωση έρχεται σε μία καλή στιγμή. Την είχαμε ανάγκη στην διαιτησία και ειδικά τα νέα παιδιά. Πολλά από αυτά έζησαν για πρώτη φορά εμπειρία από διεθνή διοργάνωση. Μετά από κάθε αγώνα αλλά και στο τέλος των αγώνων γίνονταν απολογισμός και καταγραφή όλων των φάσεων. Τα νέα παιδιά είδαν τις ιδιαιτερότητες του μπιτς βόλεϊ και βγήκαν πιο σοφά από αυτό το τουρνουά», είπε στο volleynews.gr ο Βασίλης Ράπτης και πλέον η σκυτάλη θα δοθεί στους αγώνες του Continental Cup που θα γίνουν το προσεχές σαββατοκύριακο στο Σχινιά.