1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
31-03-2019 23:46

Καραγκούνη στον ΣΠΟΡ FM: «Μπορούμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η Πένυ Καραγκούνη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Sports Club στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94,6. Η διεθνής αθλήτρια μίλησε για τις τελευταίες επιτυχίες του διδύμου της με τη Βίκυ Αρβανίτη στο μπιτς βόλεϊ, την άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ τόνισε πως θα πρέπει ξανά να φιλοξενούνται μεγάλα τουρνουά στην Ελλάδα.

Παράλληλα στάθηκε στις δύσκολες συνθήκες προετοιμασίας και το σχεδόν διαλυμένο προπονητήριο του ΣΕΦ. Αναλυτικά η Πένυ Καραγκούνη μίλησε στους Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και Εύα Ζαχαριουδάκη για: 

-τις επιτυχίες του διδύμου με τη Βίκυ Αρβανίτη: «Είχαμε παίξει για πρώτη φορά το 2013. Η Βίκυ είναι πιο ολοκληρωμένη σαν άνθρωπος μετά τον ερχομό του γιου της, ενώ κι εγώ πλέον έχω ωριμάσει περισσότερο. Δεν είμαστε πλέον η έμπειρη και η άπειρη.

Υπάρχει άλλη χημεία στην ομάδα, η μία καταλαβαίνει την άλλη χωρίς να λέμε πολλά. Αυτό είναι και το κλειδί της επιτυχίας ως τώρα. Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, όταν σταμάτησε τη μητρότητα, να βρω κάποια για να ταιριάξω τόσο πολύ. Πρέπει πρώτα να ταιριάξεις σαν άνθρωπος και μετά σαν παίκτρια». 

-τη σημαντική άνοδο του διδύμου στην παγκόσμια κατάταξη: «Έπρεπε να χτίσουμε την ομάδα μας από την αρχή. Το χρυσό μετάλλιο στη Λιουμπλιάνα ήταν η πρώτη μας επιτυχία και ήταν ό,τι έπρεπε για να τονωθεί η αυτοπεποίθησή μας. Ακολούθησε η επιτυχία στη Χάγη, ενώ στην Καμπότζη αρχίσαμε από το νούμερο 11 και φτάσαμε να πάρουμε το χρυσό.

Η ομάδα έπαιζε καλύτερα μέρα με τη μέρα. Στο Σίδνεϊ αρχίσαμε πάλι από τα προκριματικά, είχαμε να αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες, αλλά έτσι βρήκαμε ρυθμό εν όψει του κυρίως ταμπλό. Κερδίσαμε την ομάδα της Γουόλς και πλέον και οι άλλες ομάδες μάς βλέπουν πολύ ανταγωνιστικές. Νομίζω πως αξίζαμε να είμαστε στα μετάλλια, ακόμη και στον τελικό». 

-τη συνεργασία με τον προπονητή Σαντάνα: «Θέλαμε μια ανανέωση στην ομάδα, με έναν άνθρωπο να μας δώσει έναν άλλο αέρα. Ο κύριος Σαντάνα μάς έχει δώσει μια νέα ώθηση». 

-τη μετάβαση από το βόλεϊ σάλας στο μπιτς βόλεϊ: «Είναι δύο διαφορετικά αθλήματα. Όποιος νομίζει ότι το μπιτς βόλεϊ είναι πιο εύκολο, είναι γελασμένος. Το μπιτς βόλεϊ είναι μακράν πιο δύσκολο από αυτό της σάλας.

Στο γήπεδο είσαι μόνος σου, δεν έχεις αλλαγή, δεν μπορείς να λάβεις οδηγίες ή να ξεκουραστείς. Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς τον εαυτό σου, είσαι χαμένος από χέρι. Είσαι εσύ και ο συμπαίκτης σου στον αγώνα»

το στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Έχουμε μπει στη διαδικασία της ολυμπιακής πρόκρισης. Μπορούμε να προκριθούμε μέσω της παγκόσμιας κατάταξης ή του Continental Cup. Ήμασταν στο 321 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ πριν δεν ήμασταν καν στη λίστα. Τώρα έχουμε ελπίδες να τα καταφέρουμε. Έχουμε τώρα μπροστά μας ένα τουρνουά τεσσάρων αστέρων στην Κίνα, ελπίζουμε να κάνουμε Πάσχα εκεί, γιατί αυτό θα σημαίνει πως θα είμαστε στον τελικό». 

-τη διοργάνωση τουρνουά στην Ελλάδα: «Πρέπει να μπούμε σε διαδικασία και η ομοσπονδία να επιμείνει σε αυτό, ώστε να αναλάβουμε διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό βοηθά στο να πάρουμε και wild card

. Η χώρα μας έχει καταπληκτικές φυσικές παροχές για το μπιτς βόλεϊ και οι ξένοι θα τη λατρέψουν. Η Ελλάδα είναι η χώρα που μπορεί και πρέπει να κυνηγήσει τις διοργανώσεις. Μπορούν να αναλάβουν τέτοια τουρνουά διάφορες περιοχές, όχι μόνο η Αθήνα, για να αναδειχθεί και ο τόπος μας». 

-τα προβλήματα στην προετοιμασία τους: «Η ομοσπονδία μάς στηρίζει, γιατί έχουμε πάρα πολλά ταξίδια, αλλά θα θέλαμε πολύ να έχουμε έναν χορηγό για να μας βοηθήσει. Οι συνθήκες προετοιμασίας είναι πάρα πολύ δύσκολες. Αυτή τη στιγμή προπονούμαστε στο ΣΕΦ, αλλά πλέον έχει διαλυθεί το γήπεδο. Μπαίνει αέρας από παντού, οι τέντες έχουν πέσει και κάνουμε προπόνηση όλο το χειμώνα με αυτές τις συνθήκες.

Είναι επικίνδυνο, γιατί αν χτυπήσεις ή αρρωστήσεις δεν υπάρχει αλλαγή. Η ομοσπονδία μερίμνησε να βρεθεί ένας άλλος χώρος, αλλά είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοιο γήπεδο σαν του ΣΕΦ. Χρειάζεται απλώς να επισκευαστούν οι τέντες, για να έχουμε τις μίνιμουμ συνθήκες για να κάνουμε προπόνηση». 

-την πόλη που ξεχωρίζει από όσες έχει ταξιδέψει: «Θα έλεγα το Ρίο ντε Τζανέιρο. Είναι καταπληκτικά, πήγαμε Φλεβάρη και ειδικά η Ιπανέμα ήταν φανταστική».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ