Εκτυπώστε τη σελίδα
29-03-2019 01:43

Η πρώτη διεθνής συμμετοχή της Κύπρου στο σνόου βόλεϊ

Τεράστια ήταν η προσπάθεια της Εθνικής ομάδας Kύπρου snow volleyball στην πρώτη και ιστορική της συμμετοχή σε αγώνες υψηλού επιπέδου World Tour.

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 οι Κύπριοι Κώστας Καλαφάτης, Χαράλαμπος Ζορπής και Αντώνης Λιοτατής στο πλαίσιο του Α Προκριματικού Ομίλου στους αγώνες που διεξάγονται στην πόλη Wagrain της Αυστρίας δέχθηκαν δυο ήττες με το κεφάλι ψηλά.

Στον πρώτο αγώνα οι διεθνείς μας που κατακτούν και το χιόνι πλέον έχασαν από τους Γερμανούς Dorath, Hofer, Schweikart και Wagner με 2-1 σετ μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση. Στο πρώτο σετ οι διεθνείς μας έχασαν με 15-08. Στο δεύτερο σετ όμως όταν προσαρμόστηκαν έβγαλαν την πίστη των Γερμανών και τους κέρδισαν 16-14 ισοφαρίζοντας 1-1.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στο τάϊ –μπρέικ όπου χάσαμε 15-06 σε αγώνα που κράτησε 40 λεπτά. Στο δεύτερο παιχνίδι πάλι κερδίσαμε τις εντυπώσεις απέναντι στην Ρωσία 3. Οι Ρώσοι Kayumov, Μarkov και Shabalin κέρδισαν τους Καλαφάτη, Λιοτατή και Ζορπή με 2-0 σετ. Μετά από συγκλονιστικό αγώνα οι Ρώσοι μάς κέρδισαν στο πρώτο σετ 15-12. Το δεύτερο σετ ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό, αλλά χάσαμε με 18-16 και τον αγώνα ταυτόχρονα.