Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
22-04-2013 16:56

«Μεγάλη τιμή η κλήση στην Εθνική του Μπιτς Βόλεϊ»

Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία των Εθνικών Ομάδων του Μπιτς Βόλεϊ και μεταξύ των νέων προσώπων που συμμετέχουν στις προπονήσεις που γίνονται στο Ολυμπιακό Προπονητήριο του ΣΕΦ είναι και η Πέννυ Καραγκούνη. Η 20άχρονη ακραία του Ηρακλή Κηφισιάς, κλήθηκε από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Κώστα Ταμπουρατζή για την προετοιμασία εν όψει της αγωνιστικής περιόδου 2013.

Η νεαρή αθλήτρια έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα, τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο:
«Η σχέση μου με το Μπιτς Βόλεϊ ήταν εντελώς ερασιτεχνική τα προηγούμενα χρόνια, αφού έπαιζα μόνο όταν ξεκουραζόμουν από τη σάλα, στις διακοπές μου. Πριν από δύο χρόνια έλαβα μέρος για πρώτη φορά σε ένα τουρνουά με συμπαίκτρια την Σόνια Νοβάκοβα και από τότε απέκτησα καλύτερη εντύπωση για το άθλημα. Η Νοβάκοβα και κάποιοι άλλοι άνθρωποι μου είχαν βάλει από τότε την ιδέα για την ενασχόληση με το Μπιτς Βόλεϊ, αλλά ουσιαστικά η κλήση της ΕΟΠΕ και του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Κώστα Ταμπουρατζή, ήταν αυτή που έδωσε το πραγματικό κίνητρο. Είναι ένα πολύ τιμητικό κάλεσμα για εμένα και ευχαριστώ πολύ και τον Ομοσπονδιακό Τεχνικό, αλλά και την Ομοσπονδία για την ευκαιρία που μου δίνει. Ελπίζω να τα καταφέρω και να τους δικαιώσω», τόνισε αρχικά στο volleyball.gr.

Όσο για τις πρώτες εντυπώσεις της από το Μπιτς Βόλεϊ:
«Καταρχήν η εντύπωση που μου δημιουργείται είναι ότι όσο και αν το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ είναι συγγενικά αθλήματα και βρίσκονται κάτω από την σκέπη της ΕΟΠΕ, πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικά σπορ. Η προπόνηση είναι πιο δύσκολη και διαφορετική από ό,τι στη σάλα και οι κοπέλες που ασχολούνται με το Μπιτς, μπορώ να πω ότι είναι πιο ολοκληρωμένες τεχνικά και αγωνιστικά. Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια γιατί όταν παίζεις στην άμμο, υπάρχουν μόνο δύο αθλητές που τα κάνουν όλα. Κάθε αρχή και δύσκολη, λένε, αλλά πιστεύω ότι με τη σωστή δουλειά θα βγει κάτι καλό».

Το κλίμα με τα υπόλοιπα κορίτσια και το προπονητικό επιτελείο πώς είναι;
«Προπονούμαι εδώ και μία εβδομάδα γιατί τώρα ολοκλήρωσα τις υποχρεώσεις μου με τον Ηρακλή Κηφισιάς και μπορώ να πω ότι το κλίμα είναι ένας από τους λόγους που νιώθω τόσο άνετα. Γίνεται εξαιρετική δουλειά στις προπονήσεις και όλα είναι πολύ οργανωμένα με την υποστήριξη εργοφυσιολόγου και ενός ολόκληρου τιμ που μας παρέχει τα πάντα».

Τσιαρτσιάνη και Αρβανίτη αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και κίνητρο για εσένα;
«Πρόκειται για δύο πρότυπα που πολλές κοπέλες θα ήθελαν να ακολουθήσουν τα βήματά τους, όμως, για να φτάσουν εκεί που έφτασαν, πέρα από το ταλέντο τους, ασχολήθηκαν αποκλειστικά με το Μπιτς Βόλεϊ. Αφοσιώθηκαν εκεί και η επιλογή τους τις δικαίωσε. Η καταξίωση έρχεται μέσα από σκληρή δουλειά και προσωπικά το έχω σκεφτεί να ακολουθήσω τον δρόμο της αποκλειστικής ενασχόλησης με το Μπιτς. Δεν το έχω αποφασίσει, αλλά είναι μια μεγάλη πρόκληση και μελλοντικά θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό. Το γεγονός ότι η ΕΟΠΕ αναζωογονεί όλο και περισσότερο το άθλημα με νέα κορίτσια είναι πολύ καλό και ελπίζω κι εγώ να μπορέσω να γίνω μέλος των Εθνικών Ομάδων και να πέσω από την αρχή στα βαθιά».

Πηγή: volleyball.gr