1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-07-2018 16:43

Olympia Masters: «Σημαντική διοργάνωση που γίνεται στην κοιτίδα του παγκόσμιου αθλητισμού»

Στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη (5/7) η συνέντευξη Τύπου του Olympia Masters.Στο πάνελ παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αρχαίας Ολυμπίας Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, ο Πρόεδρος του Α.Ο. Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Αμάραντος, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.ΠΕ. Νεκτάριος Χαλβατζής και το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελένη Καζάκου

Γιώργος Γεωργιόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας): «Διοργάνωση αφετηρία για μία σταθερή συνεργασία»

«Σας καλωσορίζω όλους στον φιλόξενο τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας. Από εδώ ξεκίνησε ο αθλητισμός και η πόλη φιλοξενεί και προσελκύει διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. Κάθε χρόνο προστίθεται στο καλεντάρι του Δήμου έναν επιπλέον Ολυμπιακό άθλημα και εντάσσεται στον αθλητικό τουρισμό. Η Περιφέρεια δεν μπορεί παρά να υποστηρίξει τέτοιου είδους εκδηλώσεις και η ανταπόκρισή μας ήταν άμεση, όταν ο κ. Χρυσανθακόπουλος και ο κ. Αμάραντος μας έθεσαν το αίτημα ενίσχυσης και στήριξης.

Είναι η πρώτη φορά που η Αρχαία Ολυμπία φιλοξενεί διοργάνωση του beach volley και παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν, είμαι σίγουρος ότι όλα θα κυλήσουν καλά. Η σκέψη όλων είναι αυτή η διοργάνωση να αποτελέσει την αφετηρία μίας σταθερής συνεργασίας με την Ομοσπονδία για να διοργανώσουμε ακόμα μεγαλύτερες εκδηλώσεις.

Θέλω να απευθύνω κάλεσμα στα Μ.Μ.Ε. των κοντινών μας περιοχών και όχι μόνο. Η Ολυμπία δεν είναι αστικό κέντρο και χρειάζεται την συνεισφορά των μέσων για την προβολή του χώρου και της διοργάνωσης. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γεμίσουν τα γήπεδα, καθώς και οι αθλητές χρειάζονται τον κόσμο για να δώσουν ακόμα περισσότερη ενέργεια, προκειμένου να δούμε όλοι σπουδαίους αγώνες στην άμμο».

Αντώνης Χρυσανθακόπουλος (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αρχαίας Ολυμπίας): «Στόχος μας να προάγουμε τα ωφέλη του αθλητισμού»
«Με ιδιαίτερη χαρά αναλάβαμε εκ μέρους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας την κορυφαία διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley. Όπως θα γνωρίζετε, τον περασμένο Νοέμβριο, η Αρχαία Ολυμπία κέρδισε τον σημαντικό τίτλο της Αθλητικής Πόλης της Ευρώπης για το 2018.

Η επιτυχία αυτή αφενός αποτελεί αναγνώριση του ρόλου που πρέπει να έχει η γενέτειρα των ολυμπιακών αγώνων στο σύγχρονο αθλητικό γίγνεσθαι, αφετέρου αναδεικνύει την Ολυμπία και γενικότερα τον νομό Ηλείας σε κέντρο αθλητικών δραστηριοτήτων με ευρωπαϊκή προβολή. Είναι χρέος μας και βασικός μας στόχο να συμβάλουμε αποφασιστικά στην ανάπτυξη και τη διάδοση των ιδεών του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού.

Είναι πεποίθησή μας, ειδικά στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που διανύουμαι ότι ο αθλητισμός αποτελεί σημαντική διέξοδο και πηγή ψυχικής εκτόνησης, πέραν της σωματικής ενδυνάμωσης. Ως Δήμος είμαστε πάντοτε συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος σας σε προσπάθειες και δράσεις που προάγουν τα ανωτέρω.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους και του Δημάρχου μας κυρίου Κοτζα όλους όσοι συμβάλουν στην διοργάνωση, από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γεωργιόπουλο, την Δ.Ο.Α. για την πολύτιμη συμβολή στη διαμονή και διατροφή των αθλητών και φυσικά το Δ.Σ. του Α.Ο. Ολυμπιονίκη Αρχαίας Ολυμπίας που από την πρώτη στιγμή της υποψηφιότητας της διοργάνωσης έδωσε δείγματα γραφής της άριστης λειτουργίας που τον διέπει. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία».

Νεκτάριος Χαλβατζής (Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.ΠΕ.): «Το beach volley παίζεται παντού»

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά τον Αντιδήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αντώνη Χρυσανθακόπουλο, τον Πρόεδρο της Διεθνής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρο Κούβελο για την φιλοξενία των αθλητών, του προσωπικού, των διαιτητών. Επίσης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την στήριξή της, καθώς επίσης τον σύλλογο Α.Ο. Ολυμπιονίκης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Αμάραντο, ενώ μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στον προπονητή του σωματείου κ. Κώστα Τσούμα που είχε την ιδέα να έρθουμε σε αυτόν τον ιστορικό τόπο και να διοργανώσουμε τουρνουά Masters.

Το μέρος που βρισκόμαστε είναι η κιτίδα του παγκόσμιου αθλητισμού και η ομοσπονδία αποφάσισε να γίνει στην Αρχαία Ολυμπία η διοργάνωση, παρά τις αντιξοότητες που προέκυψαν. Το beach volley είναι άθλημα Ολυμπιακών Αγώνων και παίζεται σε πλατείες, παραλίες και όπου υπάρχει χώρος για να στηθούν γήπεδα με άμμο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου 2012 που έγιναν στο Buckingham Palace. Μαζί με τον υπεύθυνο του beach volley κ. Αλέκο Παρασκευόπουλο κάναμε τουλάχιστον 4.500 χιλιόμετρα για να πραγματοποιηθεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις η διοργάνωση. Τέλος, οφείλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της Ομοσπονδίας, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την προσπάθεια οργάνωσης και προώθησης του τουρνουά».

Ελένη Καζάκου (Μέλος Δ.Σ. Ε.Ο.ΠΕ.): «Στόχος η Ε.Ο.ΠΕ. να κάνει διοργανώσεις σε κομβικά σημεία στην Ελλάδα»

«Ως μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. νιώθω τεράστιο  βάρος για αυτή την διοργάνωση, διοτί φιλοξενείται σε έναν ιστορικό χώρο. Είχα την τύχη να έρθω πολλές φορές στο παρελθόν και να αγωνιστώ σε αυτό το υπέροχο αρχαιολογικό μέρος. Υπάρχει αγωνία και στόχος μας είναι να κυλήσουν όλα στην εντέλεια. Πρέπει όλα να είναι υψηλού επιπέδου και πιστεύω θα τα καταφέρουμε.

Η συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, της Διεθνής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Α.Ο. Ολυμπιονίκη ήταν τεράστια και πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συνέχεια. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να κάνουμε διοργανώσεις σε κομβικά σημεία της Ελλάδας, όπως είναι η Αρχαία Ολυμπία».

Αλέξανδρος Αμάραντος (Πρόεδρος Α.Ο. Ολυμπιονίκης): «Όλος ο κόσμος να έρθει να δει τους αγώνες»

«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση βλέπω το τελικό αποτέλεσμα στην πλατεία του Παλαιού Δημαρχείου. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Α.Ο. Ολυμπιονίκη σας καλωσορίζω στο OLYMPIA MASTERS, στην ιστορική πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας που γέννησε τον αθλητισμό.

Θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου μας πέρασε παραπάνω από έναν μήνα δουλεύοντας με ιδιαίτερο ζήλο, για να διεξαχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συγκεκριμένο event. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Αντώνη Χρυσανθακόπουλο που απο την πρώτη στιγμή στήριξε την πρόταση του Α.Ο. Ολυμπιονίκη να συνδιοργανώσουμε από κοινού το τουρνουά.

Επίσης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γεωργιόπουλο για την αμέριστη στήριξή του και βοήθεια που δίνει στον σύλλογο όταν πραγματικά την χρειαζόμαστε. Ευχαριστώ την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για την ανοχή της σε οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυψε

. Τέλος, την Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία για την τεράστια συνεισφορά της και στις παροχές που μας προσέφερε, καθώς και όλους τους χορηγούς μας που χωρίς εκείνους δεν θα είχε πραγματοποιηθεί ένα τόσο μεγάλο και απαιτητικό event όπως το Olympia Masters που θα παρακολουθήσετε το τριήμερο 5-7 Ιουλίου. Καλώ όλο τον κόσμο, όλους τους αθλητές, μικρούς, μεγάλους να παρακολουθήσουν πανέμορφους αγώνες από τον βασιλιά των σπορ του καλοκαιριού».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ