Εκτυπώστε τη σελίδα
15-06-2018 22:17

Τζιουμάκας και Γκούζντα μέσω... Μώλου στο ταμπλό ανδρών της Σκύρου (φωτό)

Oι ομάδες του Στέλιου Τζιουμάκα και του Κόνραντ Γκούζντα και των βετεράνων Τσαλικιάν και Μεσσάλα μετά από προκριματικούς στην παραλία Μώλος προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό των ανδρών στο 2ο τουρνουά της κατηγορίας Μάστερς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην παραλία Μαγαζιά της Σκύρου. Η Σκύρος διοργανώνει για πρώτη φορά τουρνουά της κατηγορίας Masters.

 

Τα αποτελέσματα που έδωσαν την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό:

Παρά τον δυνατό αέρα που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των αθλητών, βγήκαν οι 4 ομάδες ανδρών που προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό του Skyros Masters.

Μετα από 13 προκριματικούς αγώνες στο κεντρικό γήπεδο της διοργάνωσης στην παραλία Μώλος, οι ομάδες των Αλεξίου / Γκούζντα, Κανέλλου / Τζιουμάκα, Κουρτίδη / Τσαλικιάν και Μεσσάλα / Στάικου πήραν τις τέσσερις θέσεις και το Σάββατο 16/6 οι 12 ομάδες θα ριχτούν στη «μάχη» των αγώνων του κυρίως ταμπλό.

Τα αποτελέσματα που έδωσαν την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό:

Αλεξίου / Γκούζντα - Κουρτίδης / Παππάς 2-0 (21-12, 21-14)

Κανέλλος / Τζιουμάκας - Ευγενίδης / Κιμπλ 2-0 (21-15, 21-11)

Βογιατζόγλου / Μπούμπας - Κουρτίδης / Τσαλικιάν 0-2 (13-21, 13-21)

Μεσσάλας / Στάικος - Βλαχάκης / Ντόντης 2-0 (21-16, 21-16)

Δηλώσεις των ομάδων

Γιάννης Αλεξίου: «Η διοργάνωση είναι πολύ ωραία και ο Δήμος Σκύρου μας βοήθησε πολύ με τις μετακινήσεις μας. Είμαστε χαρούμενοι που περάσαμε στο κυρίως ταμπλό και θέλουμε να συνεχίσουμε το ίδιο καλά και στην συνέχεια. Στεναχωρηθήκαμε που δεν περάσαμε στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο επανορθώσαμε με την πρόκριση στη Σκύρο». 

Κόνραντ Γκούζντα: «Η βοήθεια του Δήμου με τις μετακινήσεις βοήθησε πολλούς αθλητές και αθλήτριες να έρθουν στη Σκύρο και να παίξουν το άθλημα που αγαπούν. Καταφέραμε να μπούμε στο κυρίως ταμπλό, κάτι που δεν πετύχαμε στη Θεσσαλονίκη. Πάμε το ίδιο δυνατά και στη συνέχεια».

Στέλιος Τζιουμάκας: «Είναι η πρώτη χρονιά που ασχολούμαι ενεργά με το beach volley και χαίρομαι που μαζί με τον συμπαίκτη μου καταφέραμε να περάσουμε τα προκριματικά ενός τουρνουά Masters και θα αγωνιστούμε στο κυρίως ταμπλό. Ο αέρας δυσκολεύει όλες τις ομάδες, ευτυχώς εμάς μας βοήθησε για να νικήσουμε και να συνεχίσουμε στη διοργάνωση». 

Ιάσονας Κανέλλος: «Το τουρνουά έχει πολύ αέρα και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν στους αγώνες. Δεν καταφέραμε να προκριθούμε στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν τα παρατήσαμε. Προπονηθήκαμε με τον Παναγιώτη Μούρτζιο, βρήκαμε ρυθμό και τα καταφέραμε εδώ στη Σκύρο».

Κώστας Στάικος: «Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Εμάς όμως μας ευνόησε γιατί έχουμε έναν... περίεργο τρόπο παιχνιδιού, κάπως ανορθόδοξο. Η Ομοσπονδία με τον Δήμο Σκύρου έχει οργανώσει πολύ καλά την διοργάνωση και βοηθούν τους αθλητές. Το χαρήκαμε πολύ και σίγουρα το ίδιο θα κάνουμε και στη συνέχεια του τουρνουά». 

Αλέξανδρος Μεσσάλας: «Το χαρήκαμε πολύ και σίγουρα θα το χαρούμε ακόμα περισσότερο το Σάββατο που θα παίξουμε στο κυρίως ταμπλό. Θεωρώ πως φέτος το επίπεδο έχει ανέβει και αυτό φάνηκε και στο πρώτο τουρνουά. Στη Σκύρο ο τρόπος παιχνιδιού για όλες τις ομάδες ήταν διαφορετικός λόγω του αέρα και ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Θέλω να ευχαριστήσω την Άννα Κουμβάκη, την Εμμανουέλα Ιγνατίου, το maroulis travel, την Beach Life Experience, το Team One και το Penteli beach volley που μας παραχωρούν τα γήπεδα και φυσικά τον τρελό κόσμο που φώναζε για εμάς».   

Στέλιος Κουρτίδης: «Σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες, ο αέρας μας βοήθησε και είναι φίλος μας. Το χειριστήκαμε καλύτερα και απ'ότι περιμέναμε οι ίδιοι. Πάντα θέλουμε να νικάμε και αυτό θα κυνηγήσουμε να κάνουμε και στο κυρίως ταμπλό. Το πιο σημαντικό όμως είναι να ευχαριστιόμαστε το άθλημα, γιατί τα τελευταία χρόνια ήταν λίγο δύσκολο να το ακολουθήσουμε». 

Ατάμ Τσαλικιάν: «Βρισκόμαστε σε ένα πολύ ωραίο μέρος, παίζουμε beach volley και όλα είναι όμορφα. Χαρήκαμε που περάσαμε στο κυρίως ταμπλό. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε κάποια θέματα μέχρι να βρούμε τον ρυθμό μας, ωστόσο όλα πήγαν καλά».

 

Σχετικά άρθρα

  • Οι τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν στο ταμπλό γυναικών της Σκύρου (φωτό)
    Στην παραλία Μαγαζιά της Σκύρου διεξήχθησαν οι προκριματικοί αγώνες των γυναικών του Skyros Masters. Σαρακατσάνη / Καραγκούνη, Μπάκα / Μάτιου, Αλτίνη / Καλαμαρίδου και Ζούρου / Μάρκου είναι οι 4 ομάδες που πήραν το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης και θα μπουν στην κλήρωση για να χωριστούν σε 4 ομίλους, μαζί με τις 8 υπόλοιπες ομάδες. Η Σκύρος διοργανώνει για πρώτη φορά τουρνουά της κατηγορίας Masters.
  • Παρουσίαση μπιτς βόλεϊ 2018: Πέντε Μάστερς και διεθνές τουρνουά στην Ελούντα
    Την επίσημη παρουσίαση των τουρνουά του μπιτς βόλεϊ για την αγωνιστική περίοδο 2018 έκανε η ΕΟΠΕ σε εκδήλωση στο εστιατόριο «Salty» στο Μικρολίμανο. Οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Masters & Juniors. Στην κατηγορία Μάστερς θα γίνουν πέντε τουρνουά, για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα έχουμε διεθνές τουρνουά στην Ελούντα τον Αύγουστο και εννιά τουρνουά στα Τζούρνιος.