1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-12-2017 04:07

"Εμφύλιος" στην Ορεστιάδα

Eμφύλιος μαίνεται στην Ορεστιάδα, με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Γκιζάνης στο Thrakisport.gr, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Αθηνόδωρου Χατζηπαναγιώτου
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Βασίλη Γκιτζάνη

Β.Γ:  Όλα αυτά τα χρόνια που εγώ ηγούμουν της προεδρίας, πληρώναμε ουσιαστικά δύο ομάδες. Μια ακριβή των παλαιότερων ετών καλύπτοντας χρέη από την προηγούμενη δεκαετία και μια χαμηλού κόστους, πλην όμως ανταγωνιστική για την Α1 Κατηγορία στην οποία συμμετείχαμε.

Θ.S: Να τα πιάσουμε από την αρχή; Πότε δηλαδή δημιουργούνται τα πολλά χρέη και από ποιους; Πολλές φορές επί της προεδρικής σας θητείας είχατε πει ότι θα το αναδείξετε το θέμα, ποτέ δεν το κάνατε.

Β.Γ: Η μεγάλη κακοδιαχείριση συντελέστηκε την τετραετία από το 2003-2007, σε εποχή που οι χορηγίες ήταν σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με σήμερα. Αποκορύφωμα της καταστροφικής διαχείρισης, ήταν η επιβολή ενός προστίμου από την εφορία, ενός υπέρογκου ποσού για σοβαρές φορολογικές παραβάσεις. Η οφειλή αυτή μπήκε στον ευνοϊκό Νόμο Παυλόπουλου για τις ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΤΑΑ το 2007, με τον οποίο απαλλάχτηκε ο σύλλογος από τόκους, έξοδα και μειώθηκε μερικά το πρόστιμο ώστε το τελικό οφειλόμενο ποσό να περιοριστεί στα 120.000 ευρώ που φυσικά και δεν είναι μικρό ποσό.

Θ.S: Σαφώς και δεν είναι μικρό αλλά δεν μας λέτε ονόματα. Ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για την περίοδο που καταγγέλλετε;

Β.Γ: Δεν πρόκειται να κρυφτώ. Θεωρώ ότι υπήρχαν ξεκάθαρα σημαντικές ευθύνες στις διοικήσεις με προέδρους τον Αθηνόδωρο Χατζηπαναγιώτου την περίοδο 2003-2005 και τον Γιώργο Αρβανιτίδη την περίοδο 2005-2007.

Θ.S: Ναι αλλά και εσείς, αν δεν κάνω λάθος, ήσασταν μέλος αυτών των διοικήσεων…

Β.Γ: Ήμουν από το 2001 μέχρι και πέρυσι, ανελλιπώς για 16 χρόνια, από το 2009 ως πρόεδρος. Αλλά τότε δεν ήξερα, όπως και οι υπόλοιποι, τις περισσότερες φορές τι ακριβώς συμβαίνει. Μάταια το λοιπό ΔΣ προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε αυτά που συνέβαιναν. Τις περισσότερες φορές δεν ήμασταν μέτοχοι των αποφάσεων.

Θ.S: Ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου ήταν επί χρόνια ο εκπρόσωπος του ΑΟΟ στο Δ.Σ της ΕΟΠΕ, ο άνθρωπος που εσείς προτείνατε και εκλεγόταν στην Ομοσπονδία…

Β.Γ: Ναι, ισχύει ότι είχαμε εκπρόσωπο στο κέντρο λήψης των αποφάσεων στην Αθήνα αλλά δεν λειτουργούσε προς το συμφέρον της ομάδας, για αυτό και στις περσινές εκλογές δεν έλαβε την εξουσιοδότηση του συλλόγου. Στα χρόνια του είχαμε απώλεια απόδοσης επιχορηγήσεων στο σωματείο για μετακινήσεις, έξοδο ζωτικής σημασίας για εμάς. Η Ομοσπονδία ελάμβανε τα ποσά αυτά αλλά ποτέ δεν έφταναν στον τελικό παραλήπτη όπως συνέβη με πολλά σωματεία της χώρας μέσα στα οποία ήταν και ο ΑΟΟ. Και για αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης είχε ο εκπρόσωπός μας, ο κ. Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου, λόγω των συγκρουόμενων συμφερόντων κάθε φορά. Αρκεί να σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό περιστατικό. Όταν η Ορεστιάδα ανέλαβε να φιλοξενήσει το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας, τότε εμείς σαν διοίκηση είχαμε κλείσει συμφωνία ύψους 25.000 ευρώ με την στοιχηματική εταιρεία Bwin για να μπει χορηγός στην ομάδα. Με το ποσό εκείνο κλείναμε όλες σχεδόν τις τρύπες που υπήρχαν, όμως τη χορηγία εκείνη την έκοψε ο κ. Χατζηπαναγιώτου και ο κ. Μαυρομάτης, ο τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με το επιχείρημα ότι υπήρχε στα σκαριά συμφωνία της ΕΟΠΕ με τον ΟΠΑΠ. Η Ορεστιάδα ήταν και πάλι πρωτοπόρα τότε, σε μια περίοδο που οι ομάδες δεν είχαν στραφεί στις στοιχηματικές εταιρείες, αλλά δεν μας άφησαν να προχωρήσουμε σε κάτι που σήμερα κάνουν όλοι.

Θ.S: Δηλαδή, για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, κατά την άποψή σας ο Αρβανιτίδης και ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου φταίνε για όλα, ενώ εσείς αναλάβατε, τους σώσατε αλλά επειδή σώσατε αυτούς, δημιουργήθηκαν νέα χρέη για τα οποία τώρα κατηγορούν εσάς;

Β.Γ: Τα συγκεκριμένα άτομα φταίνε για πολλά. Και εμείς κάναμε λάθη. Αλλά δεν μπορούν να εμφανίζονται ως… εξυγιαντές αυτοί που στην πραγματικότητα χρέωσαν τον σύλλογο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

"Σαν απλός φίλαθλος και κάτοικος της Ορεστιάδας με μεγάλη έκπληξη και πολύ αγανάκτηση διάβασα την συνέντευξη του κ. Γκιζάνη σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του ως προέδρου του ΑΟΟ. Του κυρίου που χωρίς ντροπή από την θέση του κατηγορουμένου στην κοινωνία της πόλης μας για τα λάθη, αστοχίες, παραλήψεις, και ανικανότητα που επέδειξε και οδήγησε σε υποβιβασμό, αφανισμό, ίσως και διάλυση μια τόσο ιστορική ομάδα καμάρι του βόλει της πόλης μας και της Ελλάδας, έρχεται στην θέση του δημόσιου κατήγορου εξαπολύοντας κατηγορίες κατά του Δημάρχου, παικτών, προπονητών και των πρώην διοικήσεων. Του κυρίου που με την εμμονή του να κρατήσει την καρέκλα του προέδρου ήρθε σε σύγκρουση με παίκτες, προπονητές, αλλά  και μελών του ΔΣ οι οποίοι αποχώρησαν και ιδρύσανε άλλη ομάδα ανταγωνιστική του ΑΟΟ στην ίδια πόλη. Του κυρίου που με την αφερεγγυότητά του στις μεταγραφές ξένων παικτών αμαύρωσε το όνομα της ομάδας στην Ευρωπαική και Παγκόσμια συνομοσπονδία του βόλεϊ. Του κυρίου που κάτω από το βάρος των χρεών, των παραπόνων των παικτών και της κατακραυγής του κόσμου ενώ αναγκάσθηκε να παρατηθεί εσκεμμένα καθυστέρησε σχεδόν μέχρι την λήξη των μεταγραφών έτσι ώστε η διάδοχη κατάσταση, η διοίκηση Πρωτοδικείου να μην έχει περιθώρια μεταγραφών ενίσχυσης της ομάδας ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Του κυρίου που κατά την παραίτησή του στην διάδοχη διοίκηση δεν παρέδωσε ταμείο, πρακτικά και γενικά κανένα αρχείο, έτσι ώστε να υπάρξει μια ομαλή διάδοχη κατάσταση, αλλά και να μην  έχει χαθεί όλη η ένδοξη ιστορία αυτής της μοναδικής ομάδας.

Σαν πρώην πρόεδρος τον θεωρώ μεγάλο ψεύτη και συκοφάντη σε όσα αναφέρει για το άτομό μου και τον καλώ να τα ανακαλέσει, γιατί αλλιώς θα προβώ σε κάθε ενέργεια που μου επιτρέπει η δικαιοσύνη ως θιγόμενος. Στα σημεία που αναφέρει το όνομά μου έχω να δηλώσω τα εξής

-Πρόεδρος ήμουν μέχρι την λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2004 και όχι μέχρι το 2005.

-Στην επόμενη διοίκηση παρέδωσα ισοσκελισμένο ισολογισμό και μάλιστα με χορηγούς που βρήκα εγώ και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Ιδιαίτερα δε την επιχορήγηση της Γ.Γ. Αθλητισμού με ποσό 300.000 Ευρώ  για λειτουργικά έξοδα του κλειστού γυμναστηρίου.

 –Οι οφειλές προς τους αθλητές που αναφερονται στην συνέντευξη (Μπέλο, Δημητρούδη  Στιβαχτή) δεν δημιουργήθηκαν  στην δική μου θητεία αλλά αργότερα.

-Μεταξύ της δικής μου και δικής του προεδρίας μεσολάβησαν άλλοι 3 πρόεδροι και διοικήσεις και του παρέδωσαν μια καλή κατάσταση.

-Σαν μέλος της Ομοσπονδίας πολλές φορές τον διόρθωσα σε ελλείψεις και τον διευκόλυνα σε διαδικαστικά θέματα μεταγραφών αλλά και σε οικονομικά θέματα και διακανονισμούς.

-Στο Final Four του κυπέλλου δεν μπορούσε να διαφημισθεί εταιρεία στοιχημάτων η οποία ήταν ανταγωνιστική με τον κύριο χορηγό της Ομοσπονδίας Βόλεϊ, αυτά είναι βασικοί κανόνες του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, με τέτοιες ύποπτες αναφορές δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις.

Τέλος δεν μας αναφέρει με συγκεκριμένα νούμερα τι χρέος παρέλαβε, πόσο από αυτό εξόφλησε και τι υπόλοιπο έμεινε για να μην παρουσιάζονται κάθε τόσο αθλητές (Βουκασίνοβιτς) αλλά και  επαγγελματίες της πόλης και ζητούν να εξοφληθούν οι παλιές τους οφειλές από τον ΑΟΟ.   

Όταν παραιτήθηκαν μέλη από τη Διοίκηση του, ο κ. Γκιζάνης παρά την καταστατική υποχρέωση δεν κάλεσε καν τους αναπληρωτές τους. Με την παραίτηση του Δ.Σ. τέλος, παρά την υποχρέωσή του, απέκρυψε όλα τα οικονομικά και διοικητικά στοιχεία του Ομίλου, δεν είχε καν τα βιβλία του Συλλόγου, χωρίς απολογισμό πεπραγμένων Δ.Σ., χωρίς να μας πει τι εισέπραξε, τι πλήρωσε και τι χρωστούσε ο Όμιλος. Σκοτάδι σε όλα. Φυσικά για όλα αυτά θα λογοδοτήσει πλέον ενώπιον της Δικαιοσύνης και των συμπολιτών μας. Κατέστρεψε μια ιστορική Ομάδα. Πρόδωσε μια πόλη που ήταν ταυτισμένη με τον Αθλητικό Όμιλο, με το Βόλεϊ. Αυτά πληρώνει τώρα η θρυλική Ομάδα μας, ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας"

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ