Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
16-09-2017 23:50

Αγγελοπούλου, Κωνσταντίνου έστειλαν την Κύπρο... στην Αυστραλία

Επιτυχία τεραστίων διαστάσεων για το κυπριακό BeachVolleyστην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα. Η Κύπρος μέσω των Μαριότας Αγγελοπούλου – Μανωλίνας Κωνσταντίνου απέκτησε το  δικαίωμα συμμετοχής στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του 2018 που θα φιλοξενηθούν στο Γκόλντεν Κόουστ της Αυστραλίας μεταξύ 04-15 Απριλίου.
Τα δυο κορίτσια στον Τελικό της προκριματικής φάσης κέρδισαν τις Αγγλίδες Βικτόρια Πάλμερ και Τζέσικα Γκρίμσον με 2-0 σετ παίρνοντας ρεβάνς για τη χθεσινή ήττα τους με 1-2 σετ. Οι Κύπριες πρωταθλήτριες ήταν ανώτερες και παρά το γεγονός ότι το Σάββατο έδωσαν τρεις αγώνες παρουσιάστηκαν έτοιμες για τη μεγάλη πρόκληση.

Στο πρώτο σετ οι δυο κοπέλες κατάφεραν να εξασφαλίσουν διαφορά τεσσάρων πόντων 19-15 και να πάρουν το σετ με 21-16. Στο δεύτερο σετ οι Αγγλίδες προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στο κυπριακό δίδυμο, αλλά οι Μαριότα και Μανωλίνα κατόρθωσαν να πάρουν το σετ με 21 -18 αφού προηγουμένως πήραν τους κρίσιμους πόντους.

Η Σκωτία πήρε την πρόκριση στους Άνδρες
Μετά από ένα συγκλονιστικό Τελικό που κράτησε «καρρφωμένους» τους 300 και πλέον φιλάθλους στις κερκίδες η Σκωτία κέρδισε την Κύπρο με 2-1 στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της προκριματικής φάσης των Ανδρών. Οι Δημήτρης Αποστόλου και Γεώργιος Χρυσοστόμου τα έδωσαν όλα απέναντι στους εκπληκτικούς Σκωτσέζους και έχασαν κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες.

Στο πρώτο σετ ο αγώνας ήταν γκραν – γκινιόλ με τους Σκωτσέζους να κερδίζουν με 20-24. Το δεύτερο σετ οι Αποστόλου – Χρυσοστόμου αντέδρασαν και κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν σε 1-1 αφού το πήραν με 21-19. Το τρίτο σετ ήταν εντυπωσιακό αφού καμιά ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει. Τελικά, πιο τυχεροί οι Σκωτσέζοι κέρδισαν το σετ με 18-20, τον αγώνα με 1-2 και την πρόκριση στην Αυστραλία.

Τους Τελικούς παρακολούθησαν πέραν των 300 θεατών ενώ στα επίσημα ήταν και ο Έλληνας Επιτετραμμένος.

Φοβερό θέαμα
Η προκριματική φάση των Κοινοπολιτειακών Αγώνων που φιλοξενήθηκε στη Λάρνακα πρόσφερε πολλές συγκινήσεις , ενώ υπήρξε μπόλικο θέαμα στους 11 αγώνες που έγιναν (οκτώ  Γυναικών και τριών Ανδρών).

 Όλες οι ομάδες πλην των ομάδων της Ουαλίας ήταν έμπειρες και είχαν πολλές δυνατότητες. Όπως φάνηκε μέσα από τους αγώνες το επίπεδο των Κύπρου, Αγγλίας και Σκωτίας ήταν πάνω – κάτω το ίδιο γι’αυτό όλα τα παιχνίδια ήταν ντέρμπι.

Στις στιγμές που ξεχώρισαν  ήταν η στιγμή fair-play στον αγώνα Αγγλία – Σκωτία στις Γυναίκες  όπου η Αγγλίδα Βικτόρια Πάλμερ πήρε πάνω της μια αμφισβητούμενη φάση που χάρισε πόντο στις Σκωτσέζες. Μάλιστα, η κίνησή της δεν έδωσε το δικαίωμα στον Κύπριο διεθνή διαιτητή Σέργης Σεργίου να δει που κτύπησε η μπάλα.