1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-07-2017 15:45

Ο Αλέξανδρος Κουρτίδης πάει για χρυσό με όνειρα για το μέλλον

Μετά την κατάκτηση της 7ης θέσης το 2015 και το 2016 στο Κ16, ο Αλέξανδρος Κουρτίδης έχει βάλει στόχο φέτος την κορυφή στη Χίο στο U19 Juniors Finals.
Ο νεαρός αθλητής με συμπαίκτη τον Γιάννη Παππά θα αγωνιστούν στις 17.30 στον τελικό απέναντι στους Αντιόλ Κόλα, Δημήτρη Βολιτάκη με φόντο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος για το 2017 στην κατηγορία Κ19.

Ο Αλέξανδρος ξεκίνησε την ενασχόληση του με το beach volley από πολύ μικρή ηλικία, κάτι που ήταν αναπόφευκτο από την στιγμή που όλη η οικογένεια Κουρτίδη ασχολείται με το άθλημα της άμμου. Πλέον ο 15χρονος αθλητής έχει μεγάλους στόχους και όνειρα, γνωρίζοντας πως με μόνο με σκληρή δουλειά μπορεί να τους υλοποιήσει.

Ο Κουρτίδης μίλησε στο volleyball.gr για το ξεκίνημα του στην άμμο που ήταν από μικρή ηλικία, αλλά και για το μεγάλο του όνειρο να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας σε διεθνείς διοργανώσεις.

«Ξεκίνησα από Τρίτη Δημοτικού μαζί με όλη μου την οικογένεια. Από την στιγμή που όλοι ασχολιόντουσαν με το beach volley, κόλλησα και εγώ το μικρόβιο. Βέβαια το πήρα πιο σοβαρά στην Δευτέρα Γυμνασίου όταν άρχισα να παίζω και σε διοργανώσεις, όπως το Κ16 στον Βόλο το 2015».

Ο 15χρονος αθλητής εκτός από τον στόχο της πρώτης θέσης στη Χίο, έχει θέσει υψηλά τον πήχη για τον ίδιο. Γνωρίζει τις δυσκολίες αλλά όπως τόνισε έχει την κατάλληλη καθοδήγηση για να φτάσει εκεί που θέλει.

«Ο δικός μου στόχος είναι να φτάσω μέχρι την Εθνική Ελλάδος και να συμμετέχω με την χώρα μου σε διεθνείς διοργανώσεις. Για να γίνει αυτό όμως ξέρω θέλει δουλειά, ωστόσο με την κατάλληλη προετοιμασία θεωρώ πως θα τα καταφέρω. Στο πλευρό μου έχω τον Θοδωρή Παπαδημητρίου που με έχει βοηθήσει πολύ, όπως επίσης πρέπει να ευχαριστήσω και τον Νικήτα Εφραιμίδη. Δεν πρέπει να ξεχάσω φυσικά και την οικογένεια μου που μου έδειξαν τι μπορεί να κάνει το DNA μας».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ