1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-06-2017 16:26

Δίδαξε σε σεμινάριο στο Λίβανο ο Γιάτσης

Ο Επίκουρος Καθηγητής του ΣΕΦΑΑ -ΑΠΘ Γιώργος Γιάτσης δίδαξε σε σεμινάριο που διοργανώθηκε από το University Saint Joseph of Beirut στο Λίβανο.
Το σεμινάριο είχε διάρκεια τεσσάρων ημερών και το παρακολούθησαν 20 προπονητές και αθλητές του Λιβάνου. Ο Γιάτσης μίλησε για την νέα εμπειρία του και τη συνεργασία με το USJ.

«Η συνεργασία με το USJ ήταν ξεχωριστή και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus – internatiοnal. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Maroun Joseph El Khoury, υπεύθυνο των σπορ του University Saint Joseph, για την τιμητική πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία στο Λίβανο. Ορισμένα από τα θέματα που παρουσίασα στο σεμινάριο αφορούσαν τη στρατηγική στην επιθετική ανάπτυξη της Πρωταθλήτριας Champions League, Zenit Kazan τα τελευταία τρία χρόνια και των τεσσάρων πρώτων ομάδων στην πρόσφατη Ολυμπιάδα. Ακόμη, παρουσίασα αποσπάσματα από τη νέα μου εργασία με θέμα δείκτες απόδοσης που μπορούν να προβλέψουν το αποτέλεσμα τόσο στους αγώνες όσο και στα επιμέρους σετ στο υψηλότερο επίπεδο του Volleyball καθώς και μια εφαρμογή που μπορεί να διευκολύνει τους προπονητές για μια γρήγορη αξιολόγηση των match-up στις περιστροφές με την αντίπαλη ομάδα. Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στους προπονητές να συσχετίσουν τους δείκτες απόδοσης των δύο ομάδων σε κάθε περιστροφή περιλαμβάνοντας τις σχετικές ικανότητες και συνήθειες των παικτών σε σέρβις, υποδοχή, επίθεση και μπλοκ.

Είναι γεγονός ότι η μειωμένη απόδοση σε συγκεκριμένες περιστροφές μιας ομάδας μπορεί να είναι καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη από τους προπονητές για κάθε match-up που μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Το θέμα την τελευταία ημέρα σχετιζόταν με το beach volley οπού και αναλύθηκε η στρατηγική στην επίθεση και άμυνα των φιναλίστ της Ολυμπιάδας του Ρίο, Βραζιλίας και Ιταλίας. Είναι σημαντικό να κατανοηθεί από τους προπονητές και παίκτες ότι οι επιμέρους ικανότητες στην εκτέλεση συγκεκριμένων τεχνικών στην επίθεση των παικτών αλλάζουν τη φορά και το χώρο εκτέλεσης της. Για το λόγο αυτό παρουσιάστηκαν οι διαφοροποιήσεις στη στρατηγική της επίθεσης των παικτών και παραδείγματα προπόνησής τους. Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους αυτούς που με βοήθησαν να γνωρίσω τον πλούσιο πολιτισμό του Λιβάνου και τις φυσικές ομορφιές της χώρας».

Σχετικά με την αγωνιστική περίοδο που ξεκινά στο beach volley ο Γιάτσης δήλωσε: «Τα προηγούμενα έτη παρόλο που οι παροχές από την Ομοσπονδία δεν ήταν σε μεγάλο ποσοστό αυτές που αρμόζουν σε ομάδες εθνικού σχεδιασμού καταφέραμε αρκετά. Τη φετινή χρονιά κάνουμε μια νέα προσπάθεια με τους Νιώπα και Παπαδημητρίου καθώς και με τους U20 Ιωαννίδη και Τζουμάκα. Η συνεργασία μου μαζί τους είναι πια ιδιωτική και στόχος μου είναι οι Νιώπας και Παπαδημητρίου να έχουν τα ίδια αποτελέσματα με πέρυσι, ενώ για τους νεαρούς Ιωαννίδη και Τζουμάκα να ετοιμαστούν όσο πιο σύντομα γίνεται για υψηλό επίπεδο. Η ομάδα αυτή είναι ελπιδοφόρα για το μέλλον και θεωρώ ότι σε δύο τρία έτη θα καταφέρει να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα. Για αποτελέσματα σε διεθνές επίπεδο μόνο με ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας μπορούμε να έχουμε ελπίδες, τόσο για αυτούς όσο και για άλλους ελπιδοφόρους αθλητές και αθλήτριες που υπάρχουν στην Ελλάδα.»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ