1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
18-02-2016 21:25

Βίκυ, Πέννυ στο... δρόμο για τη Βραζιλία

Εδώ και λίγες ώρες η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ γυναικών είναι στον… αέρα, καθ’ οδόν για την Βραζιλία όπου ξεκινούν και επίσημα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις συμμετέχοντας στο τουρνουά OPEN στην πόλη Μασέιο.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την τελευταία τους κοινή εμφάνιση στην άμμο (στο Πόρτο Βαγιάτα στο Μεξικό τον Μάιο του 2014, όπου κατέλαβαν την 17η θέση στο τουρνουά OPEN) η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη, ετοιμάζονται για τη μεγάλη τους επιστροφή με το βλέμμα φυσικά να είναι στραμμένο στον τελικό του Continental Cup που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου.

«Σ’ αυτό το πρώτο τουρνουά δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος, απλά θέλουμε να βρούμε το ρυθμό μας γιατί δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε με άλλες ομάδες και αυτές οι τρεις εβδομάδες στην Βραζιλία θα είναι ουσιαστικά ένα ακόμη στάδιο προετοιμασίας», είπε η Βίκυ λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο και συμπλήρωσε: «Το ότι ξεκινάει μία ακόμη χρονιά θα το συνειδητοποιήσουμε όταν θα μπούμε μέσα στο γήπεδο γιατί έχουμε ξεκινήσει προπονήσεις αρκετούς μήνες πριν και υπάρχει ανυπομονησία για να ξεκινήσουν οι αγώνες».

Για την Πένυ η επιστροφή στα τουρνουά του World Tour ήταν μια μεγάλη επιθυμία. 
«Απείχα δύο χρόνια από το υψηλό επίπεδο και παρόλο που πλέον έχω μια σχετική εμπειρία νομίζω ότι θα νιώσω το ίδιο συναίσθημα, αν και το βλέπω κι εγώ ότι είμαι πιο ελεύθερη και πιο άνετη απ’ ότι την πρώτη φορά. Απλά όταν ετοίμαζα τα πράγματα μου πολλές φορές μου ερχόταν εικόνες από παιχνίδια, ξενοδοχεία κι αυτό δείχνει το πόσο το περιμένω και το θέλω».

Συγκριτικά με την προηγούμενη κοινή τους εμπειρία, πέρα από τις δεδομένες αλλαγές που έγιναν σ’ αυτή τη διετία υπάρχει μια σημαντική διαφορά καθώς η φετινή είναι Ολυμπιακή χρονιά.

«Θα ήθελα πάρα πολύ να αγωνιστώ σε μια 4η Ολυμπιάδα, αλλά ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο. Πιστεύω όμως ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και το πιο σημαντικό είναι το χτίσιμο της ομάδας γιατί θέλω να βλέπω πιο μακριά από την Ολυμπιάδα», τόνισε η Βίκυ για να συμφωνήσει η Πένυ: «Η αλήθεια είναι ότι βιώνω κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό που έκανα τα τελευταία δύο χρόνια. Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις, υπάρχει πίεση αλλά όπως είπε και η Βίκυ αυτό που προέχει είναι το χτίσιμο της ομάδας με στόχο το μέλλον».

Όσον αφορά το γεγονός ότι αποτελούν ξανά ζευγάρι στην άμμο, μπορεί να βίωσαν με διαφορετικά συναισθήματα τον (πρόωρο όπως αποδείχθηκε χωρισμό τους), αλλά πλέον αισθάνονται και λειτουργούν πολύ καλύτερα ως ομάδα απ’ ότι την πρώτη φορά.

«Η απόφαση που είχα πάρει για να συνεχίσω με την Μαρία ήταν η καλύτερη την δεδομένη στιγμή, αλλά τώρα αυτό το διάστημα που μεσολάβησε μας έκανε καλό και η Πέννυ είναι πιο έτοιμη να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία. Τότε το 2013 δεν ήταν εύκολη η μετάβαση της Πένυς από την σάλα στην άμμο, αλλά τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Έχουμε ένα καινούργιο τιμ κι εγώ ως μεγαλύτερη και πιο έμπειρη χαίρομαι γιατί βλέπω τη καθημερινή της βελτίωση μέσα από τη δουλειά που γίνεται. Εγώ το πίστευα ότι θα ξαναπαίξω με την Πέννυ και της το είχα πει» είπε η Βίκυ.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευα ότι πριν το 2016 υπήρχε περίπτωση να ξανασμίξουμε και στην αρχή δεν το είχα δει τόσο ψύχραιμα… Παρόλα αυτά ήθελα να μείνω στο χώρο και έτσι πέρσι έπαιξα με την Πηγιάννα (Μεθενίτη). Φέτος είχα ξεκινήσει προπονήσεις με τον Κώστα (Ποθητάκη) και η πρόταση που ήρθε τον Οκτώβριο ήταν ένα σοκ! Δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση, αλλά το θεώρησα ότι ήταν μια ανταμοιβή για την επιμονή μου», σημείωσε από την πλευρά της η Πένυ και συνέχισε: «Σίγουρα αυτό που συνέβη με τον 'χωρισμό' με βοήθησε να γίνω πιο δυνατή κι από κει και πέρα φυσικά ήταν σημαντικό το γεγονός ότι έπαιξα κάποια παιχνίδια στα οποία είχα πιο ηγετικό ρόλο. Τώρα νιώθω ότι είμαστε ‘ισοδύναμες’ και σ’ αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο και ο προπονητής μας. Ο Κώστας (Ποθητάκης) καταφέρνει να κρατά τις ισορροπίες, κάτι που δεν γινόταν παλιά και πλέον υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση στο όλο θέμα».

Όσον αφορά τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, αφού τόνισε ότι το παρθενικό του ταξίδι στην Βραζιλία θέλει να είναι προπομπός για το ‘μεγάλο ταξίδι’ του Αυγούστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα των κοριτσιών για το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα.
«Σίγουρα υπάρχει καλή διάθεση και περισσεύει η όρεξη… Κι όσο πλησιάζει ο καιρός των αγώνων, μετά από τόσες εβδομάδες δουλειάς, τόσο ανεβαίνει κι ο ενθουσιασμός».

Για τον ίδιο δεν υπάρχει άγχος καθότι πλέον έχει την ευθύνη της ομάδας, αλλά περιμένει να δει κι αυτός με αγωνία την αντίδραση της ομάδας σε συνθήκες αγώνων.
«Γενικά αυτό το ταξίδι δεν έχει ως στόχο το αποτέλεσμα αλλά να παίξουμε παιχνίδια, να βρούμε ρυθμό και είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε που βρισκόμαστε.Μου λείπει η αντίδραση της ομάδας μέσα στα παιχνίδια, αλλά πιστεύω ότι από τη μέρα που ξεκινήσαμε είμαστε πολύ καλύτεροι. Σίγουρα όμως πρέπει ν α είμαστε λίγο υπομονετικοί».

Στο αεροδρόμιο βρέθηκε κι ο συνεργάτης του Κώστα Ποθητάκη, Άκης Φλαούνας ενώ στο τιμ της εθνικής ομάδας βρίσκονται και οι Γιώργος Βαβέτσης -εργοφυσιοολόγος, Μαρία Ψυχουντάκη - ψυχολόγος, Κώστας Ψαρογιώργος - φυσιοθεραπευτής, Τόνια Μαχαίρα - διατροφολόγος.

«Υπάρχει μια αρμονική συνεργασία όλου του τιμ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε η Βίκυ λίγο πριν την επιβίβαση τους στο αεροπλάνο και συμπλήρωσε: «Ο χειμώνας ήταν μια δύσκολη περίοδος και το ότι καταφέρνουμε να πάμε για τρεις εβδομάδες οφείλεται πρώτον στην ΕΟΠΕ που μας στηρίζει σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές. 
Η Ομοσπονδία είναι κοντά μας και θέλουμε να συνεχίσει να μας στηρίζει μ’ αυτόν τον τρόπο.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και την εταιρία ΑΚΤΑΙ ΤΗΝΟΥ που μας βοήθησε με την κάλυψη ενός μέρους των εξόδων του συγκεκριμένου ταξιδιού».

Η Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί από τις 23 έως τις 28 Φεβρουαρίου στο τουρνουά OPEN στο Μασέιο και μετά θα βρεθεί για μία εβδομάδα στο Ρίο όπου θα κάνει προπονήσεις και θα ολοκληρώσει την παρουσίαση της στη Βραζιλία με τη συμμετοχή της στο τουρνουά Grand Slam του Ρίο που ξεκινά στις 8 Μαρτίου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ