Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
Εκτυπώστε τη σελίδα
05-09-2015 14:58

Με το δεξί οι άνδρες στην Καρδία

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Εθνική ανδρών του Μπιτς Βόλεϊ την προσπάθειά της στον 4ο γύρο του προ-Ολυμπιακού τουρνουά Continental Cup, που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου (05/09) στο Avant Garde Sports Club, στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

Παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη, οι Έλληνες αθλητές «καθάρισαν» την Αγγλία με 2-0 νίκες και πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Γ' Ομίλου, απέχοντας πλέον άλλη μια νίκη από την επίτευξη του μεγάλου στόχου τους.

Στο πρώτο παιχνίδι οι Κοτσιλιάνος / Ζουπάνης υπέταξαν τους Γουίβερ / Σμιθ με 2-0 σετ (21-18, 21-16) χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα, αλλά το θερμότερο χειροκρότημα κέρδισαν οι Νιώπας / Παπαδημητρίου, οι οποίοι έκαναν σπουδαία εμφάνιση και λύγισαν τους Σιφ / Γκρέγκορι με 2-1 σετ (21-16, 14-21, 15-9) χάρη σ' ένα σερί 4-0 που τους έφερε μπροστά με 9-5 στο τάι μπρέικ.

Με τη νίκη τους οι Νιώπας / Παπαδημητρίου έδωσαν πολύτιμο χρόνο ξεκούρασης στους Κότσι / Ζούπα, αφού αποφεύχθηκε το «golden match» και η Εθνική ομάδα μπόρεσε από νωρίς να επικεντρωθεί στον τελικό της Κυριακής (06/09), αντίθετα με τους προσεχείς αντιπάλους της, τους Ελβετούς, που έδωσαν περισσότερες και πιο σκληρές αναμετρήσεις κάτω από τον καυτό ήλιο.

Στην άλλη πρωινή σύγκρουση του Γ' Ομίλου, η Ελβετία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ουκρανία, για να επικρατήσει εν τέλει με 2-1 νίκες. Αρχικά οι Ελβετοί Γκαμπατούλερ / Γκέρσον νίκησαν τους Ντένιν / Ντενισένκο με 2-0 σετ (23-21, 21-14), αλλά στην συνέχεια οι Ουκρανοί Γκορντιέγεφ / Ιεμέλιαντσικ απάντησαν επικρατώντας επί των Γ. Κίσλινγκ / Στράσερ, επίσης με 2-0 σετ (21-14, 21-16).

Έτσι, η σειρά αγώνων οδηγήθηκε στο «golden match», όπου οι Γκαμπατούλερ / Γκέρσον λύγισαν τους Ντένιν / Γκορντιέγεφ έπειτα από συγκλονιστική μάχη με 2-1 σετ (21-18, 18-21, 16-14). Το ουκρανικό δίδυμο δεν τα έβαλε κάτω παρότι βρέθηκε να χάνει 14-11 στο τάι μπρέικ, ισοφάρισε σε 14-14, αλλά τη λύση για τους Ελβετούς έδωσε ο Γκαμπατούλερ με μπλοκ πάνω στον Ντένιν, διαμορφώνοντας το τελικό 16-14.

Η Ελλάδα θα αναμετρηθεί σήμερα το απόγευμα στις 16.00 με την Ελβετία, στον τελικό του ομίλου, κυνηγώντας τη νίκη που θα της χαρίσει αυτόματα την πρόκριση για την τελική φάση του Continental Cup του ερχόμενου Ιουνίου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα χρειαστεί να διεκδικήσει αύριο τη 2η θέση του γκρουπ, που επίσης δίνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Οι ηττημένοι των πρωινών ζευγαριών Αγγλία και Ουκρανία θα παίξουν μεταξύ τους αύριο (Κυριακή 06/09), με τη νικήτρια ομάδα να παραμένει «ζωντανή» στη διαδικασία διεκδίκησης της Ολυμπιακής πρόκρισης και τη χαμένη να αποχαιρετά οριστικά το ContinentalCup.

Οι παίκτες μίλησαν στο volleyball.gr

Ο Θοδωρής Παπαδημητρίου δήλωσε: «Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, ίσως τη μεγαλύτερη νίκη μας για φέτος. Αυτά τα παιχνίδια είναι δύσκολα για εμάς τους δύο, αλλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους Κότσι/Ζούπα, για να βρεθούν στην τελική φάση του προ-Ολυμπιακού τουρνουά. Μας περιμένουν δύσκολα και στον τελικό του ομίλου, όμως σ' αυτές τις διοργανώσεις δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Το σημαντικό είναι να βρεθείς σε καλύτερη μέρα και να είσαι συγκεντρωμένος».

Ο Άγγλος, Κρις Γκρέγκορι είπε: «Είμαι απογοητευμένος. Δεν παίξαμε στο επίπεδο που μπορούμε και έπρεπε να πιάσουμε. Κάναμε υπερβολικά πολλά λάθη και ήμασταν ασταθείς. Τώρα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη δεύτερη ευκαιρία και να κερδίσουμε στον απογευματινό αγώνα, έτσι ώστε να διατηρήσουμε πιθανότητες πρόκρισης μέχρι το τέλος».

Ο Φίλιπ Γκαμπατούλερ από την Ελβετία είπε: «Περίμενα ότι θα είχαμε δύσκολο παιχνίδι στο τάι μπρέικ, ίσως όμως όχι τόσο πολύ. Ήταν μια αναμέτρηση με 'τρελές' διακυμάνσεις, αλλά σημασία έχει ότι καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη. Τώρα μπορούμε να ξεκουραστούμε και να σκεφτούμε τον τελικό με τη Ελλάδα. Οι αντίπαλοί μας θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, παίζοντας μπροστά στο κοινό τους και περιμένω να γίνει μεγάλη μάχη. Θα πρέπει να κυνηγήσουμε κάθε μπάλα και κάθε πόντο».

Σχετικά άρθρα