Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
Εκτυπώστε τη σελίδα
30-08-2015 19:01

Χάλκινο μετάλλιο οι Νιώπας και Παπαδημητρίου

Το αργυρό μετάλλιο στο 3ο Βαλκανικό τουρνουά Beach Volley, που πραγματοποιείται στο Avant Garde Sports Club, στην Θεσσαλονίκη, κατέκτησαν οι Δημήτρης Νιώπας και Θοδωρής Παπαδημητρίου, οι οποίοι από χθες έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση της βαθμολογίας των Βαλκανικών τουρνουά.
Στον μικρό τελικό του κυρίως ταμπλό των Ανδρών το ελληνικό δίδυμο, πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 21-13 κόντρα στους Delcho Raev και Kiril Hadzhiev, ενώ στο δεύτερο σετ είχαν πιο δύσκολο έργο καθώς οι Βούλγαροι βρήκαν λύσεις και προσπάθησαν να οδηγήσουν τον αγώνα σε τάι μπρέικ. Οι Νιώπας/Παπαδημητρίου όμως δεν ήταν διατεθειμένοι να πάνε το ματς σε τρίτο σετ και έτσι τελείωσαν το σετ με 27-25 και πήραν τη νίκη με 2-0 σετ, κατακτώντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο, χαρίζοντας το πρώτο χρονικά μετάλλιο στην χώρα μας!

Ο «Τεό» αρχικά μιλώντας στο volleyball.gr υπογράμμισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την χρονιά. Ίσως περιμέναμε να πάμε καλύτερα σε αυτό το τουρνουά, να περνούσαμε στον τελικό στο Βαλκανικό. Αλλά ευχόμαστε καλή επιτυχία στους Κότσι-Ζούπα στον τελικό που ακολουθεί. Είμαστε ευχαριστημένοι γενικά με την κατάκτηση τριών μεταλλίων στα τρία Βαλκανικά τουρνουά. Είναι η πρώτη χρονιά που παίζουμε μαζί και είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας».

Εν συνεχεία ο Νιώπας κάνοντας τον απολογισμό για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, σημείωσε: «Στα τελικά στην Βεγορίτιδα θέλαμε κάτι παραπάνω, όμως εμείς είχαμε μια κακή ημέρα και παράλληλα οι Μονιάκης/Βανδώρος έπαιξαν πολύ καλά. Αυτό μας άφησε μια πικρία, όμως σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι και από τις πρώτες θέσεις, που είχαμε στα υπόλοιπα τουρνουά Masters». Ενόψει του προ-Ολυμπιακού τουρνουά την επόμενη εβδομάδα, ο Παπαδημητρίου πρόσθεσαν: «Είναι μια εμπειρία για εμάς, θα πάμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να περάσουν, μακάρι να τα καταφέρουμε, να παίξουμε και στο επόμενο».

«Κλείνοντας» δεν παρέλειψαν να αναφερθούν σε όσους στήριξαν την προσπάθειά τους την φετινή χρονιά, λέγοντας: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς μας και τον προπονητή μας τον Γιώργο Γιάτση». Με τον Δημήτρη Νιώπα να προσθέτει: «Εγώ θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον συμπαίκτη μου, που με.. .ανέχτηκε όλη τη χρονιά. Περάσαμε και δύσκολες στιγμές και ήταν βράχος δίπλα μου»!

Στον μικρό τελικό στο ταμπλό των γυναικών οι Κούρδογλου/Ματιάδη γνώρισαν την ήττα με 2-0 σετ από τις Svetla Angelova και Irena Mishonova. Οι Βουλγάρες πίεσαν, με τις ελληνίδες να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό τους και να χάνουν τα σετ εύκολα με 21-13, 21-15.

Η Irena Mishonova σχολίασε: «Είμαστε ικανοποιημένες, που κερδίσαμε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά και απογοητευμένες που δεν μπορέσαμε να περάσουμε στον τελικό να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Είναι όμως ένας καλός τρόπος να «κλείνουμε» την πορεία μας στα Βαλκανικά τουρνουά. Είναι η πρώτη μας χρονιά που παίζουμε μαζί και καταφέραμε να κερδίσουμε όλα τα τουρνουά στην Βουλγαρία και να έχουμε και μια καλή πορεία στα διεθνή τουρνουά που συμμετείχαμε».

Σχετικά άρθρα