Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
Εκτυπώστε τη σελίδα
30-08-2015 17:38

«Μεγάλη τιμή το εθνόσημο»

Με παρουσία στον τελικό σε κάθε ένα από τα τέσσερα, τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley 2015, την 5η θέση στο Βαλκανικό τουρνουά, που ολοκληρώνεται σήμερα στην Καρδία, και πολλές εμπειρίες γέμισαν τις... βαλίτσες τους οι Γιώργος Μονιάκης και Ανδρόνικος Βανδώρος, που αναχωρούν αύριο, Δευτέρα για την Ιταλία, ούτως ώστε να συμμετάσχουν στους 1ους Μεσογειακούς Αγώνες Παράκτιων αθλημάτων, που διεξάγονται στην Πεσκάρα.
Το δίδυμο που ενώνει τη μια άκρη της Ελλάδας με την άλλη, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, μολονότι δεν κατάφερε να κάνει κοινή προετοιμασία πριν την έναρξη του Πανελληνίου πρωταθλήματος, έκανε μια αξιοζήλευτη πορεία στα τουρνουά, τα οποία τους άφησαν μια γλυκόπικρη γεύση, μιας και λόγω διαφόρων συγκυριών και τραυματισμών, δεν κατάφεραν να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Θεσσαλονικιός, Ανδρόνικος Βανδώρος κάνοντας τον φετινό απολογισμό της ομάδας του στο volleyball.gr εξήγησε: «Σε όλα τα τουρνουά Masters καταφέραμε να πάμε στον τελικό, όμως δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη σε κάποιο από αυτά. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, και ξέραμε πως η ομάδα μας είναι πολύ καλή και μπορούμε να παίξουμε καλά σαν μονάδες και να ανταπεξέλθουμε. Στόχος μας ήταν πάντοτε ο τελικός. Έναν τελικό θέλαμε να τον κερδίσουμε αλλά δε πειράζει του χρόνου θα πάμε ακόμη καλύτερα». Με τον Κρητικό, Γιώργο Μονιάκη να προσθέτει: «Σε κάθε τουρνουά πηγαίναμε ακόμη καλύτερα και αυτό κρατάμε. Δεν κάναμε σχεδόν καθόλου προπόνηση μαζί, αλλά μόνο ξεχωριστά. Οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε στους τελικούς, οι Νιώπας/Παπαδημητρίου, και οι Κοτσιλιάνος/Ζουπάνης είναι ομάδες που είχαν κάνει κοινή προετοιμασία και είχαν συμμετάσχει και σε διεθνή τουρνουά. Συμμετείχαμε στο Βαλκανικό και τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να πάμε σε ένα Μεσογειακό. Μαζεύουμε εμπειρίες και θα ανέβουμε επίπεδο αγωνιστικά».

Εν συνεχεία ο Ανδρόνικος Βανδώρος που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ηρακλή την καριέρα του στην σάλα, πήγε στον Αίαντα Ευόσμου, ΑΜΟ Γαλαξίας, Άρη, Λήμνος sports Club και φέτος αγωνίστηκε στον Παμβοχαϊκό σημείωσε: «Πρέπει η Ομοσπονδία να δώσει περισσότερα κίνητρα στους αθλητές, που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά με κάποια συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά στο εξωτερικό, ως επιβράβευση. Έτσι μόνο θα ανέβει ξανά το επίπεδο του Πανελληνίου πρωταθλήματος και θα έρθουν ακόμη περισσότεροι αθλητές στο beach volley».

Σχετικά με την πορεία τους στο Βαλκανικό, που έγινε το σαββατοκύριακο στην Καρδία της Θεσσαλονίκης, ο έμπειρος ακραίος, πρόσθεσε: «Ήρθαμε ξανά στην Καρδία μετά από δύο εβδομάδες ξεκούρασης από την ολοκλήρωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος και κατακτήσαμε την 5η θέση. Προσωπικά δεν είμαι ικανοποιημένος καθώς δεν κερδίσαμε κάτι άλλο από αυτούς τους αγώνες, αφού αγωνιστήκαμε ξανά με τις ίδιες ομάδες και δεν έτυχε να παίξουμε και με κάποια ξένη ώστε να αποκομίσουμε και άλλες εμπειρίες».

Ενώ για τους επικείμενους Μεσογειακούς αγώνες στην Πεσκάρα σχολίασε: «Δεν ξέρουμε ακόμη ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουμε στο τουρνουά, ούτε το επίπεδο, καθώς ταυτόχρονα «τρέχουν» και κάποια άλλα τουρνουά. Εμείς όμως πάμε για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ευχαριστούμε την ΕΟΠΕ που μας εμπιστεύεται για να εκπροσωπήσουμε την χώρα μας σε αυτούς τους αγώνες που γίνονται για πρώτη φορά. Ενώ για μένα προσωπικά είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι με το εθνόσημο και είναι μεγάλη μου τιμή».

Σχετικά με το ποια είναι τα... πλάνα τους για τον φετινό χειμώνα: «Μας χωρίζει μεγάλη απόσταση και δεν μπορούμε να προπονηθούμε μαζί. Στη διάρκεια της σεζόν. Αμφότεροι όμως θα παίξουμε στη σάλα, αλλά στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε και του χρόνου θα επιδιώξουμε να κάνουμε μια μίνι προετοιμασία πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», τόνισε με νόημα ο Βανδώρος με τον Μονιάκη να προσθέτει: «Εγώ εκτός από τη σάλα, προπονούμε 365 μέρες το χρόνο για beach volley». Ο Ανδρόνικος Βανδώρος κατέληξε λέγοντας: «Εγώ έχω την τύχη να έχω εδώ, τους δύο Ομοσπονδιακούς προπονητές τον Γιώργο Γιάτση και Ηλία Ζωλασταθιάδη οι οποίοι με βοηθούν όσο μπορούν και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που με στηρίζουν και είναι οι άνθρωποι που με έχουν μάθει όλα όσα γνωρίζω για το beach volley. Ευχαριστώ τον γυμναστή μου, Νίκο Γκιόση, που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ με τους τραυματισμούς μου και με... ανέχεται γενικότερα. Και τέλος τον συμπαίκτη μου, Γιώργο που με ήθελε για συμπαίκτη και έκανε πολύ καλά που με διάλεξε».

Ο Ηρακλειώτης ακραίος, που στην σάλα αγωνίζεται στον ΟΠΕ Ρεθύμνου, με την σειρά του ευχαρίστησε: «Όλους τους παράγοντες, προπονητές, φίλους, αθλητές και φυσικά τον συμπαίκτη μου τον Ανδρόνικο, που ξαναπαίξαμε μαζί, έστω υπό αντίξοες συνθήκες και τραυματισμούς, και καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε για ακόμη ψηλότερα»!

Σχετικά άρθρα