Εκτυπώστε τη σελίδα
03-08-2014 14:08

Από το Ακαπούλκο στην... Αλεξανδρούπολη

Ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του MAYO Beach Bar στην παραλία της Αγ. Παρασκευής και παρακολούθησε από κοντά τους αγώνες των Τελικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ Masters 2014. 

Αναφορικά με τη διοργάνωση ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Κ17 των Κουρτίδου και Κλέπκου δήλωσε: « Το τουρνουά εδώ στην Αλεξανδρούπολη είναι πάρα πολύ καλό. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των αθλητών. Βλέπουμε το γήπεδο της περισσότερες ώρες είναι γεμάτο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους αθλητές αλλά και για την ίδια την διοργάνωση, περισσότερο όμως για τους αθλητές γιατί έτσι παίρνουν δύναμη από αυτό. Το επίπεδο βέβαια δεν είναι αυτό που θα έπρεπε. Πιστεύω ότι, βρισκόμαστε σε μία τροχιά προς τα κάτω και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ξαναέρθουμε στο σημείο που ήμασταν πριν από 5 ή 6 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αξιόλογους αθλητές αλλά όχι υψηλών δυνατοτήτων. Όλοι αυτοί οι παλιοί αθλητές έχουν αποχωρίσει , με τελευταίο εμένα, που αποχωρώ σήμερα… και συμπληρώνει « Τα νέα παιδιά δεν ανταποκρίθηκαν όσο θα έπρεπε στο κάλεσμα του αθλήματος και αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειψη. Πιστεύω πως αν δουλέψουμε σωστά, γιατί ξεκινήσαμε ήδη μία προσπάθεια κάποιοι άνθρωποι, να καταφέρουμε να γεμίσουμε ξανά τα γήπεδα και να αγαπήσουμε ξανά το beach volley για να έρθει ξανά σε αίγλη το άθλημα, γιατί πιστεύω πραγματικά ότι το Beach Volley ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Η Ελλάδα θα έπρεπε να παίζει Beach Volley, αλλά αυτό βέβαια χρειάζεται υπομονή, χρόνο και επιμονή».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί φυσικά και στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε το 1994 στο τουρνουά που είχε γίνει τότε στην παραλία της Santa Roza. Γυρνώντας το χρόνο πίσω ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης θυμήθηκε τις τότε καιρικές καταστροφές και την ακύρωση του τουρνουά., ενώ στο τέλος ευχήθηκε «να δούμε γρήγορα αθλητές με την ίδια θέληση και το ίδιο πάθος σαν εμένα και το άθλημά μας να γιορτάσει γρήγορα μέρες αίγλης».