1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
25-07-2014 15:15

Η 13χρονη Εβίτα Λεωνίδου που εντυπωσιάζει στην Λάρνακα

Ένα από τα πρόσωπα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βeach Volley U21 είναι και η Εβίτα Λεωνίδου. Η Λεωνίδου σε ηλικία μόλις 13 ετών (24/10/2000) συμμετέχει στην προκριματική φάση και είναι η νεαρότερη αθλήτρια των αγώνων που διεξάγονται στη Λάρνακα, όχι όμως και η νεαρότερη που συμμετείχε ποτέ σε διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βόλεϊ. 

Αναμφισβήτητα, η συμμετοχή της και μόνο στους αγώνες σε μία τόσο μικρή ηλικία προκαλεί θαυμασμό και ήδη έχει προκαλέσει τα εγκωμιαστικά σχόλια των ντόπιων, αλλά και ξένων αθλητών. Η αγάπη και η θέλησή της, ωστόσο, για το άθλημα της πετοσφαίρισης είναι τόσο μεγάλη, που όπως μας δήλωσε και η ίδια σημασία δεν έχει η νίκη, αλλά πάνω απ’ όλα η συμμετοχή.

Πώς αισθάνεσαι που σε τόσο νεαρή ηλικία συμμετέχεις σε μία πολύ μεγάλη διοργάνωση, όπως είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley U21;

«Είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για εμένα να μάθω από τους αγώνες αυτούς. Η συμμετοχή και μόνο αποτελεί μεγάλη εμπειρία. Ακόμη κι αν δεν καταφέρουμε να κερδίσουμε, η συμμετοχή και μόνο είναι κάτι πολύ όμορφο και κάτι πολύ μεγάλο για εμένα».

Σε ποια ομάδα αγωνίζεσαι;

«Στις παγκορασίδες, κορασίδες και νεανίδες του Απόλλωνα».

Η αδελφή σου, Ιωάννα Λεωνίδου, είναι επίσης αθλήτρια του βόλεϊ. Σε βοηθάει το γεγονός ότι και όπως κι εσύ είναι και αυτή βολεϊμπολίστρια;

«Η Ιωάννα με στηρίζει σε όλα τα παιχνίδια και με βοηθάει αφάνταστα. Μετά το τέλος των παιχνιδιών μου μιλάμε και όλη αυτή η διαδικασία με κάνει να βελτιώνομαι κάθε μέρα».


Από ποια ηλικία ξεκίνησες να παίζεις βόλεϊ;

«Ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ από την ηλικία των 5,5 ετών στην ομάδα της Νέας Σαλαμίνας. Μετά «μετακόμισα»  στην Ανόρθωση και τώρα αγωνίζομαι στον Απόλλωνα Λεμεσού».

Ποιος είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

«Θέλω να αγωνιστώ στη γυναικεία ομάδα του Απόλλωνα, να παίξω με την Εθνική Ομάδα της Κύπρου και αν τα καταφέρω, ο μεγάλος μου στόχος είναι να αγωνιστώ στο εξωτερικό».

Ποιους θα ήθελες να ευχαριστήσεις για τη μέχρι τώρα πορεία σου;

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, τον πατέρα μου, τη μητέρα μου και την αδελφή μου, που με έχουν στηρίξει αφάνταστα μέχρι στιγμής. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές, τους Ομοσπονδιακούς και των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκα, τους συγγενείς, αλλά και τους φίλους μου, που είναι δίπλα μου».

Πηγή: volleyball.org.cy

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ