Εκτυπώστε τη σελίδα
09-07-2014 20:13

Στο Μεξικό για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα U17 οι Κλέπκου, Κουρτίδου

Όλα έτοιμα για την αυλαία του παγκόσμιου πρωταθλήματος U17 αγοριών και κοριτσιών και η Εθνική ομάδα που αποτελείται από τις Μαρία Κλέπκου, Βούλη Κουρτίδου, μπήκαν στο... αεροπλάνο για το Ακαπούλκο του Μεξικό. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο διάστημα 15-20 Ιουλίου.
Οι νεαρές αθλήτριες που ανήκουν στον ΑΣΚ Λαγκαδά, ταξιδεύουν με τον προπονητή τους Ηλία Ζωλασταθιάδη, ενώ η πρόκριση είχε εξασφαλιστεί στον Ευρωπαϊκό προκριματικό που είχε διεξαχθεί τον περασμένο μήνα στο Ματοσίνιος της Πορτογαλίας παρόλο που ήταν η πιο μικρή σε ηλικία ομάδα που συμμετείχε στο τουρνουά.

Τα δύο κορίτσια διατηρούν τον τίτλο της πιο μικρής ομάδας και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου σύμφωνα με τον ‘Ζωλό’ ο στόχος είναι: «να πάρουμε μια θέση στη δεύτερη δεκάδα. Συμμετέχουν συνολικά 36 ομάδες και παρά το νεαρό της ηλικίας και την έλλειψη εμπειριών εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τον έμπειρο τεχνικό (αλλά και εν ενεργεία αθλητή του μπιτς) καθοριστική θα είναι η κλήρωση των ομίλων που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου. «Σίγουρα στον όμιλο θα έχουμε κάποια δυνατή ομάδα, αλλά καλό θα ήταν να αποφύγουμε να βρεθούμε σε έναν όμιλο με μεγαθήρια όπως είναι οι ομάδες από Βραζιλία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ολλανδία, Τσεχία», είπε και συμπλήρωσε: «Η προετοιμασία μας εξελίχθηκε πολύ καλά, η πρόβα τζενεράλε που ήταν το 1ο τουρνουά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος με έκανε πιο αισιόδοξο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Όσον αφορά τις δύο αθλήτριες παρά τα δικαιολογημένο άγχος που έχουν, η αλήθεια είναι ότι ζουν και αναπνέουν για αυτή τη μεγάλη εμπειρία.

«Σίγουρα έχουμε άγχος για το αποτέλεσμα αλλά μετά την πρόκριση στην Πορτογαλία νιώθουμε πιο έτοιμες και ανυπόμονες για τους αγώνες», είπε η Μαρία για να συμπληρώσει η Βούλη: «Σίγουρα έχουμε μπροστά μας μια τεράστια πρόκληση. Αυτό που ζούμε τον τελευταίο μήνα είναι σαν όνειρο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και στο Μεξικό».