1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-06-2014 19:30

Στην τελική ευθεία Ρουμελιωτάκης, Μπιλλήρης

Κάτι λιγότερο από μια εβδομάδα απέμεινε για το πρώτο σερβίς στον 5ο όμιλο του 2014-2016 CEV Beach Volleyball Continental Cup που θα διεξαχθεί 21-22 Ιουνίου στο Καράβι Club στον Σχοινιά.
Το Continental Cup είναι ουσιαστικά η προκριματική διαδικασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με τη χώρα μας να συμμετέχει στους άνδρες με τους Μπιλλήρη / Ρουμελιωτάκη, Κοτσιλιάνο / Ζουπάνη και στις γυναίκες με τις Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη, Καραγκούνη / Χρήστου.

Για τις Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη και τους Μπιλλήρη / Ρουμελιωτάκη, αυτή θα είναι η πρώτη τους επίσημη εμφάνιση ως ομάδα καθώς η Εθνική Γυναικών επανασυνδέθηκε μετά από δύο χρόνια, ενώ αυτή των ανδρών προέκυψε μετά το ατύχημα του Παύλου Κουζούνη.

Έτσι ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης, ο οποίος από πέρσι βρίσκεται στον σχεδιασμό των Εθνικών ομάδων κλήθηκε εσπευσμένα να καλύψει το κενό του Παύλου, και μετά από 25 ημέρες δουλειάς ετοιμάζεται μαζί με το συμπαίκτη του για τη μεγάλη πρόκληση.

«Σίγουρα ήταν πολύ μικρό το χρονικό διάστημα προετοιμασίας. Ουσιαστικά δεν είναι προετοιμασία, αφού μέσα σ’ αυτές τις τέσσερις εβδομάδες προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε κάποιους αυτοματισμούς να μάθουμε καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου», είπε ο Ρουμελιωτάκης ξεκαθαρίζοντας ωστόσο: «Σε καμία περίπτωση δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Κι οι δύο παίζουμε χρόνια, έχουμε εμπειρίες κι αυτές ακριβώς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Κι όταν του ζητήσαμε τι ακριβώς θεωρεί ο ίδιος ‘καλύτερο αποτέλεσμα’ τόνισε: «Στόχος είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι, αλλά θέλουμε να μπαίνουμε στο γήπεδο και να δίνουμε το 100%».

Ο χρόνος όπως προαναφέραμε είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος για τους δύο αθλητές, ωστόσο ο Κρητικός έδειξε να είναι ικανοποιημένος από το πώς εξελίσσονται τα πράγματα. «Πιστεύω ότι δένουμε σιγά, σιγά σαν συμπαίκτες. Αναγνωρίζει ο ένας το άλλον κι αυτό είναι το καλό της υπόθεσης».

Για τον Ρουμελιωτάκη αυτή θα είναι η 3η του διεθνής εμπειρία καθώς ως μέλος των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων είχε συμμετάσχει σε δύο τουρνουά με συμπαίκτη τον Θάνο Μαρούλη.
«Τότε ήμασταν 17 χρονών και είχαμε παίξει σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο U21 και U20 με πολύ μεγαλύτερους ηλικιακά αντιπάλους, ενώ τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Προσπαθώ να μην το βλέπω ως πρόκληση, αλλά ως μια ευκαιρία για την πορεία μου στην άμμο».

Κι αν για τον Ρουμελιωτάκη όλα έγιναν πολύ ξαφνικά, για τον Φερνάντο Μπιλλήρη το σοκ ήταν ακόμη μεγαλύτερο.
«Φυσικά και έχω επηρεαστεί κυρίως σε ανθρώπινο επίπεδο, αφού ο Παύλος πάνω απ’ όλα είναι ένας καλός μου φίλος. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, προσπαθείς να μπεις στη θέση του για ένα διάστημα και καταλαβαίνεις πόσο εύθραυστα είναι τα πάντα. Από κει και πέρα επηρεάστηκα και ως αθλητής γιατί μετά από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς είχαμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο», παραδέχθηκε ο έμπειρος άσος της άμμου δείχνοντας ωστόσο ικανοποιημένος από την άμεση προσαρμογή του Ρουμελιωτάκη στα νέα δεδομένα.

«Βοήθησε πολύ κι ο Γιάννης, η αλήθεια είναι ότι προσπαθήσαμε κι οι δύο να ‘κλέψουμε’ όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να δουλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Για τον ίδιο ήταν μια νέα εμπειρία το να δουλέψει υπό τέτοια πίεση, ωστόσο δείχνει ότι ανταπεξέλθεται πολύ καλά».

Ο Ρουμελιωτάκης έθεσε ως στόχο «τη νίκη σε κάθε παιχνίδι», ο Μπιλλήρης το είπε λίγο πιο συγκεκριμένα: «Στόχος είναι να προκριθούμε και πιστεύω ότι μαζί με τα άλλα δύο παιδιά (Κοτσιλιάνο, Ζουπάνη) μπορούμε να τα καταφέρουμε και γιατί όχι να πάρουμε και την πρώτη θέση του ομίλου. Υπάρχει μια εικόνα από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε και πιστεύω ότι μπορούμε».

Κι αν τελικά έρθει η πρόκριση εννοείται ότι θα είναι αφιερωμένη στον Παύλο...
«Ο Παύλος αρχίζει να αναρρώνει, όπως λένε οι ίδιοι οι γιατροί υπάρχει τεράστια βελτίωση κι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την πορεία του. Είναι παλικάρι και παρόλο που πέρασε μια τρομερά δύσκολη δοκιμασία θα το ξεπεράσει πολύ γρήγορα».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ